ОПРЕДЕЛЕНИЕ №

 

Гр.Разград, 13.07.2016г.

 

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в закрито съдебно заседание на тринадесети юли две хиляди и шестнадесета година, в състав:

                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМИЛ СТОЕВ

ЧЛЕНОВЕ: СВЕТЛА РОБЕВА

ТЕОДОРА НЕЙЧЕВА

Като разгледа докладваното от съдия Робева ВЧНД № 211 по описа за 2016г., и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по чл.345, ал.1 НПК.

С Разпореждане от 04.07.2016г. на съдията-докладчик по НОХД № 141/2016г. по описа на Исперихския районен съд е била върната като недопустима жалбата на адв.А.Моллов от АК-Разград – защитник на подсъдимия Е.Р. срещу протоколно определение на съда от 21.06.2016г., с което е било оставено без уважение искането за отвод на прокурора В.Цанев и на председателя на съдебния състав Д.Купринджийска.

Против разпореждането е постъпила частна жалба от адв.Моллов, с която се иска отмяна на разпореждането и изпращане на делото на въззивната инстанция за произнасяне по същество.

Разградският окръжен съд, след проверка на материалите по делото, констатира следното:

Съдебното производство по НОХД № 141/2016г. е образувано по внесен обвинителен акт срещу Е.Х.Р. ***, за престъпление по чл.339, ал.1 НК.

Делото е било насрочено за 21.06.2016г.

По реда на чл.254, ал.3 НПК подс.Р. е депозирал възражение, в което е поискал отвод на прокурора В.Цанев и на съдията-докладчик по делото Д.Купринджийска.

В съдебното заседание на 21.06.2016г. съдът е докладвал направените отводи, преценил ги е за неоснователни и ги е оставил без уважение.

Срещу определението от 21.06.2016г., с което са били оставени без уважение исканията за отвод на съдията и прокурора, е постъпила жалба вх.№ 2574/01.07.2016г., адресирана до Окръжен съд-Разград, с искане за отмяна на определението и за изпращане на делото на ВКС за определяне на друг еднакъв по степен съд, който да разгледа и реши делото по същество.

С обжалваното разпореждане съдията-докладчик е върнал въззивната жалба като недопустима.

Преценявайки горните факти, Разградският окръжен съд намери частната жалба за неоснователна.

Определението, с което съдебният състав се произнася по отводите, не подлежи на обжалване отделно от присъдата. Касае се до акт по чл.31, ал.4 НПК, който не е включен в кръга подлежащи на самостоятелно обжалване актове по чл.341, ал.1 и ал.2 НПК.

Поради това законосъобразно съдията-докладчик е върнал въззивната жалба срещу него.

По изложените съображения Разградският окръжен съд

 

                                              О П Р Е Д Е Л И :

 

ПОТВЪРЖДАВА Разпореждане от 04.07.2016г. на съдията-докладчик по НОХД № 141/2016г. по описа на Исперихския районен съд за връщане като недопустима на въззивната жалба на адв.А.Моллов от АК-Разград – защитник на подсъдимия Е.Р. срещу протоколно определение на съда от 21.06.2016г., с което е било оставено без уважение искането за отвод на прокурора В.Цанев и на председателя на съдебния състав Д.Купринджийска.

ВРЪЩА делото на Исперихския районен съд за продължаване на съдебното производство.

Определението не подлежи на обжалване.

 

              ПРЕДСЕДАТЕЛ:                     ЧЛЕНОВЕ:1.               2.