МОТИВИ към Присъда № 31/08.06.2016г. по НОХД № 122/2016г. по описа на Разградския окръжен съд:

 

Постъпил е обвинителен акт срещу Д.Р.Т. ***, ЕГН **********, която е обвинена в това, че:

1. За времето от 01.01.2013г. до 31.08.2013г. в гр. Разград, при условията на продължавано престъпление в качеството си на длъжностно лице – старши специалист – инспектор в Областен отдел  „ Контролна дейност – ДАИ“ – Разград е нарушила служебните си задължения, възложени й с длъжностна характеристика от 13.05.2010г. на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, номер по НКПД 33433008: т. 1 „Организира и осъществява приемането и изпращането на кореспонденцията на дирекцията, включително по електронен път“; т. 5 „Организира и осъществява деловодната дейност на отдела“; т. 6 „Събира, систематизира и изпраща на други звена в системата на агенцията информация относно дейностите, осъществявани от отдела“; т. 7 „Получава, съхранява, раздава и отчита ценни образци, документи и бланки на документи, свързани с дейността на агенцията“; т. 14 „Полага грижи за състоянието на имуществото, предоставено за ползване за целите на деловодната дейност, осъществявана от дирекцията“; т. 15 „Приема, описва, съхранява, отчита и разпределя материали, свързани с дейността на дирекцията“; т. 26 „При изпълнение на задълженията по предходните точки спазва съответните указания, заповеди, окръжни и др. актове, издадени от съответните компетентни длъжностни лица и следи за спазването им при изпълнение на поставените от него задачи“, като е приела и обработила документи на водачи за придобиване на дигитална карта, карта за квалификация и карти /удостоверения/ на водачи за превоз на опасни товари без към тях да има приложени документи за платени такси в полза на фирма „ТРЮБ ДЕМАКС“ АД – гр. София и в полза на ИА „АА“ – гр. Разград с цел да набави за себе си имотна облага и от това са настъпили значителни вредни последици в общ размер на 49 110,51лв. /четиридесет и девет хиляди сто и десет лв. и 51ст./, от които 44 256,51лв. – дължими суми за такси на фирма „Трюб Демакс“ АД – гр. София и 4 854,00 лв. – дължими суми за такси на ИА „АА“ – гр. Разград,    като случаят  е особено тежък – престъпление по чл. 282, ал. 3 във вр. с ал. 2, изр. 1 във вр. с ал. 1 на чл. 282 и във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК; и

2. За периода от 01.01.2013г. до 23.10.2013г. в гр. Разград, при условията на продължавано престъпление, противозаконно е присвоила чужди движими вещи – пари в общ размер на 305лв., от които – 150лв., представляващи внесена от А. *** сума за заплащане на таксите за издаване на дигитална карта, 75 лв., представляващи внесена от А.Р.Х. *** сума за заплащане на таксите за издаване на удостоверение / карта/ за превоз на опасни товари, 80лв., представляващи внесена от А.Н.А. *** сума за заплащане на таксите за издаване на удостоверение /карта/ за превоз на опасни товари – престъпление по чл. 206, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

 

 

 

 

Наказателното производство в съдебната му фаза се развива като съкратено съдебно следствие при условията на чл.371, т.2 и сл.НПК.

Подс.Д.Т. се признава за виновна, признава изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласява да не се събират доказателства за тези факти. Заявява намерение да възстанови сумите – предмет на престъпленията и моли за условна присъда. Нейният защитник адв.Р.П. от АК-Хасково моли за налагане на справедливо наказание при превес на смекчаващите отговорността обстоятелства.

Прокурорът поддържа обвиненията и предлага налагане на наказания в размер на 3 години лишаване от свобода за първото престъпление и 1 година лишаване от свобода за второто престъпление, и определяне на общо наказание за двете престъпления в размер на по-тежкото, чието изпълнение да се отложи по реда на чл.66, ал.1 НК.

Разградският окръжен съд, като прецени събраните по делото доказателства, приема за установено от фактическа страна следното:

Признатите от подсъдимата факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, са следните:

І. По обвинението по чл.283, ал.3 във вр. с ал.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 НК:

С трудов договор № 355/17.04.2008г., считано от 21.04.2008г. подсъдимата Д.Р.Т. била назначена на работа в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ – гр. Разград на длъжността  „старши специалист“ /т. 2, л. 79/.

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ имала сключени договори с фирма „Трюб Демакс” АД – гр. София за изработване на карти за квалификация,  карти за дигитален тахограф и карти за водачи, превозващи опасни товари, съответно с:                    

- Договор от 11.05.2007г. за производство, персонализация и доставка на персонализирани карти с чип за дигитални тахографи/т. 36, л. 8-28/       

- Договор от 19.11.2008г. за производство, персонализация и доставка на карти за квалификация на водача /т.36, л. 29-36/

- Договор № РД-30-7/06.02.2013г.  /т.36,л.37-50/ и Договор № РД-32-6/ 13.12.2013г. за изработване на ADR свидетелства за водачи, превозващи опасни товари /т. 36, л. 51-70/

Документите, на база на които се издавали картите, са:

1. Инструкция за заявяване и издаване на карти за дигитални тахографи с № 1027/30.07.2007г. /по реда на Раздел IV от Наредба № 12/05.01.2007г. за изискванията за задължителна употреба на контролните уреди за регистриране на данните за движението на автомобилите и работата на екипажите, както и функционалните и технически изисквания към тях/, / т. 2, л. 85 – 94/.

2. Указания за попълване на заявление за издаване на ADR свидетелство на водач, превозващ опасни товари и ред за движение по документацията изх. № 11-3511/18.02.2013г. на ИА“АА“ – София / т. 2, л. 95 – 96/.

3. Писмо, относно Заявленията за издаване на карти за квалификация на ИА „АА“ – София с изх. № 11-36-132/24.08.2009г. / т. 2, л. 97 – 99/.

4. Тарифа № 5 на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията /т. 3, л. 52 – 56/.

5. Цените за изработване на документите, от страна на „Трюб Демакс“ АД, определени въз основа на Договор за подготовка и изграждане на инфраструктура, производства, персонализация и доставка на персонализирани карта  с чип за дигитални тахографи в Република България, сключен с ИА „АА“ от 11.05.2007г. /т. 36, стр 8 – 28/.

На 26.11.2008г. подс. Т. сключила допълнително споразумение за длъжност „старши – специалист инспектор“  в Регионална дирекция  „Автомобилна администрация“ – Разград, /т. 2, л. 80/.

На 24.01.2013г. подсъдимата подписала ново допълнително споразумение към трудовия си договор с ИА „АА“, за заемане на длъжност „Старши специалист – инспектор“ в Областен отдел „ Контролна дейност – държавна автомобилна инспекция“ – гр. Разград /т. 2, л. 81 – 84/. Към допълнителното споразумение била приложена длъжностна характеристика, която подсъдимата подписала на 19.02.2013г. / т.2, л. 82-84/.

Нейните задължения са били свързани основно с организация и осъществяване приемането и изпращането на кореспонденцията на отдела, включително и по електронен път. Организирала и осъществявала деловодната дейност на отдела, свързана със завеждането на преписките в деловодната система, отбелязването на тяхното движение. Също така получавала, съхранявала, раздавала и отчитала ценни образци, документи и бланки, на документи свързани с дейността на агенцията, както е приемала и обработвала заявления на кандидати, за придобиване на правоспособност за управление на МПС и документи за изпити на водачи, превозващи опасен товар. Подс. Т. е имала персонален код за достъп до системата „Архимед”, в която извършвала входирането на различни документи.

Служебните задължения на подс. Т. не включвали получаване и отчитане на парични суми от граждани за издаването на различни документи. Тя само приемала заявления от граждани за издаване на карти за квалификация на водач, заявления за издаване на карти за дигитален тахограф /за водач, превозвач или монтаж/ и заявления за издаване на ADR „Свидетелство на водач, превозващ опасни товари”.

Гражданите подавали заявление, което следвало да бъде придружено от две вносни бележки. С едната се плащала цената за изработването на документа в полза на фирма „Трюб Демакс” АД, а с другата се плащала държавната такса по сметката на ИА „АА”. Подс.Т. следвало да приеме заявлението, ведно с вносните бележки, да го провери и да го регистрира в системата „Архимед”. Първият екземляр от заявлението се поставял в плик и се изпращал на фирмата „Трюб  Демакс” АД – гр. София за изработване на съответната поискана карта. Вторият екземпляр от заявлението, ведно с оригиналните платежни документи, оставали в дирекцията на съхранение.

Като се възползвала от обстоятелството, че оригиналните платежни документи оставали в дирекцията, подс. Т. придвижвала по надлежния ред заявленията за издаване на карти, а парите за изработката на документите и за държавните такси приемала лично от гражданите, обещавайки, че ще ги внесе в „СИБАНК“ - клон Разград. Вместо да ги превежда по сметка на „Трюб Демакс”АД и по сметка на ИА „АА”, тя ги задържала за себе си. Същевременно изпращала заявленията на „ТРЮБ-ДЕМАКС” АД - гр.София, което издавало на гражданите съответните карти и в по-късен момент те си ги получавали.

На 09.10.2013г. в ОО „КД – ДАИ“ - Разград към ИА „АА” била сформирана комисия с председател св. К. М. И. и членове - св. Р. В. Д., св. С. П. С. и св. Х. С. Х., която извършила проверка на ценните образци. Бил съставен протокол с рег. №  11-24-24-180/09.10.2013г. /т. 2, л. 17/. Протоколът бил подписан от членовете на комисията, от Началника на ОО „КД – ДАИ“ – св. Д. Стефанов и от подс. Д.Т. / т. 2, л. 17/.

При извършване на проверката било констатирано, че има липса на многобройни разписки за внесени суми за издаване на карти за квалификация, карти за дигитален тахограф и карти на водачи за превоз на опасни товари /ADR/. Подсъдимата признала, че е присвоила парите, като част от тях изпращала на бившия си съпруг, който изтърпявал наказание лишаване от свобода в Затвора-Плевен.

След констатираните нарушения  ИА „АА“  прекратила трудовите отношения с подс. Т. на основание Заповед № 818/23.10.2013год /т. 5, л. 39/.

Установени са 445 случая, в които свидетелите потвърждават, че не са плащали съответните такси за издаване на карти на касата в „СИБАНК“ – клон Разград, какъвто е бил редът, а са плащали в сградата на ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, като оставяли парите на ръка на подс. Т.. Впоследствие са получавали документите, за издаването на които са предоставяли съответните суми на подсъдимата. Те са следните:

 

Показания в том VІ от досъдебното производство:

Св. Ф. А. Ф. /т.6, л. 1-3/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация, както и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

На 19.02.2013г. св. Д. М. Д. /т.6, л.4-5/ посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

През лятото на 2013г. в неуточнени месец и дата св. К. Б. Б. /т.6, л.11-12/ посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. М. М. /т.6, л.22-24/ заявява, че през м. януари 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. Р. М. /т.6, л.25-25/ в началото на 2013г. в неуточнени от него месец и дата  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

При разпита св. В. И. З. /т.6, л.27-31/ заявява, че през м. януари 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. В. А. С. /т.6, л.32-33/,  през м. февруари 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на картата и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. Р. Х. /т.6 л.34-35/ през м. март 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. М. С. /т.6, л.36-37/ в началото на 2013г.  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. Р. М. /т.6, л.38-39/ през пролетта на 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. Ш. Р. /т.6, л.40-41/ в началото на 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Х. Р. К. /т.6, л.42-43/ в началото на 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. С. Б. /т.6, л.46-47/ през м. март 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. А. А. /т.6, л.52-53/ през м. март 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 Св.  М. А. Х. /т.6, л.54-55/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

През м. март 2013 г. св. Т. П. Т. /т.6, л.55-57/ посетил ОО„КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. С. А. /т.6, л.62-63/ през м. април 2013 г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 Св. Н. М. Х. /т.6, л.64-65/ през м. април 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 Св. П. Й. Й. /л.74-75/ посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград през м. март 2013г., за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 Св. Г. М. А. /л.78-79/ посетил  ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград през м. май 2013г., за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация, 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 24.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 Св. И. Н. И. /л.97-98/ през м. май 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 Св. П. М. П. /л.101-102/ ,  в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. Х. Д. /л.132-134/ през м. май 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

В средата на 2013г.,  в неуточнени от него месец и дата, св.  М. Ю. Я. /л.135-136/ посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. З. П. /л.139-140/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. Р. С./л.141-142/ през м. юни 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград , за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. И. И. /л.145-146/  през м. април 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

През м. януари 2013г. св. К. Я. М. /л.154-156/ посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград , за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. Х. Х. /л.162-163/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. Б. И. /л.155-156/  през м. януари 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. А. С. /л.170-171/ през м. юли 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. К. С. К. /л.172-173/ през м. юли 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

През м. март на 2013г. св. И. Ф. Х. /л.174-175/ посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. Д. М. /л.192-194/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Ф. М. Х. /л.206-208/,  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. С. М. /л.218-220/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. М. И. /л.224-226/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 4.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. Ф. М. /л.227-229/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. Ф. А. /л.230-232/,  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. Н. Ш. /л.232-235/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. С. Х. /л.236-238/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. А. И. /л.245-247/,  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

През м. септември 2013г., св. А. Ф. А. /л.248-250/ посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. З. М. В. /л.253-255/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 

Показания в том VІІ от досъдебното производство:

Св. К. К. К. /л.1-2/  през м. май 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. О. Х. /л.3-4/  в неуточнени от него месец и дата през в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  С. М. У. /л.5-6/  през м. януари  2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  А. А. Я. /л.9-10/ през м. юли 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Г. Р. Р. /л.17-18/ през м. юли 2013год посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. Н. А. /л.21-22/  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Н. Н.Н. /л.28-29/ през м. юни 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. Я. М. /л.30-31/,  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  И. М. Х./ л.36-37/ през м. юли 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Й. Р. И. /л.38-39/,  в неуточнени от него месец и в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. П. Б. П. /л.40-41/ през м. юли 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. Й. И./ л.42-43/  през м. август  2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. Х. М. /л.44-45/ през м. август  2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Г. М. Ш. /л.46-47/  през м. януари  2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Т. А. И. /л.53-54/ през м. януари 2013 г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

През м. август 2013г. св. А. И. Д./л.57-58/ посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. М. М. /л.64-65/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. Е. С. /л.72-74/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. Д. Б. /л.75-77/ посетил на 13.02.2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

През м. май 2013г. св. М. Г. Н. /л.81-83/ посетила ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платила 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. Л. Д. /л.84-86/ през м. август 2013г. посетила ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платила 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 14.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. А. С. /л.90-92/ през м. юли 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. К. Н.Х. /л.96-98/ през м. август 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. Ф. Х. /л.99-101/ през м. септември 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

През м. юни 2013 г. св. М. Х. С. /л.102-104/ посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. П. С. /л.111-113/ през м. август 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Л. В. Л. /л.116-118/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. И. Б. /л.119-121/, през м. септември 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. А. Б. /л.122-124/, през м. август 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. Ф. М. /л.125-127/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. А. С. /л.131-133/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. М. М. /л.146-148/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. А. Х. /л.152-154/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. Х. С./л.102-104/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 На  31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Ш. О. О./л.164-166/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. Л. С.,/л.167-169/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. Й. Г./л.170-172/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. К. Р.,/л.173-175/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. П. Ц. Р.,/л.179-181/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. С. Р./л.185-187/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. С. И./л.188-190/ в началото на 2013г. в неуточнени от него месец и дата, посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

През м. януари 2013 г. св. С. Х. М./л.194-196/ посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. М. М./л.197-199/ през лятото на 2013г., в неуточнени от него месец и дата, посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Т. Ф. А./л.206-208/ през м. август  2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. В. И. Г./л.215-217/ през  м.  февруари 2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. В. Т. Д./л.221-223/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. С. Й./л.230-232/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. В. С. И./л.236-238/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. А. И./л.239-241/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 

Показания в том VІІІ от досъдебното производство:

Св. Б. Р. Н./л.4-6/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. М. П.,/л.7-9 в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. Ш. Н.,/л.13-15/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. С. С./л.16-18/  през  м. януари 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. И. Р./л.22-24/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. Р. И.,/л.25-27/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. Х. А./л.28-30/,  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. З. Н./л.31-33/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. К. Н.,/л.37-39/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. Х. Х./л.40-42/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. Ш. А./л.58-60/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. В. Н. Й./л.64-66/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. Й. Н./л.67-69/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Т. М. М./л.70-72/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. М. С.,/л.82-84/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Ф. Б. Ю.,/л.88-90/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. М. Л./л.91-93/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. Ю. М.,/л.94-96/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. С. Р.,/л.97-101/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Г. И. Г.,/л.105-107/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. В. А./л.108-110/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Д. О. Х./л.111-113/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. И. М.,/л.120-122/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 

 

 

Показания в том ІХ от досъдебното производство:

Св.  Н. Б. К./л.1-3/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. Д. И./л.13-15/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. П. И. Н./л.29-31/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  В. Ф. В.,/л.51-53/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. И. Р.,/л.54-56/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Н. Н. Т./л.57-59/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. К. Д. П.,/л.78-80/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,    посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. О. А. О./л.84-86/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. Д. И./л.87-89/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. К. К.,/л.93-95/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 

Св. С. С. М./л.99-101/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Г. Р. Т.,/л.102-104/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. К. И.,/л.105-107/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. А. Х.,/л.108-110/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. И. Д./л.117-119/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. А. Р.,/л.123-125  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. Х. М./л.135-137/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Ц. А. А.,/л.138-140/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Н. Н. О./л.141-143/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. М. Ч.,/л.144-146/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 

 

Показания в том Х от досъдебното производство:

Св. А.Р.Х.,/л.1-3/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. Х. И./л.4-6/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. В. Ч./л.7-8/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. П. Х. П.,/л.10-12/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. Х. С./л.13-15/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. Н. С.,/л.22-24/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. Х. Ю.,/л.25-27/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. И. И./л.28-30/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. М. М.,/л.31-33/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. А. Ч.,/л.84-86/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Т. Н. Х./л.90-92/ през, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  С. М. Р./л.96-98/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. С. С./л.101-103/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  В. А. Ю./л.104-106/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  А. С. М.,/л.110-112/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. Б. М./л.113-115/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Ф. И. М./л.116-118/,  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. В. Т. В./л.119-121/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 

Показания в том ХІ от досъдебното производство:

Св. Ю. М. С./л.5/ през  м. януари 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. И. Р./л.12-13/ през  пролетта на  2013г. в неуточнени от него месец и дата,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. С. Х./л.14-16/ през  пролетта на  2013г. в неуточнени от нея месец и дата, посетила ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платила 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. И. М./л.24-25/ през  м.април 2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Г. С. М./л.35-36/ през  лятото на 2013г. в неуточнени от него месец и дата,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. К. О./л.37-38/ през  м. юни 2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Л. К. Г Х./л.39/ през  м. септември 2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Х. С. Х./л.40-41/ през  м.юли 2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 

Показания в том ХІІ от досъдебното производство:

Св. Е. Ф. А./л.8/ през  м. март 2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Ю. Р. Исмаил/л.9/ през  м. януари 2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. И. Т./л.10/ през м. април 2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. Б. М./л.11/ през пролетта на 2013г. в неуточнени от него месец и дата,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Г. С. Н./л.14/ през  м. юни  2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. Ф. В./л.16/ през  м. май 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. Е. Х./л.17/ през  м. юни 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Й. Х. И./л18/ през  м. юни 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. П. Т./л.19/ през  м. юни  2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. С. Г./л.20/ през  м. юли 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Ю. С. И./л.21/ през  м. юли 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. О. И./л.22-23/ през  м. януари  2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. Б. Б./л.24/ през  м. януари 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. А. С./л26/ през  м. юни  2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. М. К./л.27/ през м. юни 2013г. посетила ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платила 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. О. Б. М./л.28/ през  м. юни 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. К. С. К./л.30/ през  м. май 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. А. Г./л.31/ през  м. януари  2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. М. М./л.32/ на 20.07. 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Я. М. Ч./л.33/ на 19.06.2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Л. Х. М./л.34/  през  м. януари 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. Ю. Т./л.35/ през  м. април 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. Х. А./л.36/ през  м. април  2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Ш. К. А./л.37/ през  м. април 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. М. А./л38/ през  м. юли 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.Х. Н. Х./л.39/ през  м. юли 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. З. М. З./л.40/ през  м. септември  2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 

Показания в том ХІІІ от досъдебното производство:

Св. Н. С.Н./л.14-15/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. М. И./л.16-17/ в началото на  2013г. в неуточнени от него месец и дата, посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. К. С. К./л.18/ в началото на 2013г. в неуточнени от него месец и дата,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. А. М./л.20/ на 06.02. 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. Н. С./л.21/ през  м. юни 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. З. З. М./л.23/ през  м. юни 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. К. О./л.25/ през  пролетта на 2013г. в неуточнени от него месец и дата,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р.  Д. И./л.27/ през м. май 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. О. Г.М./л.28/ през  м. май 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. Я. Д./л.29-30/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. П. И./л.31-32/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. Й. Т./л.46/ през м. април  2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. П. И. В./л.47/ през  м. април 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. К. Н. К./л.50/ през  м. април 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. А. А.л.59-60/ през  м. юли 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. Ш. Е./л.62-63/ през лятото на  2013г. в неуточнени от него месец и дата, посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. О. О./л.64/ през  м. август 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. Л. К./л.65/ през  м. август 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 

Показания в том ХІV от досъдебното производство:

Св. И. К. Р./л.5/  в началото на 2013г. в неуточнени от него месец и дата, посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. О. Х. Н./л.6/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Х. Н. Х./л.7/ през  пролетта 2013г. в неуточнени от него месец и дата,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Х. Х. Ш.,/л.8/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. М. О./л.9/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Л. А. И./л.10/  през  м. февруари 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. С. Ю./л.11/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. Ш. М.,/л.12/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Х. Е. Х./л.13/ през  м. април 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 14.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Т. А. И./л14/ през  м. юли 2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Х. М. Х.,/л.16/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Г. Н. А.,/л.17/  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. В. П. С.,/л.18/  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. А. С./л.19/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. К. И.И.,/л.20/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Т. Н. К./л.21/ през лятото на  2013г. в неуточнени от него месец и дата,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. В. И./л.22/ през лятото на 2013г. в неуточнени от него месец и дата, посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. А. С./л.23/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите./л.24/ през лятото на  2013г. в неуточнени от него месец и дата,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Ю. О. Р./л.30/ през  пролетта на  2013г. в неуточнени от него месец и дата,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. И. Т./л.35/ през  пролетта на 2013г. в неуточнени от него месец и дата,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 

Показания в том ХХХІІ от досъдебното производство:

Св. Г. А. А./л.1-5/ през лятото на  2013г. в неуточнени от него месец и дата,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 4.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  А.Б.А./л.6-8/ в края на м. април  2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. Н. Ш./л.24-26/ в началото на 2013г. в неуточнени от него месец и дата,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация, 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 14.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. Д. Д./л.30-31/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация, 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 24.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  С. И. С./л.32-35/  през лятото на 2013г. в неуточнени от него месец и дата,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. Х.  Ф./л.36-37/ през  м. септември на 2013г. в неуточнени от него месец и дата,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 

Показания в том ХХХІІІ от досъдебното производство:

Св. Б. С. Б./л.7-9/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  С. С. М./л.13-15/,  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Й. А. И./л.22-24/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. Д. Д./л.25-27/ през  м. април 2013г. в неуточнени от него месец и дата,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Б. М. А./л.31-33/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. Д. И.,/л.50-52/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Л. С. А.,/л.56-58/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  М. А. М.,/л.59-61/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. Р. М./л.65-67/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. Х. И./л.92-94/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Х. И. Х.,/л.95-97/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. К. С. К./л.98-100/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Ф. Х. К.,/л.111-113/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. С. А.,/л.117-118/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Н. С. Ч.,/л.122-124/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф,  68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. И. И.,/л.128-130/  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. Г. Т.,/л.138-140/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. П. С./л.147-149/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите

Св. С. Р. Б./л.153-155/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  М. И. Х./л.160-162/,  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. М. С./л.166-168/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 4.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. М. Е.,/л.169-171/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. Р. А.,/л.175-177/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  С. И. Д.,/л.178-180/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  С. С. Ч./л.181-183/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,    посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Т. Х. Я./л.184-186/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  С. М. Х.,/л.188-190/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Ш. О. М.,/л.192-194/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 4.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. Д. Л.,/л.195-197/  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. Е. Ю.,/л.198-200/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. К. Н. Н.,/л.201-203/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Б. Ш. Я.,/л.204-206/  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Г. Б. Ш./л.210-212/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. З. И.,/л.213-215/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Г. З. Г.,/л.216-218/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. Н. К./л.225-227/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. Ф.  А./л.238-240/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 

Показания в том ХХХІV от досъдебното производство:

Св. А. Ю. Ч./л.14/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 4.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. М. И.,/л.35-37/  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  К. М. Л./л.38-40/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  К. М. Л.,/л.41-43/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  М. Я. М.,/л.92-94/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф,  68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. Х. Д./ том ХХХV, л.9-11/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.  посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление,  като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. М. А./ом ХХХVІ, л.75-77/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.   посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да подаде заявление, като платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Част от свидетелите са заявили, че са плащали съответните такси за изготвяне на картите по банков път в „Сибанк“ – клон Разград. От приложените по досъдебното производство банкови документи - вносни бележки /т. 16 /, обаче е видно, че липсват вносни бележки, които да доказват, че тези лица са платили по банков път. Същевременно тези лица фигурират в списъците на подадени заявления с липсващи вносни бележки, издадени от РД „АА“ гр. Разград / т. 2, л. 17 – 78/. Това са:

ТОМ 6

Св.  Л. И. Й.,/л.6-7/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  С. И. И./л.8-10/, в  неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Д. И. С./л.13-15/ в  неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Р. Н. М./л.18-21/ , в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  М. Д. М.,/л.44-45/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Ш. Н. Ш.,/л.50-51/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  А. С. А.,/л.88-89/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  С. Х. С.,/л.92-93/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  М. И. Р./л.99-100/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Е. О. Ю.,/л.105/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Н. П. Й.,/л.107-108/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  А. Х. Я.,/л.137-138/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  М. Н. И.,/л.152-153/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  М. Х. С./л.167-168/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  П. М. Р.,/л.176-177/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. И. Я.,/л.178-179/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. И. И./л183-185/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. С. М./л.186-188/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. Ц. Т./л.197-199/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Ю. С. М./л.200-202/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. М. И./л.203-205/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Т. Х. А.,/л.212-214/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. П. Н. Н./л.221-223/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. А. С./л.239-241/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Т. Б. А.,/л.242-244/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Том 7

Св. Ю. В. М./л.7-8/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. Г. Г./л.23-24/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н.Х. М./л.25-27/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. В. С. Н./л.32-33/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. П. Ц. П.,/л.48-50/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. Х. К.,/л.51-52/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 14.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. Я. П.,/л.55-56/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Т. М. П.,/л.62-63/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация, 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 14.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. С. С./л.66-68/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. Н. Ю.,/л.69-71/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. В. Х. Т.,/л.78-80/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.Т. М. Д./л.87-89/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. М. Ш./л.93-95/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. Г. П./л.105-107/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. Н. Х./л.108-110/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. М. И./л.114-115а/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. А. Б./л.122-124/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 4.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. О. Р. Г./л.128-130/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. Х. М.,/л.134-136/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. Д. А.,/л.137-139/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. А. А.,/л.140-142/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. С. А.,/л.143-145/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. С. Х.,/л.149-151/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф,  37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 14.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. А. А./л.155-157/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. С. Х./л.176-178/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Х. С. Ш.,/л.182-184/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Т. Ф. М./л.191-193/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. Х. Р.,/л.200-202/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф,  37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 14.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. Г. С./л.203-205/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. П. А./л.209-211/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. К. И. К.,/л.224-226/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. Г. И./л.233-235/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Г. Б. А.,/л.242-244/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 8

Св. Б. А. Х./л.1-3/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. Р. В./л.10-12/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. Ц. В./л.34-36/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. И. Х./л.43-45/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. П. И. П./л.49-51/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Г. И. И./л.52-54/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. К. М./л.55-57/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Ц. И. Ц./л.79-81/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. И. Х.,/л.114-116/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. И. С.,/л.17-119/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. Т. Т./л.123-125/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 9

Св. Е. Г. С./л.10-12/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. П. Й. Й./л.19-21/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. П. Е. Г./л.32-34/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. И. И.,/л.60-62/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Л. А. К./л.90-92/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Х. Р. И.,/л.96-98/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. Р. С./л.111-113/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. Б. С.,/л.120-122/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. В. Т. К./л.126-128/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. Ц. И./л.129-131/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. Г. М./л.132-134/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил  68.40лв. за издаване на карта за квалификация  и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 10

Св. Д. О. А./л.19-21/,  в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. П. Н. П./л.93-95/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 11

Св. М. Р. С./л.9-11/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. В. Г. Я./л.17/,  в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. М. Х./л.44-45/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., като платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. М. П./л.47-48/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 12

Св. Д. Е. Ф./л.7/ през  м. март 2013г. платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. П. А. К./л.12/ през  м. февруари  2013г. платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. Ж. Н./л.13/ през  м. август  2013г. платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. В. Д. В./л.15/ през  м. юни 2013г. платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. Д. Н./л.29/ на 05.01.2013г. платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 13

Св. Б. Р. Х./л.8/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. Х.Б./л.11/, през м. февруари 2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. Р. М./л.12-13/, през  м. януари 2013 г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. М. С./л.66/, в неуточнени от него месец и дата през  лятото на 2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. М. И./л.33-34/, в неуточнени от него месец и дата през  пролетта на 2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. Д. С.,/л.43-44/ през  м. март 2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. Х. М.,/л.51-52/ през  м. март 2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. С. Х./л.53-54/, в неуточнени от него месец и дата през пролетта на  2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 14

Св. С. Н. М./л.15/, през  м. май 2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Ф. Е. Ф./л.28/, в неуточнени от него месец и дата през  пролетта на 2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. М. Т./л.29/ през  зимата на 2013г. платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Е. Ф. А./л.31/, през  м. март 2013г. платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. Е. Ф./л.32/,  в неуточнени от него месец и дата през  пролетта на 2013г. платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. З. К. М./л.34/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Г. А. Т.,/л.41-42/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 32

Св. Д. М. М.,/л.20-23/ през  м. април 2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. О. Х. И.,/л.9-12/  през  пролетта на 2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. Н. Д./л.16-19/ през  м. август на 2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 33

Св. Х. А. И.,/л.10-12/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. З. Р./л.19-21/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Ю. М. Т./л.41-43/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. С. С./л.44-46/  в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 4.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Р. Б. Х./л.53-55/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  А. Ш. А.,/л.68-70/  в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. В. П. Р./л.74-76/,  в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  К. С. А./л.77-79/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. Х. Е./л.80-82/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. Д. Д./л.86-88/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  С. И. В.,/л.89-91/  в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. Х. И./л.134-136/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  А. О. М.,/л.141-143/  в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. О. Д. Д.,/л.144-146/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. М. М./л.157-159/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 4.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Х. Г. Х./л.172-174/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Д. О. Х.,/л.234-236/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 34

Св.  В. С. Р./л.7-9/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  М. И. М.,/л.23-25/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Л. К. М.,/л.29-31/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация,  122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  Ш. С. Е.,/л.84/ в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св.  С. М. Х./л.105-107/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 36

Св.  Г. Б. Б./л.71-73/, в неуточнени от него месец и дата в периода от 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация, 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 24.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Друга част от свидетелите, разпитани по досъдебното производство заявили, че са заплащали таксите за издаване на картите във фирмите, провеждали обучителни курсове за придобиване на квалификация, но не прилагат документи. Същевременно тези лица фигурират в списъците на подадени заявления с липсващи вносни бележки, издадени от РД „АА“ гр. Разград / т. 2, л. 17 – 78 /.Това са:

ТОМ 6

Св. С. В. Д./л.209-211/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Й. Д. Й./л.215-217/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация, 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 14.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 7

Св. С. Б. С.,/л.34-35/. в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. П. Г. К.,/л.158-160/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. В. К.,/л.212-214/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. Г. П./л.218-220/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Х. Г. Х.,/л.227-229/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 8

Св. П. М. П./л.19-21/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. Х. М.,/л.46-48/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. М. Е.,/л.61-63/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. К. М.,/л.73-75/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. Й. Н.,/л.76-78/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. Т. С.,/л.85-87/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. В. П. В./л.102-104/,  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. М. С. Ф./л.126-128/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 9

Св. П. Х. П.,/л.4-6/  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. В. Б.,/л.35-37/  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. И. М. М.,/л.81-83/  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. В. Н./л.114-116/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 10

Св. И. Й. И./л.107-109/,  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 13

Св. Н. М.В.,/л.9/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Н. А. Ю./л.10/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. А. Х. А./л.22/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Т.  А. О./л.24/ през  м. май 2013г. платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Б. И. Х./л.26/ през м. май 2013г. платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Т. Н. Х./л.61/ през  м. август 2013г. платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. М. С./л.66/ през  лятото на  2013г. в неуточнени от него месец и дата,  платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

 

ТОМ 14

Св. М. Н. М./л.26/ през  лятото на 2013г. в неуточнени от него месец и дата,  платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Я. М. К.,/л. 38-40/в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 33

Св.  С. Н. Х.,/л.16-18/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  платил 122.31лв. за издаване на карта за  дигитален тахограф, 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 20.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Р. С. Х.,/л.28-30/  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С. О. С./л.47-49/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 4.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. С.С. К.,/л.101-103/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Ш. З. И.,/л.150-152/  в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация, 37.80лв. за издаване на карти за превоз на опасни товари и 14.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Св. Ю. Ш. М.,/л.231-233/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г.,  платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

ТОМ 34

Св. Е. Х. М./л.32-34/, в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 31.08.2013г., платил 68.40лв. за издаване на карта за квалификация и 10.00лв. държавна такса за обработка на документите.

Назначената по делото съдебно – икономическа експертиза е обобщила данните за неплатените суми на „Трюб демакс”АД и неплатените такси към ИИ”АА” и е дала заключение /т. 35, л. 26 – 47 /, че дължимата сума за изработването на документите от „Трюб демакс”АД  е 44 256.51 лева, а дължимите държавни такси са в размер на 4 854 лева, или общо   49 110.51 лева.

 

ІІ. По обвинението по чл.206, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 НК:

В три случая подс.Д.Т. присвоила предоставените й от гражданите парични суми за издаване на карти в общ размер на 305 лв, като изобщо не изпратила на „Трюб Демакс“АД подадените заявления.

Св. А.Р.Х. /т. 10, л. 1-3/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 23.10.2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да си издаде карта за квалификация и карти за превоз на опасни товари.  Той попълнил необходимото заявление и оставил на подс. Д. Т. на ръка сумата от 75лв. за издаване на съответните карти, които тя следвало да внесе по банков път по сметките на „Трюб Демакс“ АД – гр. София и на ИА „АА“. За оставената сума на св. Х. не бил издаден документ. След около месец св. Х. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да получи заявените документи, но след извършена на място проверка се оказало, че същите не били изработени, а парите които оставил на подс. Т. не били внесени по банков път. Към същия момент подс. Т. вече не работела в ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград.

В края на м. април през 2013г. св. А.Б.А. / т. 32, л. 6 – 8/ посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград и подал заявление за издаване на  карта за  дигитален тахограф. За издаването на картата св. А. оставил на подс.Т. сумата от 150 лв, която тя следвало да внесе по банков път по сметките на „Трюб Демакс“ АД – гр. София и на ИА „АА“. За оставените пари не му бил издаден документ. След около две седмици св. А. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да получи заявените документи, но след извършена на място проверка се оказало, че същите не били изработени, а парите които оставил на подс. Т. не били внесени по банков път. Към същия момент подс. Т. вече не работела в ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград.

Св. А.Н.А. /т. 33, л. 119 – 121/ в неуточнени от него месец и дата в периода 01.01.2013г. – 23.10.2013г. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград и подал заявление за издаване на карта за превоз на опасни товари. За издаването на картата св. А. оставил на ръка сумата от 80 лв на подс. Т., които тя следвало да внесе по банков път по сметките на „Трюб Демакс“ АД – гр. София и на ИА „АА“. За оставената парична сума не му бил издаден документ. След известно време св. А. посетил ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград, за да получи заявения от него документ, но след извършена проверка се оказало, че не фигурира в списъка на платилите и съответно документите му не били изработени. Към същия момент подс. Т. вече не работела в ОО „КД-ДАИ“ – гр. Разград.

 

 

 

 

 

Изложените факти, описани в обстоятелствената част на обвинителния акт, се признават изцяло от подс. Д.Т.. Направеното самопризнание се подкрепя от събраните на досъдебното производство доказателства. Те са събрани по реда и начините, указани в НПК, и съставляват годни източници на доказателствена информация.

Обстоятелствата във връзка с длъжностното качество на подс.Т. и съдържанието на служебните й задължения се установяват от приложените по делото трудов договор/ т. 2, л. 78/, допълнително споразумение / т. 2, л. 80 – 81/, длъжностна характеристика / т. 2, л. 82-84/, Инструкция за заявяване и издаване на карти за дигитални тахографи – карта за монтаж и настройки/сервизна карта/, карта на водач на ППС, карти на превозвачи, издадена от ИА”АА” /т.2, л.85-л.94/, Указания за попълване на заявление за издаване на ADR-свидетелство на водач, превозващ опасни товари и ред за движение на документацията, свързана с издаването на ADR-свидетелства на водачите, превозващи опасни товари, издадени от ИА”АА” / т.2, л.95-л.99/.

Подс.Т. признава фактите, че в изброените 445 случая е изпратила заявленията на посочените граждани без да са били внесени съответните суми за издаването на исканите карти и съответните държавни такси. Тези факти се доказват и от списъка на подадени заявления с липсващи вносни бележки издадени от РД „АА“ – гр. Разград /т. 5, л.6 – л.35/, протокол за извършване на проверка на ценните образци на ОО „КД - ДАИ“ – гр. Разград, ведно с опис на заявленията без платежен документ / т. 2, л.17 – л.78/, както и от протокола за разпит на св. М. А. Н. – председател на Съвета на директорите на „Трюб Демакс“ АД – гр. София /т. 36, л.6-л.7/.

Признатите от подсъдимата обстоятелства, че в горните случаи гражданите са предоставили в брой лично на нея паричните суми, дължими за издаване на заявените карти, се доказват от показанията на посочените свидетели в т. 6, т. 7, т. 8, т. 9, т. 10, т. 11, т. 12, т. 13, т. 14, т. 32, т. 33, т. 34, т. 35 и т. 36 от досъдебното производство. 

Размерът на сумите за издаване на поисканите от гражданите карти и на следващите се държавни такси е установен от съдебно-икономическата експертиза /т.35, л.26-л.46/.

Подс.Т. признава, че е присвоила предоставените й от всички изброени свидетели средства, като ги е изразходила за лични нужди. В тази посока са и приложените в т.4, л.4-л.15 от досъдебното производство справки за извършени парични трансфери, които са били извършени през инкриминирания период.

Подс.Т. е на 37 години, разведена е, има две деца – Й., родена на ***г. и Б., родена на ***г., работи като продавач-разносна търговия в „Никси Трейд”ЕООД-Пловдив, към момента на довършване на престъпленията не е била осъждана. Впоследствие по НОХД № 294/2013г. по описа на Окръжен съд-Разград е било одобрено споразумение от 23.01.2014г., с което подс.Т. се е признала за виновна в престъпление по чл.249, ал.1 НК, извършено на 26.02.2013г.,  и е приела да изтърпи наказания 6 месеца лишаване от свобода, отложено за изпитателен срок от 3 години, и глоба в размер на 400 лв.

 

 

 

Въз основа на изложеното от фактическа страна, от правна страна Разградският окръжен съд намира следното:

І. Като служител на трудов договор в държавното учреждение ИА „Автомобилна администрация”, Областен отдел „КД-ДАИ”- гр.Разград, подс.Д.Т. е имала качеството на длъжностно лице по смисъла на чл.93, т.1, б.а” НК.

Служебните й задължения включвали приемане и обработка на заявления за издаване на карти за дигитални тахографи и заявления за издаване на ADR-свидетелства на водачи, превозващи опасни товари.

Съгласно Инструкцията за заявяване и издаване на карти за дигитални тахографи, издадена от ИА”АА”, при подаване на заявлението следва да бъде приложено платежно нареждане за платена държавна такса. Сумата трябва да бъде преведена по транзитна сметка на съответната РД”АА”. Платежното нареждане се прикача към екземпляра на заявлението за издаване на карта за дигитален тахограф, който се съранява в архива на съответната РД”АА” /т.2, л.93/.

Съгласно т.3, д) от Указанията за попълване на заявление за издаване на ADR-свидетелство на водач, превозващ опасни товари и ред за движение на документацията, свързана с издаването на ADR-свидетелства на водачите, превозващи опасни товари, издадени от ИА”АА” /т.2, л.95-л.99/, служител от съответния областен отдел приема попълненото заявление като към втория екземпляр от заявлението прикрепя документ за платена такса за издаване на свидетелството съгласно чл.87, ал.1, т.6 и ал.2, т.1 от Тарифа № 5 за таксите, които се събират в системата на МТИТС и документ за платена от лицето цена за изработка на свидетелството. Първият екземпляр на заявлението се изпраща в центъра за персонализация на карти в „Трюб-Демакс”АД-София, а вторият екземпляр се съхранява в архива на съответния ОО”КД-ДАИ” /т.10 и т.11 от Указанията/.

През периода 01.01.2013г. до 31.08.2013г. в 445 случая подс.Т. е нарушавала служебните си задължения, като не е изпълнявала горните правила. Не е приемала подадените от гражданите заявления в изискуемия вид -  заедно с вносни бележки за платени цени за изработката на исканите документи и за платени държавни такси по сметка на ИА”АА”, а ги е изпращала за изпълнение на фирмата – производител на картите и ADR-свидетелства, без да са внесени дължимите суми. Последните са й били предоставяни от гражданите в брой и тя ги е присвоявала, от което са настъпили вредни последици за „Трюб-Демакс”АД и за Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. Дружеството-производител на картите и свидетелствата се е оказало лишено от възнаграждение за изработката в размер на 44 256,51 лв, а държавата чрез ИА”АА” не е получила дължимите такси по Тарифа № 5 в размер на 4 854 лв. Така от деянията на подсъдимата са настъпили значителни вредни последици от имуществен характер в общ размер на 49 110.51 лв.

Подс.Т. е действала с пряк умисъл. Съзнавала е неправомерния характер на действията си, предвиждала е, че в резултат от деянията й „Трюб-Демакс”АД и ИА „АА” няма да получат дължимите цени и такси, но е искала настъпването на тези последици. Била е водена и от специалната цел да набави за себе си имотна облага, като е присвоила предоставените й от гражданите парични суми.

Касае се до множество деяния, извършени през непродължителни периоди с обективна и субективна връзка между тях, при които общият престъпен резултат е значителен, което ги определя като единно продължавано престъпление.

По този начин от обективна и субективна страна се доказват признаците от престъпния състав по чл.282, ал.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 НК.

Съдът намира, че нарушението на служебните задължения на подс.Т. е само по т.23 /погрешно посочена като т.26 в обвинението/ от длъжностната й характеристика, в която е предвидено да спазва съответните указания, заповеди, окръжни и др. актове, издадени от съответните компетентни длъжностни лица. Процедурата по приемане и обработка на заявленията е уредена в посочените Инструкция за заявяване и издаване на карти за дигитални тахографи и Указания за попълване на заявление за издаване на ADR-свидетелство, които актове са издадени от ИА”АА”. Това са относимите към деянието правила и към тях препраща т.23 от длъжностната характеристика на подсъдимата. Останалите изисквания, в нарушаването на които е обвинена подсъдимата, са общи и не представляват конкретни предписания във връзка с приемането на процесните заявления. Подсъдимата е обвинена в неизпълнение на т. 1 от длъжностната характеристика, съгласно която следва да организира и осъществява приемането и изпращането на кореспонденцията на дирекцията, включително по електронен път, т. 5 – да организира и осъществява деловодната дейност на отдела,  т. 6 – да събира, систематизира и изпраща на други звена в системата на агенцията информация относно дейностите, осъществявани от отдела, т. 7 – да получава, съхранява, раздава и отчита ценни образци, документи и бланки на документи, свързани с дейността на агенцията, т. 14 – да полага грижи за състоянието на имуществото, предоставено за ползване за целите на деловодната дейност, осъществявана от дирекцията и т. 15 – да приема, описва, съхранява, отчита и разпределя материали, свързани с дейността на дирекцията. По делото липсват доказателства подс.Т. да е нарушавала тези си задължения, поради което съдът я оправда по обвинението в тази му част.

Съдът не приема, че случаят е особено тежък по смисъла на чл.93, т.8 НК. Не се установява изключително висока степен на обществена опасност нито на деянието, нито на дееца. Вярно е, че деянията са твърде много и подс.Т. е проявила престъпна упоритост. Но съдебнатга практика приема, че случаят е особено тежък, когато вредните последици са значителни и деецът заема отговорно служебно положение. Подс.Т. не е заемала ръководна длъжност и нарушените служебни задължения не са многобройни. Обществената опасност на престъплението се занижава и от поведението на работодателя на подсъдимата, който не е упражнил достатъчен контрол върху работата й. Не е реагирала и фирмата – изпълнител, която в продължение на осем месеца е търпяла значителни вреди, без да ги установи. Данните за личността на подсъдимата също намаляват обществената опасност на престъплението. Касае се до млада жена, която работи и сама отглежда двете си деца. Искрено се разкайва и заявява желание да върне присвоените суми.

Поради това съдът оправда подсъдимата по обвинението по чл.282, ал.3 НК.

ІІ. Обвинението по чл.206, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 НК е доказано по изискуемия от чл.303, ал.2 НПК несъмнен начин. Установено е, че подс.Т. е получила 150 лв от св.А.А., 75 лв от св. Б.Х. и 80 лв от св.А.А., които суми не е внесла по сметка на „Трюб-Демакс”АД и на ИА”АА”, а се е разпоредила с тях в своя полза. Действията й обективират пряк умисъл за обсебване: знаела е, че това са чужди пари, но е искала и ги е присвоила.

При определяне на наказанието за престъплението по чл.282, ал.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 НК съдът отчете като смекчаващи отговорността на подсъдимата обстоятелства самопризнанието й, социалната и трудовата й ангажираност, тежкото й материално положение, а като отегчаващи – продължителния период и интензитета на престъпната дейност. При превес на смекчаващите отговорността обстоятелства съдът счете за съответно на извършеното престъпление наказанието четири години лишаване от свобода, което на основание чл.58а, ал.1 НК намали с една трета и наложи окончателно наказание от 2 години и 8 месеца лишаване от свобода. Това наказание не следва да бъде изтърпявано ефективно. Към момента на извършване на престъплението подс.Т. не е била осъждана и за изпълнение на целите по чл.36 НК не се налага изолирането й от обществото. Поради това и на основание чл.66, ал.1 НК съдът отложи изпълнението на наказанието за изпитателен срок от 4 години, който счете за достатъчен за поправянето на подсъдимата.

Въпреки предвидената в чл.282, ал.2 НК възможност за лишаване от право по чл.37, ал.1, т.6 НК съдът не наложи това наказание, тъй като подсъдимата е била освободена от заеманата длъжност.

При определяне на наказанието за престъплението по чл.206, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 НК съдът прецени, че отговорността на подсъдимата се смекчава от ниската стойност на предмета на престъплението, от направеното самопризнание и от обстоятелствата, че Т. е майка на две ненавършили пълнолетие деца, с ниски доходи и без имущество на значителна стойност. Отегчаващи обстоятелства няма. С оглед на това съдът определи наказанието лишаване от свобода в предвидения минимален размер от 1 година, който съгласно чл.58а, ал.1 НК намали с една трета и наложи окончателно наказание от 8 месеца лишаване от свобода. Съдът прецени, че и в този случай са налице формалните изисквания по чл.66, ал.1 НК: наказанието е под 3 години лишаване от свобода, към момента на извършване на престъплението подсъдимата не е била осъждана и за постигане целите на наказанието не се налага реалното му изтърпяване. Поради това отложи изпълнението му за изпитателен срок от 3 години.

Тъй като двете престъпления са били извършени, преди да има влязла в сила присъда за кое да е от тях, на основание чл.23, ал.1 НК съдът наложи на подсъдимата Т. общо наказание в размер на по-тежкото, а именно 2 години и 8 месеца лишаване от свобода, като на основание чл.66, ал.1 НК отложи изпълнението му за изпитателен срок от  4 години.

Съдът констатира, че е налице реална съвкупност и с престъплението, за което подс.Т. е била осъдена по НОХД № 294/2013г. по описа на Окръжен съд-Разград. То е било извършено на 26.02.2013г. и осъждането за него е последващо спрямо разглежданите в настоящото производство престъпления. Предвид това и на основание чл.25, ал.1 във вр. с чл.23, ал.1 НК съдът определи общо наказание в размер на най-тежкото – 2 години и 8 месеца лишаване от свобода, като на основание чл.66, ал.1 НК отложи изпълнението му за изпитателен срок от 4 години, и присъедини наказанието глоба в размер на 400 лв, наложено по НОХД № 294/2013г. по описа на РОС.

С оглед изхода на делото и съгласно чл.189, ал.3 НПК съдът присъди в тежест на подсъдимата разноските от досъдебното производство, платими по сметка на органа, който ги е направил -  Окръжна прокуратура-Разград.

По исложените съображения съдът постанови присъдата си.

 

                                                    СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК:

НР