П Р И С Ъ Д А № 1

 

гр.Разград, 08.01.2016г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на  осми януари две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СВЕТЛА РОБЕВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: А.М.Б.Ч.

В присъствието на секретаря М.Н. и с участието на прокурора ТИХОМИР ТОДОРОВ, като разгледа докладваното от съдия Робева НОХД № 411 по описа за 2015 година,

 

                                       П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимия Ф.О.Ф., роден на ***г***, с постоянен адрес ***,  български гражданин, със средно образование, женен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че  на 14.07.2015г.  по път Е-70 /гр.Русе-гр.Варна/, на км 57+160 метра, в землището на с.Осенец, при управлението на МПС – л.а.”Фолксваген Голф” с рег.№ ***, е нарушил правилата за движение по пътищата - чл.21, ал.1 ЗДвП /чл.73, ал.1 ППЗДвП/  „При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км/ч: извън населено място 90 км/ч”, като е управлявал автомобила със скорост 98,8 км/ч, и по непредпазливост е причинил на смъртта на повече от едно лице – на Ф.Б.Ф., ЕГН: ********** и на А. А.О., ЕГН: **********, поради което и на основание чл.343, ал.3, б.”б”, пр.1 във вр. ал.1, б.”в”, пр.1 във вр. чл.342, ал.1 НК и чл.54 НК ГО ОСЪЖДА на ТРИ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип, съгласно чл.59, ал.1, пр.2 и чл.61, т.3 ЗИНЗС.

ПРИЗНАВА подсъдимия Ф.О.Ф. ЗА НЕВИНЕН в това да е извършил престъплението поради нарушение на правилата за движение по чл.20, ал.1 ЗДвП и чл.20, ал.2  ЗДвП, поради което и на основание чл.304 НПК ГО ОПРАВДАВА по обвинението в тази му част.

На основание чл.343г НК ЛИШАВА подсъдимия Ф.О.Ф. от правото да управлява МПС за срок от ПЕТ ГОДИНИ.

ВЕЩЕСТВЕНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО по делото – лек автомобил ”Фолксваген Голф” с рег.№ ***, намиращ се на съхранение в ТИЛ при ОД на МВР-Разград, да се предаде на Б.Ф.Х. ***.

ОСЪЖДА подсъдимия Ф.О.Ф. да заплати по сметка на ОД на МВР-Разград за разноски на досъдебното производство сумата 1143.07 лева и в полза на съдебната власт по сметка на Разградския окръжен съд за разноски в съдебното производство сумата 150 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред Варненския апелативен съд в 15-дневен срок от днес.

 

                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                              

                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.

 

 

                                                           2.

 

 

MH