П Р И С Ъ Д А № 51

 

гр.Разград, 18.10.2016г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на осемнадесети октомври две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СВЕТЛА РОБЕВА

ЧЛЕН: ТЕОДОРА НЕЙЧЕВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Б.Ч.Я.Д.Р.В.

В присъствието на секретаря М.Н. и с участието на прокурора ТИХОМИР Т., като разгледа докладваното от съдия Робева НОХД № 265 по описа за 2016 г.

 

                           П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимия Н.Р.Д., роден на ***г***,  български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 23/24.06.2016 г. в гр. Разград умишлено е умъртвил по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост Р. Т. И., ЕГН **********, от гр. Разград, поради което и на основание чл. 116, ал. 1, т. 6, предл. 2 и 3 във вр. с чл. 115 НК и чл.54 НК  ГО ОСЪЖДА на ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ лишаване, което наказание НАМАЛЯВА при условията на чл.58а, ал.1 НК с една трета и НАЛАГА окончателно наказание от ТРИНАДЕСЕТ ГОДИНИ И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА лишаване от свобода.

На основание чл.60, ал.1 и чл.61, т.2 ЗИНЗС ПОСТАНОВЯВА наказанието лишаване от свобода да бъде изтърпяно в ЗАТВОР при първоначален СТРОГ режим.

На основание чл.59 НК ПРИСПАДА времето, през което подсъдимия Н.Р.Д. е бил задържан по ЗМВР и спрямо него е била взета мярка за неотклонение задържане под стража, считано от 24.06.2016г.

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА по делото: обтривка от пръстите на дясна ръка, обтривка от ходило на десен крак, обтривка на дясна подмишница, обтривка от петно от партер на входа на жилищен блок, обтривка и изстъргана  материя от петно с кафяв цвят, иззета от второто стъпало между партер и първи етаж, стелка с петна с тъмночервен цвят, обтривка от  зацапване  с тъмночервен  цвят, иззета от метална каса на външната страна на ап. 2,    чифт  мъжки спортни обувки с черно  бял  цвят, 40- ти размер,   чифт мъжки  черни обувки, 41- ви размер, отслояване от петно с неправилна форма и тъмночервен цвят, иззето от пода на коридора, отслояване от замърсяване с неправилна форма и тъмночервен  цвят, иззето от дървена ламперия, лява  черна  мъжка  спортна обувка с лилаво и надпис Найк с тъмно- червени зацапвания, размер 42,5, мъжки светлосини обувки със зацапвания с червен  цвят, размер 38, мъжки  бежови на цвят обувки  със зацапвания с червен цвят, размер 41, чифт мъжки  червени  обувки с бели връзки, размер 42,5, чифт мъжки  черни  обувки със сини  връзки и надпис Адидас, размер 36, чифт  мъжки дънкови кецове със  зацапвания с червен  цвят, размер 39, четка, килим   със  зацапвания   с червен  цвят с размери 12,40/1,60, найлонова торба,  бяла  на цвят с петно с  червен  цвят, спортна мъжка черна обувка с лилаво, размер 42,5 с петна  и  зацапвания в червено,  дактилоскопна следа, иззета с дактилоскопно фолио от секция в хола, част от перде, обтривка от петна с  тъмночервен цвят, иззета от шкаф в холно помещение, част от дюшек с тъмночервени петна, части от одеяло,  мърсно-бяло на цвят,  обтривки от тъмночервени петна, иззета от маса в холно помещение, страница от вестник/списание, черна  чанта с  петна  с тъмночервен цвят, обтривка от  тъмночервена петна , иззети от каса и врата към тоалетна, дактилоскопна следа, иззета от външната страна на врата на баня, натривка от тъмно- червено петно, иззето от пода на тоалетната,  найлонова  торба, ролка от тоалетна хартия и опаковка от прах  за пране, напоени  с тъмночервена течност, натривка  с тъмночервен  цвят, иззета от пода  на 0, 5м. от врата, водеща  към  тераса, в жилище в ***, мобилен телефон „Глобул“ със сим-карта в него, завивка /бежово и бяло/  с петна от червеникава течност, шалте /завивка/ с десен на жълти ромбове, постелка, тип рогозка с червеникави петна; пластмасов контейнер с оранжеви гранули, нокти от лява и дясна ръка на Н.Д., обтривка от букалка лигавица на Н.Д., косми от глава и от лява и дясна предмишница на Н.Д., обтривка от десен крак на Н.Д., лятна шапка, риза, боксерки и къси панталони, чифт мъжки гумени чехли на Д., нокти от лява и дясна ръка на Р. И., иззети при аутопсия на трупа, сравнителен материал от кръв на Р. И., сравнителен материал от кръв от Н.  Д., карирана синьо-бяла риза с къс ръкав, къси панталони и черен слип, и помпа ДА СЕ УНИЩОЖАТ.

ОСЪЖДА Н.Р.Д. да заплати по сметка на ОД на МВР-Разград за разноски на досъдебното производство сумата 9755,85 лв.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Варненския апелативен съд в 15-дневен срок от днес.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                   ЧЛЕН:           

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.               2.                3.

MH