П Р И С Ъ Д А  № 45

гр.Разград, 27.09.2016г.

 

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на двадесет и седми септември  две хиляди и шестнадесета година, в състав:

 

                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: ТЕОДОРА  НЕЙЧЕВА

              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Я.  Д.

                                                           Л.  Г.   

    

 

в присъствието на секретаря М.Н. и с участието на прокурора Тихомир Тодоров, като разгледа докладваното от съдия Теодора Нейчева НОХД № 281 по описа за 2016г.

 

П Р И С Ъ Д И :

       ПРИЗНАВА подсъдимия С.Н.С., ***, ЕГН **********, за  ВИНОВЕН в това, че на 16.09.2016г. в град Исперих, област Разград, на ул. Христо Ясенов, пред дом № 13, е предложил и дал подкуп – сумата от 40 /четиридесет/ лева – в две банкноти с номинал от 20 лева на длъжностно лице, полицейски орган – младши автоконтрольор М. Г. Н. – служител при Районно управление „Полиция“ – град Исперих, за да не извърши действие по служба – да не състави АУАН серия Г, № *** за установено административно нарушение по чл. 483, ал. 1, т. 1 от Кодекс за застраховането – престъпление по чл. 304 „а“, предл. 3  от НК,  поради което  и  на  основание чл. 304 „а“, предл. 3  от НК, във вр. с чл. 373, ал. 2 от НПК, във вр. с чл.58а, ал.4  НК  и  чл.55, ал.1, т.2, б.”б” НК  го ОСЪЖДА на наказание  “ПРОБАЦИЯ”, включваща следните пробационни мерки: ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ по настоящ адрес  с периодичност два пъти седмично за срок от  ЕДНА  ГОДИНА  и  ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ  ПЕРИОДИЧНИ  СРЕЩИ с пробационен служител  за срок от ЕДНА ГОДИНА.

               На основание чл.307а от НК  ОТНЕМА в полза на Държавата, предметът на престъплението - пари в размер на 40,00 /четиридесет/ лева, от които една банкнота с номинал от 20,00 /двадесет/ лева, със сериен № БЩ 2780923 и една банкнота с номинал от 20,00 лв. /двадесет/ лева, със сериен № БФ 8082037.

                Присъдата може да се обжалва и протестира в седемдневен срок от днес пред Варненски апелативен съд.

 

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:               

 

                                 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.             

 

                                                                              2.

MH