П Р И С Ъ Д А

57

 

гр.Разград, 16.11.2016 г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на шестнадесети ноември две хиляди и шестнадесета година, в състав:

 

                ПРЕДСЕДАТЕЛ: Емил Стоев

                                             СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Б.Ч.

                                                                                            Д.Г.

 

секретар С. Л., с участието на прокурора Т. Тодоров, като разгледа докладваното от съдия Емил Стоев нохд № 341 по описа за 2016 година,

 

П Р И С Ъ Д И :

 

  ПРИЗНАВА подсъдимия А.М.Б., роден на *** г. в с. Самуил, с постоянен адрес ***, български гражданин, с основно образование, женен, неосъждан, пенсионер по болест за ВИНОВЕН в това, че на 04.11.2016 г. в гр. Исперих, Област Разград, по ул. „Васил Левски”, пред магазин на „Виваком” е предложил и дал подкуп – сумата от 10 лева – една банкота с номинал 10 лева на длъжностно лице – полицейски орган младши автоконтроьор С.Ц.Д. – служител при Районно управление „Полиция” – гр. Исперих, за да не извърши действие по служба – да не състави акт за установява на административно нарушение  по чл. 70, ал. 3, чл. 137а, ал. 1 и чл. 147 от Закона за движение по пътищата, с което е осъществил от обективна и субективна страна съставът на престъплението по чл. 304а, предл. 3 НК, поради което и на основание чл. 373, ал. 2 НПК, чл. 36 и чл. 54 НК определя наказание лишаване от свобода за срок шест месеца, на основание чл. 58а, ал. 1 НК го намалява с 1/3 и ОСЪЖДА А.М.Б. на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.

На основание чл. 66 НК отлага изпълнението на наложеното наказание за срок от три години.

          На основание чл. 307а НК ОТНЕМА в полза на държавата вещественото доказателство банкнота със сериен № БП 0111267 с номинал 10 лв.

          Присъдата ПОДЛЕЖИ на обжалване и протестиране пред Апелативен съд Варна в петнадесетдневен срок.

 

 

СЪДИЯ:                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                           2.