П Р И С Ъ Д А

 

 64

 

гр. Разград, 20.12.2016 г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на двадесети декември две хиляди и шестнадесета година, в състав:

 

                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: Емил Стоев

                 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: М.Б.

                                                                                М.К.-Ц.

 

секретар С. Л., с участието на прокурора А. Донева, като разгледа докладваното от съдия Емил Стоев нохд № 344 по описа за 2016 година,

 

П Р И С Ъ Д И :

 

  ПРИЗНАВА подсъдимия О.К.М., роден на *** ***, Област Разград, български гражданин, със средно образование, разведен, безработен, осъждан, ЕГН ********** за виновен в това, че на 07.07.2016 г. в гр. Кубрат, Област Разград, в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи: платнена пазарска чанта, 3 опаковки „Сода бикарбонат“, 1 кутия таблетки „Темпалгин“, 1 купия таблетки „Ацетизал кардио“, 1 дезодорант „Зипер“, 300 гр. кафе „Нова Бразилия“, 1 пакет ориз „Бисерен“, дамско кожено портмоне и парична сума от 320 лв. в 30 банкноти по 10 лв. и 1 банкнота от 20 лв., на обща стойност - 353 лв. от владението на М.Ц.Н. от с. гр., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, с което е осъществил от обективна и субективна страна съставът на престъплението по чл. 199, ал. 1, т. 4 във вр. с чл. 198, ал. 1, предл. 1 от НК, поради което и на основание чл. 36 и чл. 54 от НК го осъжда на ПЕТ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което на основание чл. 60 ЗИНЗС и чл. 61 ЗИНЗС следва да изтърпи в затвор при първоначален строг режим.

ОСЪЖДА подсъдимия О.К.М., на основание чл. 189, ал. 3 НПК, да заплати в полза на Републиканския бюджет сумата 135, 92 лв. – разноски, направени от ОД на МВР Разград.

ОСЪЖДА подсъдимия О.К.М., на основание чл. 189, ал. 3 НПК, да заплати да заплати по сметка на Разградски окръжен съд сумата 50 лв. – разноски по съдебното производство.

Присъдата ПОДЛЕЖИ на обжалване и протестиране пред Апелативен съд Варна в петнадесетдневен срок.

 

Съдия:                               Съдебни заседатели: 1.                        2.