П Р И С Ъ Д А

 

66

 

гр.Разград, 27.12.2016 г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на двадесет и седми декември две хиляди и шестнадесета година, в състав:

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: Емил Стоев

                               СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  А.М.

                                                                                    Д.П.

секретар Д. Г., с участието на прокурора Антония Донева, като разгледа докладваното от съдия Емил Стоев нохд № 407 по описа за 2016 година,

 

П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимата С.С.Х., родена на *** ***, с постоянен адрес ***, българска гражданка, с основно образование, неосъждана, ЕГН ********** за виновна в това, на 11.12.2016 г. в гр. Исперих е предложила и дала подкуп – една банкнота с номинал 10 лв. на полицейски орган – младши автоконтрольор С.Ц.Д. - служител в РУ на МВР Исперих, за да не извърши действие по служба – да не състави акт за установяване на административни нарушения за нарушения, извършени от С.С.Х., с което е осъществила от обективна и субективна страна съставът на престъплението по чл. 304а, предл. 1 и 3 НК, поради което и на основание чл. 36 НК и чл. 373, ал. 2 НПК във вр. с чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б” НК НАЛАГА наказание ПРОБАЦИЯ, включващо следните пробационни мерки:

1.  задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца, с периодичност два пъти седмично

2.  задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.

          На основание чл. 307а НК ОТНЕМА в полза на държавата вещественото доказателство - банкнота с номинал 10 лева, сериен №БМ 3897433.

          Присъдата ПОДЛЕЖИ на обжалване и протестиране пред Апелативен съд Варна в петнадесетдневен срок.

 

 

СЪДИЯ:                         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                             2.

ДГ