РЕШЕНИЕ

                                                       / 11.02.2016г., гр.Разград

                                            В ИМЕТО НА НАРОДА

Окръжен съд Разград

На единадесети февруари, две хиляди и шестнадесета година

В закрито съдебно заседание в следния състав

                                                                                     СЪДИЯ: ИРИНА ГАНЕВА

Секретар:

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдията

Т.д.№ 66 по описа за 2009 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

            Производството е по реда на чл.634 ал.4 ТЗ.

С решение № 3 / 26.02.2010г. съдът е обявил неплатежоспособността на "Лес-имекс"ЕООД, открито е производство по несъстоятелност на длъжника, постановена е обща възбрана и запор на имуществото му и прекратяване на дейността. Със същото решение "Лес-имекс"ЕООД е обявен в несъстоятелност и производството по делото е спряно, на основание чл.632 ал.1 ТЗ.

Съгласно чл.632 ал.2 ТЗ, спряното производство по несъстоятелност може да бъде възобновено в срок от една година от вписването на решението по ал.1 по молба на длъжник или кредитор в хипотезите на удостоверяване на достатъчно имущество или предплащане на разноски.

В едногодишния срок от вписване на решението в ТР, който е изтекъл на 26.03.2011г., такава молба от заинтересованите лица – длъжник и кредитори, не е постъпила. 

От получената справка от НАП е видно, че в предприятието на дружеството длъжник трудовите договори с назначените лица са прекратени.

С разпореждане № 142 / 9.06.2011г. съдът е предупредил НОИ за предстоящото прекратяване на производството по несъстоятелност и заличаване на търговеца. От множество справки, получени от ТП на НОИ гр.Разград се установява, че "Лес-импекс"ЕООД не е предал разплащателни ведомости по  чл.5 ал.10 КСО, като НОИ уведомява съда с писмо изх. № 11-01-3874/1 от 11.07.2011 г., че е предприел процедура по извършване на проверка, която към момента няма резултат, тъй като осигурителният орган не разполага с данни за местонахождението на разплащателните ведомости. С писмо изх. № 1056-16-24/1 от 1.02.2016г. НОИ уведомява съда, че към настоящия момент проверка не е извършена, тъй като представителят на дружеството – длъжник се намира в затвора от 2011г.

Дружеството длъжник не разполага с имущество – недвижимо и движимо, което е установено в хода на производството, включително от заключението по назначената ССЕ.

Предвид горното, налице са основанията по  чл.632 ал.4 ТЗ за прекратяване производството по несъстоятелност и заличаване длъжника от търговския регистър.

Водим от горното, съдът

РЕШИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по несъстоятелност на "Лес-импекс”ЕООД, ЕИК 116565707, със седалище и адрес на управление  гр. Разград, ЖК”Орел”, бл.26, вх.Г, ет.3, ап.7;

ПОСТАНОВЯВА заличаване на "Лес-импекс”ЕООД от Търговския регистър.

Решението да се впише в Търговския регистър и в книгата по чл.634в ТЗ.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд Варна в 7-дневен срок от вписването му в Търговския регистър, на осн. чл.633 ал.1 ТЗ.

 

СЪДИЯ: