Р    Е    Ш    Е  Н  И  Е

 

№…

 

Разград

 
 


 10.V.2016

 
Номер                                                                                                 Град                                           

Разградски окръжен

 
В ИМЕТО НА НАРОДА

                                              Съд

                                                                                                                                       

 10.V.

 

2016

 

 
На                                                                                                                                  Година

 

 РАЯ ЙОНЧЕВА

 
В ЗАКРИТО  заседание в следния състав:

            Пр                                                                                                    Председател:

        88

 

2009

 

търговско

 
като разгледа докладваното от председателя

                                 дело                                            по описа за                                   година.

     съобрази следното:

          Производство по чл.632, ал.1 във вр. с чл.629б  ТЗ.

           Със свой     Доклад вх.№2163/27.V.2015г. ,  синдикът на обявеното в несъстоятелност Т. Т./н/”ООД,ЕИК131047077, със седалище и адрес на управление по търг. регистрация в с.Гецово, Разградска обл., ул.”Ивайло”№2 уведомява съда, че         по особена см/ка на несъстоятелността не са налице средства  за покриване на  присъщо необходимите за производството начални разноски, включващи и полагащото му се за минало време възнаграждение,     както  и за   осребряване на имуществото.

           Със свое Определение №126/27.V.2015г., съобразявайки   доклада  на синдика,  на осн.чл.629бТЗ съдът прикани кредиторите към  предплащане  на сумата от 3 000,00лв. за   следващите се в производството разходи, като изрично разясни последиците от бездействието им по см. на чл.632ТЗ, както и възможността за последващото им удовлетворяване .

             Определението по чл.629бТЗ е обявено с вписването му в ТР на 28.V.2016г.  Определеният за привнасяне на сумите  едномесечен срок  се явява  изтекъл на 10.VІ.2015г.(сряда, присъствен ден).

             Делото се докладва на съдията на 9.V.2016г.  В предо8ставения за това срок и считано къмднешна дата, по делото не са по8стъпвали доказателства, удотоверяващи предприети от кредиторите и длъжника действия по чл.629бТЗ

              Водим от горното, съдът намира, че са налице предпоставките на чл.632ТЗ и

 

Р   Е   Ш    И :

        СПИРА ПРОИЗВОДСТВОТО по т. д. № 88/2009 г. по описа на Разградски окръжен съд.

        УКАЗВА на длъжника и неговите кредитори, че спряното производство по несъстоятелност може да бъде възобновено в срок от една година от вписване на решението, по молба на длъжника или на кредитор, ако те удостоверят, че е налице достатъчно имущество или ако депозират необходимата сума за предплащане на началните разноски по чл. 629б от ТЗ , определена в размер на 3 000,00 лева  .

           УКАЗВА на длъжника и неговите кредитори, че ако в срока по чл. 632, ал. 2 от ТЗ не бъде поискано възобновяване на спряното производство по несъстоятелност, производството ще бъде прекратено и ще бъде постановено заличаване на длъжника от търговския регистър.   

           Решението в тази си част  може да се обжалва пред Варненски  апелативен съд в седмичен  срок от вписването му в търговския регистър, на основание чл. 633, ал. 1 ТЗ, включително и от трети лица, които имат вземане, произтичащо от влязло в сила съдебно решение или от влязъл в сила акт, установяващ публичноправно задължение  ( чл. 613а, ал. 2 от ТЗ). .

        РЕШЕНИЕТО подлежи на вписване в търговския регистър съгласно чл. 622 от ТЗ.               

          РЕШЕНИЕТО да е впише  и в книгата по чл. 634в ТЗ  .

         ДЕЛОТО да се докладва на съдията-докладчик или при негово отсъствие на председателя на съда, респ. негов заместник, след изтичане на срока по чл. 632, ал. 2 ТЗ (една година от вписване на решението), ако в този срок не е поискано неговото възобновяване по молба на длъжника или на кредитор, както и при депозиани от същите доказателства за привнасяне на определената за разноските сума.

                                                                                   СЪДИЯ: