Р  Е  Ш   Е  Н  И  Е

 

№…

 

Разград

 
 


14.І.2016

 

Разградски окръжен

 

 
                                                                                  година                 Град                                           

2016

 
                                                 съд                                                                                  

     14.І .

 

       закрито

 
На                                                                                                                                Година

   РАЯ  ЙОНЧЕВА

 

 

 

 
В                                  заседание в следния състав:

                                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ:

   Като разгледа докладваното от съдия Йончева

търговско

 

2011

 

    №87

 
      

                                        дело                                по описа за                година

   за да се произнесе, съобрази следното: 

          

                Производство по чл.250ГПК във вр. с   чл.630, ал.2ТЗ.

                По молба на НАП на производство пред РОС по реда на чл.625 във вр. чл.630, ал.2ТЗ е образувано т.д.№87/2011г. С подаване на молбата ищецът е сезирал съда с искане за    обявяването на „АРМА”АД в неплатежоспособност, поставянето му в  производство по несъстоятелност и обявяването м несъстоятелност ведно с произтичащите от това последици:постановяване на обща възбрана и запор, прекратяване дейността на дружеството, лишаване на органите от право да се разпореждат с принадлежащо към масата на несъстоятелността имущество, да се постанови започване на осребряване на принадлежащото в маса на несъстоятелността имущество  и разпределение на осребреното имущество.

                С Решение №1/7.ІІ.2012г. по т.д.№87/2011г. на РОС,   обявено с вписването му по партида на длъжника в Търговския   регистър,  „АРМА”АД е обявено в неплатежоспособност,  открито производство по обявяването му в несъстоятелност, прекратена е дейността  му, както и правомощията на органите му за управление като същите са лишени и от правото да управляват, и се разпореждат с принадлежащото към масата на несъстоятелността имущество. Постановена е обща възбрана и запор върху имуществото на длъжника и съдът е постановил започване на  осребряване на имуществото, респ. разпределение на осребреното имущество.

В мотиви към така постановеното решение, докладвайки изрично, че с молбата си НАП го е сезирал с иск по чл.630, ал.2 ТЗ, съдът е приел, че на посоченото основание молбата е основателна и че едновременно с  откриване на  производството по несъстоятелност     се следва обявяването на длъжника в несъстоятелност, ведно с произтичащите от това последици.     

 В това производство не е постъпвало искане за оздравяването на длъжника.

Отчитайки изложеното като допусната по см. на чл.250ГПК непълнота на съдебния си акт,  Съдът   

 Р  Е  Ш  И:

ДОПЪЛВА     Решение №1/7.ІІ.2012г., постановено  по т.д.№87/2011г. по описа  на РОС по реда на чл.630,ал.2 ТЗ с дължимо в диспозитив с произнасяне по обявяването на длъжника в несъстоятелност  и ПОСТАНОВИ

ОБЯВЯВА „АРМА”АД,ЕИК826036823, със седалище и адрес на управление по търг. регистрация в гр.Лозница, ул. „Н.Й. Вапцаров”№11 , В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ.

Решението подлежи на незабавно изпълнение.

Решението да се впише в нарочната книга по чл. 634в, ал. от ТЗ на Разградски окръжен съд и за същото да се уведоми назначения синдик.

На осн. чл. 712, ал. 2 от ТЗ служебно изготвен препис от решението незабавно да се изпрати на Агенция по вписванията за вписване в търговския регистър по партидата на търговеца.

Решението на осн. чл. 713, ал. от ТЗ подлежи на обжалване пред Варненски апелативен съд в 7-дневен срок от вписването му в търговския регистър.

                                                                        

                                                             СЪДИЯ: