ПРОТОКОЛ

От събрание на кредиторите на

         ВАРОШ МГ” ЕООД, гр. Разград

по т.д. № 37/2012  година

по описа на Разградски окръжен съд

 

Днес 20.09.2016 година от 14.30 ч. в зала № 3 на Разградски окръжен съд се проведе събрание на кредиторите на ВАРОШ МГ” ЕООД, гр. Разград, по отношение на което е открито производство по несъстоятелност по т.д. № 37/2012 г. на РОС.

           Кредиторите са редовно поканени на събранието с покана обявена в търговски регистър на12.07.2016 г.

Събранието се ръководи от съдия РАЯ ЙОНЧЕВА докладчик по т.д. № 37/2012 г. при РОС. С протоколчик Н.Реджебова, съдебен секретар при РОС.

          По предварително обявения дневен ред:

           1 Вземане на решение за извършване на нова, адекватна на икономическата обстановка оценка на  доказано  принадлежащо към масата на несъстоятелността на длъжника-движимо и недвижимо  имущество, поради изчерпване на предвидените за това процедури по чл.717, чл.717ж и чл.718 от ТЗ.

          2. Избор на оценител.

За насроченото по реда на чл.677, т.8, ал.2 ТЗ събрание явяват се:

СИНДИКЪТ на ответното дружество Д.В.Х..

         ЮРИСК. ТАБАКОВА като представител на кредитора „Райфайзенбанк (България) ЕАД, редовно упълномощена.

         Д.Х.: Представям Списък на кредиторите, актуален към днешна дата с процентно съотношение на приетите по отношение на тях  вземания.

СЪДЪТ намира, че   при доказано  процентно приети на „Райфайзенбанк (България) ЕАД вземания  събранието е законно.

         Пристъпи към т.1 от дневния ред:

         ЮРИСК. ТАБАКОВА: С размера на приетите вземания на „Райфайзенбанк (България) ЕАД правя следните предложения и гласувам за тяхното приемане, както следва: Относно имуществото, което до настоящият момент не е осребрено и докладвано от синдика, представляващо недвижим имот, находящ се на ул."Мидия”№4а, ведно със сгради, находящи се в него и движими вещи правим предложение същите да бъдат  групирани в обща обособена част  и предмет на продажба съвместно на тази обособена част, включваща недвижимият имот и движимите вещи.

        

Отчитайки мажоритарното участие на кредитора „Райфайзенбанк (България) ЕАД, събранието по т.1 от дневния ред:

 

РЕШИ:

 

Имуществото, което до настоящият момент не е осребрено и докладвано от синдика, представляващо недвижим имот, находящ се на ул.”Мидия”№4а, ведно със сгради, находящи се в него и движими вещи да бъдат  групирани в обща обособена част  и предмет на продажба съвместно на тази обособена част, включваща недвижимият имот и движимите вещи.

 

ЮРИСК. ТАБАКОВА: По т.2 относно избор на оценител предлагам това отново да бъде ЕТ „Техноексперт- Иван И.”, което вече е извършвало оценка на активите, включени в масата на „ВАРОШ МГ” ЕООД, като съответно оценката  да бъде извършена за всеки актив по отделно, с възнаграждение 360 лв. с включено ДДС, и съответно прода жбата   да се извърши по реда на закона.

Отчитайки мажоритарното участие на кредитора „Райфайзенбанк (България) ЕАД, събранието по т.2 от дневния ред:

                                       

РЕШИ:

 

Приема за оценител ЕТ „Техноексперт- Иван И., като съответно оценката  да бъде извършена за всеки актив по отделно, с възнаграждение 360 лв. с включено ДДС, и съответно продажбата   да се извърши по реда на закона

 

Поради изчерпване на дневния ред събранието бе закрито в 15,00ч.       

 

 

 

                                                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                                                СЕКРЕТАР: