ПРОТОКОЛ

От първо събранието на кредиторите на

ЕТ "п ***** - *****” гр.Разград, общ. Разград

по т.д. №10/2013  година

по описа на Разградски окръжен съд

 

Днес 01.03.2016 година от 14:30ч. в зала №3 на Разградски окръжен съд се проведе събрание на кредиторите на ЕТ "п ***** - *****” гр.Разград, по отношение на което е открито производство по несъстоятелност по т.д. №10/2013г. на РОС.

           Кредиторите са редовно поканени на събранието с покана обявена в търговски регистър на 16.02.2016г.

Събранието се ръководи от съдия РАЯ ЙОНЧЕВА докладчик по т.д.№10/2013г. при РОС. С протоколчик  С.Л., съдебен секретар при РОС при дневен ред :

Вземане на решение за извършване на  оценка и възнаграждение на оценител и на  доказано  принадлежащо към масата на несъстоятелността на длъжника-движимо    имущество . 

             Вземане на решение за извършване на   оценка на  доказано  принадлежащо към масата на несъстоятелността на длъжника недвижимо     имущество –нива от 4 747кв.., в местност Ашъра,  землище на с.Чилнов, общ. Две могили, Русенска обл. и  МАГАЗИН за хранителни и промишлени стоки/супермаркет/ със застроена площ  от 867, 25кв.м., намиращ се в самостоятелна сграда.

          Синдикът Д.В.Х. се явява.

За кредитор НАП -  явява се ст.инспектор с юридическо образование Александър Гунев, изрично упълномощен за вземане на решения по дневния ред,  с 6,27% от явилите се вземане.

          За „РОСТАР БГ”ЕООД се явява адв.Стоянов изрично упълномощен с вземане на решения по дневния ред, с  36,85% от явилите се вземане.

          Таня Иванова Станчева с 56,88% от явилите се на събранието вземане.

          Пристъпи се към дневния ред на събранието.

          Синдикът Д.Х.: Имаше две вещи лица, едното беше направило оценка на магазин в гр. Русе и нива в с.Чилнов и вещото лице С Д беше изготвил оценка на всички движими вещи по инвентарна книга като част от тях са трайно прикрепени към имота, говоря за магазина. Няма явил се кандидат на нито един от обявените търгове. Считам, че е редно кредиторите да вземат решение да бъде изготвена нова такава досежно всички активи и да се определи възнаграждение на вещо лице.

Имам предложение,  за да не се налага, ако пак няма   кандидати  и изтече  валидността  на оценката да се  определи възнаграждение на вещото лице или да се вземе решение как да се определя  цената. В „Дейзи 13” цената се определя във всяко събрание, за да е продан напред.

          Таня Станчева: Аз съм „За” да се направи нова оценка.

          Адв. Стоянов: Считам, че следва да се направи оценка.

          Александър Гунев: Предлагаме принадлежащо към масата на несъстоятелност на длъжника нива от 4 747 кв.м. в м. Ашъра, в землището на с. Чилнов и магазин за промишлени стоки със застроена площ 867, 25 кв.м., намиращи се в самата сграда и движими вещи, част от масата на несъстоятелността да се актуализира оценката на имуществото.

            Относно метода и оценителите да се ползват същите, които са одобрени с решение от предходно събрание.

          Таня Станчева: Съгласни съм.

          Адв.Стоянов: Съгласни сме.

          Синдикът Х.: За оценка на имота смятам, че няма да има проблем за оценката, но по отношение на движимите вещи, тъй като са много следва да се определи възнаграждение.

          Александър Гунев: Предлагам за движимото имущество да бъде 350лв. възнаграждението, а за недвижимото 250лв. възнаграждение.

          Таня Станчева: Съгласна съм.

          Адв. Стоянов: Съгласни сме.

          Синдикът Х.: Оценката е валидна шест месеца.  В рамките на шест месеца могат да се проведат четири продани.

          Александър Гунев: Предлагам да се изчерпат възможностите по продажбата и да се свика ново събрание, ако е необходимо.

          Таня Станчева: Да се спази процедурата по продажбата, шест месеца и след това да се свика ново събрание, ако не се извърши проданта.

          Събранието с мнозинството си

 

РЕШИ:

 

Да се извърши нова актуална оценка. Оценката да се извърши в екип от същите експерти, одобрени от събрание на кредиторите със същите оценители при възнаграждение в размер на 250лв. за актуализиране на недвижимото имущество и 350лв. за движимото такова.

          Поради изчерпване на дневния ред събранието бе закрито в 15,11 часа.

 

 

                                                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                                                СЕКРЕТАР: