Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е 

 

 

 

Разград

 
 


 26. VІІ.2016г.

 
Номер                                                                                                 Град                                           

Разградски окръжен

 
В ИМЕТО НА НАРОДА

                                              Съд

                                                                                                                                       

 26. VІІ.

 

2016

 

 
На                                                                                                                                  Година

 

 РАЯ ЙОНЧЕВА

 
В закрито заседание в следния състав:

            Пр                                                                                                                   Председател:

        11

 

2013

 

търговско

 
като разгледа докладваното от председателя

                                 дело                                            по описа за                                   година.

     съобрази следното:

              Производството е по реда на чл. 632, ал.4 ТЗ.

              С влезли в сила  Решение №28/31.V.2013г. по т.д.№11/2013г. на РОС и   Решение №331/28.ХІ.2013г. по в.т.д.№552/2013 на ВнАпС, „КОПФЩРЮМПФЕ УНД АУГЕНШЛИЦ”ЕООД,ЕИК***, гр.***     е обявено в неплатежоспособност с начална дата-1.VІ.2011г. и е поставено в производство  по обявяването му в несъстоятелност.    

С Решение №144/3.VІ.2015г. по т.д.№11/2013 на РОС,   обявено в търговския регистър на 6.VІ.2014 и и вл. в сила   на 5.ІІІ.2015г., „КОПФЩРЮМПФЕ УНД АУГЕНШЛИЦ”ЕООД,ЕИК***, гр.*** е обявено в несъстоятелност, прекратена е дейността на предприятието на търговеца и прекратяване правомощията на органите му на управление.   

              Поради изчерпване на средствата, необходими за покриване разноските  на несъстоятелността,   със  свое Определение №149/8.VІ.2015г.    на  осн. чл. 629б, ал.2 от ТЗ,   съдът   прикани  кредиторите    на обявеното в несъстоятелност   ”Копщрюмпфе Унд Аугеншлиц” ЕООД, ЕИК***,гр. ***, да внесат по особената му сметка в несъстоятелността, сумата от 10 000,00лв.  

   Служебно извършена от съда справка по партида на длъжника, удостоверена и с приложено извлечение от ТР установи, че постановеното по реда на чл.629б ТЗ определение   е обявено с вписването му по парткида на длъжника в ТР  на 10.VІ.2015г.

Поради непредприети в срока на чл.629бТЗ,  от длъжника и кредиторите, действия по привнасяне на необходимата  за разноските в несъстоятелността сума, със свое Определение №175/25.VІ.2015г. съдът постанови спиране на производството по несъстоятелността на ”Копщрюмпфе Унд Аугеншлиц” ЕООД, ЕИК***,гр. *** зо срок от една година, при разяснени на кредитори и длъжник последици по чл.632, ал.1 ТЗ, в случай на невнасяне на сумата.

Определението за спиране на производството по реда на чл.632, ал.5 ТЗ е обявено с вписването му по партида на дължника в ТР на 26.VІ.2015г.

Съдът с оглед факта,че в срока по  Чл. 632, ал.4 от Търговския закон не е поискано възобновяване на производството по несъстоятелност, респ. не са привнесени определените за издръжката му средства,  намира, че следва да бъде постановено заличаването на търговеца от търговския регистър.

Водим от гореизложеното Разградски окръжен съд

 

 Р Е Ш И:

         

            ПРЕКРАТЯВА производството по несъстоятелност на „Копщрюмпфе Унд Аугеншлиц” ЕООД, ЕИК***,  със седалище и адрес на управление в гр.***, ул.”Цар БорисІ”№47.

ЗАЛИЧАВА от търговския регистър  „Копщрюмпфе Унд Аугеншлиц” ЕООД, ЕИК***,  със седалище и адрес на управление в гр.***, ул.”Цар БорисІ”№47

  Решението подлежи на незабавно вписване в Търговския регистър при Агенция по вписването и в книгата по чл.634вТЗ. 

Решението подлежи на обжалване пред ВнАпС в седмодневен срок от вписването му в търговския регистър, на осн. Чл. 613а, ал. 1 от ТЗ.

                                                                      

 

 

 

   СЪДИЯ