Р   Е    Ш   Е   Н   И  Е

 

№…

 

Разград

 
 


16.ІІ.2016

 

Разградски окръжен

 

 
                                                                                  година                  Град                                           

2016

 
                                                 съд                                                                                   

     16.ІІ .

 

       закрито

 
На                                                                                                                                Година

   РАЯ  ЙОНЧЕВА

 

 

 

 
В                                  заседание в следния състав:

                                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ:

   Като разгледа докладваното от съдия Йончева

търговско

 

2013

 

    №87

 
      

                                        дело                                по описа за                година

   за да се произнесе, съобрази следното: 

           С вл.в сила решение №12/4.ІV.2014г., в производство по реда на чл.632, ал.1ТЗ образувано по молба „НОВИК”ООД,ЕИК 2008417701, гр.Русе, „КОТРЕМУР-БАУЩУРЦ –ХОУЛ”ЕООД,ЕИК117529800, гр.Кубрат, ул.”Цар Борис І”№47 е обявено в свръхзадълженост с начална дата -30.ХІ.2013г., открито е производство по обявяването му в несъстоятелност и е обявено в несъстоятелност  с произтичащите от това последици(постановени в обезпечение масата на несъстоятелността обща възбрана и запор, прекратяване дейността на предприятието). Поради невнасяне на определените по реда на чл.629бТЗ средства за покриване необходмите  в производството начални разноски,   при хипотеза на чл.632, ал.1ТЗ същото е спряно за срок от една година.           

         С   Решение №305/26.ХІ.2015г.   по втд №481 по описа му за 2015г., състав на ВнАпС намира, че са налице предпоставките на чл.632 ал. 2ТЗ, възобновява производството по несъстоятелността на „КОТРЕМУР-БАУЩУРЦ –ХОУЛ”ЕООД и връща делото на съда по несъстоятелността му с указания за извършване на следващите се от тази фаза съдопроизводствени действия. Решението на ВнАпС е  вл. в сила на 14.ХІІ.2015г. и  докладвано на съда по несъстоятелността на 16.ІІ.2016г.

 Съответно на дадените му от въззивната инстанция указания  досежно етапа на производството,   съдът по несъстоятелността следва да назначи временен синдик и определи месечното му възнаграждение,    да определи дата на първо събрание на кредиторите, да постанови в реквизит на решението начало на осребряване имуществото на длъжника и разпределение  на осребреното имущество, както и лишаването на длъжника от правото да управлява и се разпорежда с включеното в масата на несъстоятелността му имущество.

По делото е депозирано искане от кредитор-НАП за назначаването на  И. А. М. за временен синдик на обявеното в несъстоятелност Русе „КОТРЕМУР-БАУЩУРЦ –ХОУЛ”ЕООД,ЕИК117529800. Посоченото лице е депозирало   съгласие    за назначаването му като синдик в производството, както и изискуемата се по см. на чл.656 ТЗ декларация 

С оглед изложеното, съдът  

 

                              

                         Р    Е    Ш    И  :

 

НАЗНАЧАВА И.А. М., с адрес по местоживеене ***, ар.39, тел.:0899/814 015 и 052/635 800 ЗА ВРЕМЕНЕН СИНДИК на обявеното в свръхзадълженост и несъстоятелност  „КОТРЕМУР-БАУЩУРЦ –ХОУЛ” ЕООД,ЕИК117529800, гр.Кубрат, ул.”Цар Борис І”№47  с дата на встъпване – 19. ІІ. 2016 г.

          ЗАДЪЛЖАВА ВРЕМЕННИЯ синдик да предприеме действията по чл. 652 и сл. от ТЗ като му    указва  , че в 14-дневен срок от връчване на акта за назначаването му,  следва да изготви доклад за състоянието на обявеното в несъстоятелност дружество, за причините за неплатежоспособността, състоянието на имуществото и за взетите мерки за неговото запазване,   за възможностите за оздравяване на предприятието; да изготви списък на кредиторите по данни от търговските книги на длъжника с посочване размер на вземанията им; Да изготви заверено извлечение от търговските книги.

              Определя на временния синдик  възнаграждение в размер на 500,00лв.        

               На осн. чл.623 ТЗ  името, телефонът, адресът и електронният адрес на назначения  временен синдик  се вписват в търговския регистър.

ЗАДЪЛЖАВА длъжника  „КОТРЕМУР-БАУЩУРЦ –ХОУЛ” ЕООД,ЕИК117529800, гр.Кубрат, ул.”Цар Борис І”№47  в едноседмичен срок от обявяването в ТР, да изпълни задълженията си по чл. 640, ал.1 ТЗ, като предостави на назначения временен синдик и на съда необходимата информация, включително и за налично имущество и банкови сметки, както и да предаде на синдика наличната счетоводна документация и търговски книги, с оглед осъществяване на правомощията му по чл. 668 ТЗ, като при неизпълнение в срок, на управителя ще бъде наложена глоба по реда на чл. 640, ал.2 ТЗ.

                 На осн.чл.669 ТЗ насрочва първото събрание на кредиторите на обявеното в несъстоятелност  „КОТРЕМУР-БАУЩУРЦ –ХОУЛ” ЕООД,ЕИК117529800, гр.Кубрат, ул.”Цар Борис І”№47  ,  за 16. ІІІ.2016г. от 14:30ч  в зала 3 на РОС при участие на кредиторите,   включени в списъка по чл.668, ал.1 ТЗ и в извлеченията от търговските книги на длъжника, които временният синдик представя на първото събрание.

 И при следния, съгл. чл.672ТЗ ДНЕВЕН РЕД:

        1. Изслушване  доклада на временния синдик по чл.668, т.2 ТЗ;

        2.Избор на  постоянен синдик и определяне размера на следващото му се възнаграждение;

        3. Избор на  комитет на кредиторите.

Участието на кредиторите в първото събрание е лично или чрез представител с изрично писмено пълномощно. Когато кредиторът е физическо лице, пълномощното трябва да бъде с нотариална заверка на подписа.

         Присъствието на синдика за насроченото първо събрание на кредиторите е задължително.

           Да се уведоми длъжника, при указание, че участието му в събранието   не е задължително  и се следва по негова преценка.

              На осн. чл.675 ТЗ поканата за насроченото на 16.ІІІ.2016г. от 14:30ч. събрание на  кредиторите на обявеното в несъстоятелност „КОТРЕМУР-БАУЩУРЦ –ХОУЛ” ЕООД,ЕИК117529800, гр.Кубрат, ул.”Цар Борис І”№47    следва да бъде обявена   в търговския регистър, с което всички кредитори се смятат за редовно уведомени.

ПОСТАНОВЯВА започване на осребряване на имуществото, включено в масата на несъстоятелността на „КОТРЕМУР-БАУЩУРЦ –ХОУЛ”ЕООД,ЕИК117529800, гр.Кубрат, ул.”Цар Борис І”№47      и разпределение на осребреното имущество;

ЛИШАВА длъжника „КОТРЕМУР-БАУЩУРЦ –ХОУЛ”ЕООД,ЕИК117529800, гр.Кубрат, ул.”Цар Борис І”№47  правото да управлява и се разпорежда с включеното в масата на несъстоятелността му имущество.

Решението подлежи на незабавно изпълнение.

Решението да се впише в нарочната книга по чл. 634в, ал. от ТЗ на Разградски окръжен съд.

Препис от същото да се връчи   на синдика – за сведение и изпълнение.

На осн. чл. 712, ал. 2 от ТЗ служебно изготвен препис от решението незабавно да се изпрати на Агенция по вписванията за вписване в търговския регистър по партидата на търговеца.

 

 

 

 

 

                                               Съдия: