ПРОТОКОЛ

От събрание на кредиторите на 

 Котремур-Баущур-Хоул” ЕООД, гр.Кубрат

по т.д. №87/2013  година

по описа на Разградски окръжен съд

 

Днес 05.08.2016 година от 11ч. в зала №3 на Разградски окръжен съд се проведе събрание на кредиторите на Котремур-Баущур-Хоул” ЕООД, гр.Кубрат, по отношение на което е открито производство по несъстоятелност по т.д. №87/2013 г. на РОС.

           Провежда се събрание на кредиторите, свикано с публикация в ТР на 25.07.2016 г.

Събранието се ръководи от съдия РАЯ ЙОНЧЕВА, докладчик по т.д. №87/2013 г. при РОС с протоколчик Д.Г., съдебен секретар при РОС.

Събранието е свикано при следния дневен ред:

1/ Определяне реда и начина за осребряване имуществото на длъжника;

         2/Определяне метода и условията на оценка на имуществото;

          3/ Избор на оценители и определяне на възнаграждението им.

За свиканото по реда на чл.674 от ТЗ събрание на кредитори, се явява кредитор с публични вземания в размер на 98,07% от общо предявените и приети такива от синдика в производството по несъстоятелността на длъжника НАП, представлявано от ст. инспектор с юридическо образование г-н Александър Гунев.

СЪДЪТ не намира, че има пречки за редовното провеждане на събранието.

АЛЕКСАНДЪР ГУНЕВ: Считам, че събранието следва да бъде проведено, съгласно обявения дневен ред.

Предлагаме вещните и имуществени права от масата на несъстоятелността да се продават от синдика като цяло или на обособени части, като изборът на синдика се определя от достигането на по-висока продажна цена.

Относно метода и условията на оценка на имуществото предлагане оценката да се извърши по метода на чистата стойност на активите по отделно за всеки един актив и по метода на ликвидационната стойност на активите по отделно за всеки един актив, като при оценяването да не се вземат предвид разходите за ликвидация на оценяваните активи.

Относно избор на оценители и определяне на тяхното възнаграждение предлагам синдика да събере не по-малко от три оферти на оценители и за оценител да бъде избран този оценител, с която оферта предлага оценката да бъде извършена при най-ниска цена.

Гласувам за направените от мен три предложения.

 

По т.1 Определяне реда и начина за осребряване имуществото на длъжника, СЪБРАНИЕТО

 

Р Е Ш И :

 

Вещните и имуществени права от масата на несъстоятелността да се продават от синдика като цяло или на обособени части, като изборът на синдика се определя от достигането на по-висока продажна цена.

По т.2 Определяне метода и условията на оценка на имуществото, СЪБРАНИЕТО

 

Р Е Ш И :

 

Оценката да се извърши по метода на чистата стойност на активите по отделно за всеки един актив и по метода на ликвидационната стойност на активите по отделно за всеки един актив, като при оценяването да не се вземат предвид разходите за ликвидация на оценяваните активи.

По т.3 Избор на оценители и определяне на възнаграждението им, СЪБРАНИЕТО

 

Р Е Ш И :

 

Синдикът да събере не по-малко от три оферти на оценители и за оценител да бъде избран този оценител, с която оферта предлага оценката да бъде извършена при най-ниска цена.

Поради изчерпване на дневния ред, събранието бе закрито в 11,15ч.

 

 

 

                                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                                     СЕКРЕТАР: