РЕШЕНИЕ

 

Разград

 
 


8. ІІ.2016г.

 

 

 
Номер                                                                                                 Град

 

Разградски окръжен

 
В ИМЕТО НА НАРОДА

                                            съд

 

8. ІІ.

 

2016

 
На                                                                                                                                  Година

         РАЯ ЙОНЧЕВА

 

 
В закрито  заседание, в  състав:

                                                                           Председател:  

 

15

 

        86

 

Търговско

 
 като разгледа докладваното от съдия ЙОНЧЕВА

                                    дело                                      по описа му за                           година

 За да се произнесе, съобрази следното:

 

       Производството е по чл. 247, ал.1 ГПК.

    С Решение №32/11.І.2016г., постановено  по т.д.№86/2015г. по опис на РОС по реда на чл.630, ал.2 във вр. с чл.625 ТЗ съдът е обявил ***” ООД,  ***,  в неплатежоспособност  с  начална дата   – 31.ХІІ.2012г., открил е производство по обявяването му несъстоятелност и го е обяви в несъстоятелност с произтичащите от това последици (допуснал в обезпечение   обща възбрана и запор, прекратил дейността на дружеството,   лишил  длъжника от правото да управлява и да се разпорежда с включеното  в масата на несъстоятелността имущество, назначил временен синдик, свикал първо събрание на кредиторите). 

              В реквизит на диспозитива на решението,  в абзац разположен след разпореждане за вписването    му в книгата по чл.634в ТЗ , и преди  разпореждането за незабавното му изпълнение,  съдът е изписал „вписването му в ТР, включително и от трети лица, които имат вземане, произтичащо от влязло в сила съдебно решение или от влязъл в сила акт,установяващ публично правно задължение, съгл. чл.613, ал.2 ТЗ” .

          Поради техническа грешка в тази част на диспозитива липсва началото на цитираното изречение,” Решението подлежи на обжалване пред Варненски апелативен съд в седмодневен  срок от”.

           Ето защо и на осн.чл.247 ГПК, съдът

Р   Е   Ш   И  :

                Допуска в  диспозитива на Решение №32/11.І2016г. по т.д.№86/2015г. на РОС поправка на   очевидна фактическа грешка, в следния смисъл:   в абзац разположен след „Решението да се впише в книгата по чл.634вТЗ   и преди израза  „вписването му в ТР, включително и от трети лица, които имат вземане, произтичащо от влязло в сила съдебно решение или от влязъл в сила акт,установяващ публично правно задължение, съгл. чл.613, ал.2 ТЗ”  ДОБАВЯ Решението подлежи на обжалване пред Варненски апелативен съд в седмодневен  срок от ”.

                  Решението за поправка на допусната  в Решение №32/11.І.2016г.    по т.д.№86/2015г. по опис на РОС подлежи на обжалване пред Варненски апелативен съд в седмодневен срок от вписването му в ТР, съгл. чл.613, ал.2 ТЗ.

                                                         Съдия-докладчик: