ПРОТОКОЛ

 

От събранието на кредиторите на обявеното в несъстоятелност „***” ООД  гр.София

 

         Днес 18.03.2016 година от 15,00 ч. в зала № 3 на Разградски окръжен съд се проведе събрание на кредиторите на обявена в несъстоятелност „***” ООД гр.София с влязло в сила решение по т.д. № 86/2016г. по описа на РОС.

Събранието се ръководи от съдия РАЯ ЙОНЧЕВА докладчик по т.д. № 86/2016г. при РОС.

Събранието е обявено в ТР на 11.03.2016г.

С протоколчик С.Л. съдебен секретар при РОС по предварително насрочен дневен ред:

Изслушване доклад на синдика;

            Определяне реда и начина на осребряване имуществото на длъжника;

            Определяне метода и условията на оценка на имуществото на длъжника;

           Избор на оценители и определяне на възнаграждението им;

На събранието се явяват:

Синдикът Д.Х..

Александър Гунев като представител на НАП с изрично пълномощно.

Александър Гунев: Предлагам да бъде даден ход на днешното събрание, съгласно обявения дневен ред.

По т.1 от дневния ред: Нямам въпроси по доклада.

По т.2 от дневния ред, относно реда и начина на осребряване на имуществото предлагам вещите и имуществените права от масата на несъстоятелността да се продават от синдика като цяло или на обособени части като изборът на синдика се определя от достигането на по-висока цена.

Предлагам и гласувам за това предложение.

По т.3 от дневния ред относно определяне метода  и условията на оценката на имуществото на длъжника предлагам оценката да се извърши по метода на чистата стойност на активите по отделно, за всеки един актив и по метода на ликвидационната стойност на активите по отделно за всеки един актив като при оценяването да не се вземат предвид разходите за ликвидация на оценяваните активи.

Предлагам и гласувам за това предложение.

По т.4 от дневния ред,   относно избора на оценители и определяне на възнаграждението, предлагам синдика да събере не по-малко от три оферти за оценка и избере предложението на този оценител, който предлага да извърши оценката на активите на най-ниска цена. Относно възнаграждението, оценителя предложил най ниска цена.

Предлага и гласувам за това предложение.

Поради липса на други предложения събранието взе решение по предложението на кредитор НАП.

РЕШИ:

 

Редът и начина на осребряване на имуществото, вещите и имуществените права от масата на несъстоятелността да се продават от синдика като цяло или на обособени части като изборът на синдика се определя от достигането на по-висока цена.

Относно определяне метода и условията на оценката на имуществото на длъжника, оценката да се извърши по метода на чистата стойност на активите по отделно, за всеки един актив и по метода на ликвидационната стойност на активите по отделно за всеки един актив като при оценяването да не се вземат предвид разходите за ликвидация на оценяваните активи.

Относно избора на оценители и определяне на възнаграждението, синдика да събере не по-малко от три оферти за оценка и избере предложението на този оценител, който предлага да извърши оценката на активите на най-ниска цена. Относно възнаграждението, оценителя предложил най ниска цена.

          Поради изчерпване на дневния ред събранието бе закрито в 15,09 часа.

 

 

                                                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                                                СЕКРЕТАР: