ПРОТОКОЛ

 

 

От събранието на кредиторите на обявеното в несъстоятелност „Феникс-метал” ЕООД гр. Разград

 

Днес 22.05.2017 година от 15,00 ч. в зала № 3 на Разградски окръжен съд се проведе събрание на кредиторите на обявена в несъстоятелност „Феникс-метал” ЕООД гр. Разград с влязло в сила решение по гр.д. № 478/2005г. по описа на РОС.

Събранието е  свикано с Определение №124 от 05.05.2017г., обявено в ТР с № 20170505171539.

Събранието се ръководи от съдия ЕМИЛ СТОЕВ докладчик по гр.д. № 478/2005г. при РОС.

С протоколчик Н.Р.  съдебен секретар при РОС по предварително насрочен дневен ред:

          1. Изслушване доклад на синдика.

          2. Определяне реда и начина за осребряване имуществото на длъжника и метода и условията на оценка на имуществото. При предложение на синдика: „Продажбата на имотабаза Кубрат да се извърши при преговори с потенциални купувачи, с плавно снижение на цената с 20% на всяка следваща продажба до сумата 56 000 лева“.

 От кредиторите се явява АЛЕКСАНДЪР ГУНЕВ ст.инспектор по приходите с юридическо образование в НАП, упълномощен  с пълномощно №241/17.05.2017г.

ЯВЯВА СЕ СИНДИКА Д.П., който е изготвил доклад и представя Списък на кредиторите.

Видно от представения списък от синдика НАП е с 82,958% или 333 655,49лв.

СЪДЪТ НАМИРА, че събранието може да протече и взема решение.

По т.1 от дневния ред:

Д.П.:Представил съм доклад, който поддържам.

АЛЕКСАНДЪР ГУНЕВ: Запознат съм с доклада.

Д.П.: В настоящия доклад  на стр.2 съм описал датите и как  е стигнато до 56 000 лв., със снижение 20-22%. Никой не се е явявал до сега.

СЪДЪТ поставя  на внимание на кредиторите вземане на решение по т.2, предложението на синдика  е с плавно снижение  на цената  с 20 % на всяка следваща продажба.

АЛЕКСАНДЪР ГУНЕВ: Предлагам вещите  и имуществените права от масата на несъстоятелността да се предложат двукратно по реда на чл.718 ТЗ чрез обявяване по чл.717а, ал.1 ТЗ, като в случай, че продажбите по чл.718 ТЗ са неуспешно проведени, да се актуализира оценката, извършена в съответствие с взетите  решения от събранието на кредиторите по чл.677, ал.1, т. 8 ТЗ. Предлагам и гласувам първата продажба на вещите и имуществените права  от масата на несъстоятелността по реда на чл.718 ТЗ да започне при цена равна на 60% от оценката, а втората при цена  равна на 50%

 

от оценката, извършена в съответствие с взетите решения от събранието на кредиторите с дневен ред по чл.677, ал.2 ТЗ.

Д.П.: Доклада не съм го променил от предното с.з. Тази таблица сега я представям. Има наемател, който поддържа имота и превежда наем ежемесечно.   Не може да се влиза в имота и да се руши. Ще го предложа на цена  съобразно предложението на НАП.

Пристъпи към гласуване по т.2 от дневния ред:

Предлага на гласуване предложението на НАП.

АЛЕКСАНДЪР ГУНЕВ: Гласувам  за направеното предложение.

СЪДЪТ като взе предвид, че  единственият кредитор представляван на събранието от НАП гласува „За“ направеното предложение и притежава над 82% от приетите вземания в производството по несъстоятелност счита за прието от събранието на  кредиторите на следното

 

                             РЕШЕНИЕ:

 

Вещите и имуществените права от масата на несъстоятелността  да се предложат двукратно по реда на чл.718 ТЗ чрез обявяване по реда на чл.717а, ал.1 ТЗ при цена за първата продан 60% от оценката, извършена в съответствие  взетите решения от събранието на кредиторите по чл.677, ал.1, т.8 ТЗ  и втора продажба при цена  равна на 50% от същата оценка.  В случай, че тези две продажби са неуспешно проведени да се актуализира оценката.

 

                                                          АЛЕКСАНДЪР ГУНЕВ:

 

                                               

                                                          СИНДИК Д.П.:

 

 

          Поради изчерпване на дневния ред събранието бе закрито в   15,20 часа.

 

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                                             СЕКРЕТАР:

НР