РЕШЕНИЕ №789

гр. Разград  19.09.2017 г.

 

 

Разградски окръжен съд  на деветнадесети септември две хиляди и седемнадесета  година в закрито заседание в състав :

 

                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ : ЛАЗАР МИЧЕВ

                                                                                             

Като разгледа докладваното от съдия МИЧЕВ

гр. дело № 139 по описа за 2016 г.

и за да се произнесе взе предвид следното :

         Производство по реда на чл. 247 от ГПК.

         С Решение № 17 / 05.06.2017 г. постановено по гр. дело № 139/2016 г. по описа на ОС-Разград са уважени предявени от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество против Н.Е.Б. и К.М.И. по реда на ЗОПДНПИ.

         По въззивна жалба на ответниците Н.Е.Б. и К.М.И., делото е изпратено на ВнАС.

         С Определение № 494 / 28.08.2017 г., постановено по в.гр. дело № 382 / 2017 г., ВнАС прекратил производството по делото и върнал същото на РОС,с указание за провеждане на процедура по чл. 262 и чл. 263 от ГПК. Освен това, съдът указал на първоинстанционният съд да прецени необходимостта от провеждане на производство по чл. 247 от ГПК  за поправка на очевидна фактическа грешка в решението.

         Разградският окръжен съд, след справка с материалите по делото, че в дисозитива на решението, на стр. последна, на ред 32/отгоре надолу/ е допусната очевидна фактическа грешка, като вместо името на ответницата Н.Е.Б. е изписано името на несъществуваща по делото страна в лицето на Н. М. М..

          Тази очевидна фактическа грешка следва да бъде поправена служебно от съда по реда на чл. 247, ал. 1 от ГПК, като на страница последна от диспозитива на решението, на ред 32/отгоре надолу/, вместо Н. М. М. да се чете Н.Е.Б..

         Воден от горното съдът

 

РЕШИ:

 

         ДОПУСКА в  диспозитива на Решение № 17 / 05.06.2017 г. постановено по гр. дело № 139/2016 г. по описа на ОС-Разград поправка на   очевидна фактическа грешка, в следния смисъл: На стр. 12, ред 32 отгоре надолу, вместо Н. М. М. да се чете Н.Е.Б..

         Решението за поправка може да обжалва с въззивна жалба пред Варненски апелативен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

                                                                                              Съдия:

 

ГО/ЛС