О   П   Р   Е   Д   Е    Л   Е   Н   И     

 

№…

 

Разград

 
 


2.ХІІ.2016г.

 

Разградски окръжен

 

 
                                                                                  година                  Град                                           

2016

 
                                                 съд                                                                                   

2. ХІІ.

 
На                                                                                                                                Година

ЛАЗАР МИЧЕВ

 

 

 закрито

 
В                                  заседание в следния състав:

                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ

РАЯ ЙОНЧЕВА

ИРИНА ГАНЕВА

 
                                                                              ЧЛЕНОВЕ:

 

 

 Като разгледа докладваното от СЪДИЯ ЙОНЧЕВА

  В.гражданско

 
   

2016

 

    №224

 
      

                              дело                                           по описа за                година

   за да се произнесе, съобрази следното:

 

           Производство по реда на чл. 436, ал.4 във вр. с чл.262 ГПК.

           Образувано е по ч.жалба , подадена от   А.Д.  И. и С.Б.  И. против постановление за възлагане на недвижим имот, постановено от  ЧСИ Драганов    по образуваното срещу тях изп.дело №201276200400744.

              При служебно дължимата се по реда на чл.275, ал.2 във вр. С чл.261 и сл.ГПК проверка, съдът констатира, че сезиращата го с производството о чл.436 ГПК жалба е нередовна.      

                 По императив на чл. 260 ГПК жалбите, в това число и частните такива срещу действия на съдебен изпълнител, следва да съдържат: означение на обжалвания акт(№, дата на постановяване); указания  в какво се състои порочността на обжалвания акт и в какво се състои искането. Като към частните жалби срещу действия на съдебен изпълнител, разпоредбата на чл.435 ГПК въвежда и  специфични изисквания с оглед дължимата от съда преценка за тяхната допустимост  и основателност.

                   В съдържание и реквизит на процесната жалба, сезираща  съда с производството по чл.435 ГПК , липсва означение на обжалвания акт. Липсва петитум. Няма волеизявление относно това, какво се иска от съда. В обстоятелствена част на жалбата не се съдържат указания за порочността на обжалвания акт, с оглед подчертаната по горе специфика на изискванията по чрл.435, ал.3 ГПК.

             При тези си  констатации, със свое Разпореждане №905/30.ІХ.2016г. съдът предостави на жалбоподателите едноседмичен срок за отстраняване нередовност на подадената от тях частна жалба срещу действия на ЧСИ по изп. дело  №201276200400744   с означаване на обжалвания акт(№, дата на постановяване); Да посочат в петитум на жалбата си, в какво се състои искането им; Да пивдат обстоятелствената част на жалбата в съответствие с волеизявеното в петиту искане като укажат в какво се състои порочността на обжалвания акт, така както предвижда разпоредбата на чл.435 ГПК. При изрично разяснените им последици на чл. 262 ГПК. Разпореждането с дадените им по редовността на жалбата указания е надлежно връчено на всеки от тях на 7.Х.2016г. От материалите о делото, докладвано на съдия-докладчика на 1.ХІІ.2016г., се установява, че жалбоподателите не са предприели действия по отстраняване нередовността на жалбата.

               Предвид изложеното и на осн. чл.275, ал.2 във вр. С чл.262, ал.2, т.2, Съдът

 

 

О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И  :

                 

 

 

        ВРЪЩА жалбата, подадена от  А.Д.  И. и С.Б.  И., и двамата от гр.София,, с.Герман, р-н Панчарево, в.з.”Лозето, ул.”Стария път”№9 против Постановление за възлагане на недвижим имот, постановено от  ЧСИ Д.    по образуваното срещу тях изп.дело №201276200400744 и ПРЕКРАТЯВА производството по вгр. д. № 224/2016г. по описа на РОС.

            Определението може да бъде обжалвано с частна жалба пред Варненски апелативен съд в едноседмичен срок от съобщаването  му на страните.

 

      ПРЕДСЕДАТЕЛ:                       ЧЛЕНОВЕ:1.                         2.