О         П          Р          Е          Д          Е          Л          Е          Н          И          Е

 

Гр.Разград, 22. 03. 2017 г.

 

Разградският окръжен съд в закрито заседание на двадесет и втори март през две хиляди и седемнадесета година в състав:

Председател: Анелия Йорданова

Членове:     Валентина Димитрова    

                     Ирина Ганева  

като разгледа докладваното от  съдия Ан. Йорданова в. гр. д. № 75 по описа за 2017 г. , за да се произнесе взе предвид следното:

            Постъпила е въззивна жалба от В.Н.В. против Решение  № 425/ 21. 12. 2016 г. по гр. д. № 593/ 16 г. по описа на РС Разград, в частта, относно упражняването на родителските права по отношение на родените от брака деца, определения режим на лични отношения, размера на присъдената издръжка. При проверка на допустимостта на производството, въззивният съд констатира, че с въззивната жалба е депозирана молба от В. с правно основание чл. 248 от ГПК с искане да бъде изменено и допълнено  постановеното решение в частта му за разноските, по която първоинстанционният съд не се е произнесъл. Съгласно разпоредбата на чл. 248, ал. 1 от ГПК, в срока за обжалване, съдът по искане на страните може да допълни или да измени постановеното решение в частта му за разноските и доколкото в разглеждания случай, по делото е депозирана в законоустановения срок молба с такова искане, съдържащо се във въззивната жалба, настоящият състав счита, че въззивното производство следва да бъде прекратено, а делото да бъде върнато на първоинстанционния съд за произнасяне по молбата по чл. 248 от ГПК.

             Воден от изложеното, Разградският окръжен съд

                       

                        О         П          Р          Е          Д          Е          Л          И:

 

ПРЕКРАТЯВА въззивното производство по в. гр. д. № 75/2017 г. по описа на Разградския окръжен съд и връща делото на РС Разград за разглеждане на молбата на В.Н.В. за изменение и допълване на постановеното решение по реда на чл. 248 от ГПК.

Определението не подлежи на обжалване.

.

 

 

 

                                                           Председател:       

 

 

                                                                  Членове: 1.    

 

 

                                                                                   2.