ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

                                                  гр.Разград , 29.03.2017 год.

                                        

                                             

Разградският окръжен съд в закритото заседание на двадесет и девети март през две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                        Съдия:ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

 

като разгледа  докладваното от съдията –докладчик ч.гр.дело №84 по описа за 2017 год. и за да се произнесе взе предвид следното:

                                Депозирана е Молба за европейска заповед за плащане на осн.чл.7,§1 от Регламент /ЕО/ №1896/2006г.на Европейския парламент и на Съвета за създаване на процедура за европейска заповед за плащане, подадена от BG Klinikum Unfallkrankenhaus Berlin gGmbH, Германия ,с посочен адрес в Берлин срещу длъжника В.М. *** за издаване на европейска заповед за плащане за дължима от посочения длъжник сума в размер на 46 779.93 евро,главница, дължима от него за  извършени от молителя медицински услуги на 2.11.2015г.

                                РОС при проверка на молбата и конкретно на  основанието ,посочено в нея за компетентността му,намира ,че не се явява компетентния съд да разгледа същата ,предвид на това, че местоживеенето на длъжника,така както е посочено в молбата не е на територията на съдебния  район на Разградски ОС ,а на този на ОС Русе,поради което молбата на заявителя ,посочен по-горе следва да бъде изпратена по компетентност на Окръжен съд Русе.

                                Воден  от изложеното,съдът

 

                                                                  ОПРЕДЕЛИ:

                               

                                ИЗПРАЩА по компетентност на Окръжен съд Русе Молба за издаване на европейска заповед за плащане на осн.чл.7,§1 от Регламент /ЕО/ №1896/2006г.на Европейския парламент и на Съвета за създаване на процедура за европейска заповед за плащане, подадена от BG Klinikum Unfallkrankenhaus Berlin gGmbH, Германия ,с посочен адрес в Берлин срещу длъжника В.М. ***  за плащане за дължима от посочения длъжник сума в размер на 46 779.93 евро,главница за извършени от молителя на 211.2015г.,но незаплатени от получателя  медицински услуги .

                              ПРЕКРАТЯВА производството по ч.гр.дело №84/2017г.по описа на Разградски ОС.

                             Определението не подлежи на обжалване.

 

 

                               

                                                           СЪДИЯ: