ОПРЕДЕЛЕНИЕ

        № …….. / 25.05.2017г., гр.Разград

Окръжен съд Разград

На двадесет и пети май, две хиляди и седемнадесета година

В закрито съдебно заседание в следния състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: АНЕЛИЯ ЙОРДАНОВА

ЧЛЕНОВЕ: ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

ИРИНА ГАНЕВА

Секретар:

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдия Ирина Ганева

ВГрД № 129 по описа на съда за 2017г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Постъпили са две въззивни жалби от М.М.Р., едната подадена лично, а другата чрез нейния пълномощник, против решение № 103 / 11.04.2017г. по гр.д. № 498 / 2016г. по описа на РС Исперих, с което е отхвърлен нейният иск с правно основание чл.127а ал.2 СК за даване на разрешение детето Д. М.М. да пътува с майката до Федерална Република Германия и за даване на заместващо съгласие на бащата за издаване на необходимите лични документи за това и е уважен предявеният от М.М.С. насрещен иск за предоставяне упражняването на родителските права над детето на него със съответните законови последици, свързани с определяне на местоживеенето на детето при бащата, определяне режим на лични отношения между детето и майката и осъждане на последната да заплаща ежемесечна издръжка на детето. В двете жалби са изложени оплаквания за нарушение на процесуалните правила и незаконосъобразност на постановеното от районния съд решение. Жалбоподателката моли съда да го отмени, като вместо него уважи предявения първоначален иск и отхвърли насрещния иск.

Съдът констатира, че с обжалваното съдебно решение районният съд се е произнесъл по два иска, за които са събрани държавни такси по 30лв. Решението се обжалва в цялост, за което жалбоподателят дължи внасяне на ДТ по всеки от исковете по 15лв., или общо 30лв. За въззивно обжалване е внесена ДТ от 15лв.

Въззивното производство следва да бъде прекратено и жалбата върната за администриране на районния съд съобразно чл.262 ал.1 в.в. с чл.261 т.4 ГПК, за представяне на документ за внесен остатък от дължимата държавна такса за обжалване в размер на още 15лв., съгласно чл.18 ал.1 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ :

 

 

Прекратява производството по в.гр.д. № 129 / 2017г. по описа на ОС Разград;

Връща на РС Исперих въззивните жалби, подадени от М.М.Р., за изпълнение на задължението по чл.262 ал.1 в.в. с чл.261 т.4 ГПК.

След администриране на жалбата, същата заедно с делото да се изпрати на ОС Разград за нейното разглеждане.

 

 

  ПРЕДСЕДАТЕЛ:                         

 

 

ЧЛЕНОВЕ: 1.                         

 

 

 

       2.