О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

Номер:     /01.09.2017 г.

Година 2017

Град Разград

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Разградски окръжен съд

на първи септември

2017 г.

в закрито съдебно заседание в следния състав:

 

                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:      Емил Стоев

                                                                       ЧЛЕНОВЕ:  1. Рая Йончева

                                                                                             2. Светла Робева

 

 

като разгледа докладваното от съдия Емил Стоев въззивно ч. гр. дело №215 по описа за 2017 г., за да се произнесе взе предвид следното:

 

         Производството е по чл. 23, ал. 3 от ГПК и е образувано след отводи на съдиите от Районен съд – гр. Исперих по ч.гр.д. №644/2017 г.

         С определение от 23.08.2017 г. председателят на Кубратски районен съд е прекратил производството и изпратил делото на ОС Разград, за да бъде определен друг районен съд, който да разгледа искане от инспектор Лидия Стоянова при ИВСС, по чл. 62, ал. 7 от ЗКИ, за разкриване на банкова тайна, относно наличността по сметките на Валентин Цанев Цанев – прокурор в РП Исперих.

            Постъпили са отводи от съдиите, на основание чл. 22, ал. 6 ГПК, мотивирани с наличието на служебни отношения с прокурор Цанев, формирани в хода на работата по наказателни дела в РС Исперих.

            Съгласно разпоредбата на чл. 23, ал. 3 от ГПК, ако поради отстраняване на съдии разглеждането на делото в съответния съд е невъзможно, горестоящият съд постановява изпращането му за разглеждане в друг равен съд.

В случая, поради отводи на съдиите от Исперихски районен съд, в същия е невъзможно сформиране на състав за разглеждането на ч.гр.д. №6546/2017 г., поради което ОС Разград, като горестоящ съд, следва да определи друг, равен по степен съд, в който делото да бъде разгледано.

            По изложените съображения съдът

                                        

                                                                  О П Р Е Д Е Л И :

 

            Изпраща, на основание чл. 23, ал. 3 ГПК, ч.гр.д. №644/2017 г. по описа на Исперихски районен съд за разглеждане от Разградски районен съд.

            Определението не  подлежи на обжалване.

 

                               

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                               ЧЛЕНОВЕ :1.                                         2.