П Р О Т О К О Л

 

 

гр. Разград, 26 юли 2017 г.

 

 

 

РАЗГРАДСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, в публично съдебно заседание на

двадесет и шести юли 2017 г. в следния състав:

 

Председател:      ЕМИЛ СТОЕВ

 

 

Секретар: Светлана Лазарова                                             

 

Прокурор: ТИХОМИР ТОДОРОВ

сложи за разглеждане докладваното  от  ПРЕДСЕДАТЕЛЯ нох. дело

№ 265/2017 година

          На именното повикване в 11,00 часа се явиха:

           

            ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – РАЗГРАД се явява ОКРЪЖНИЯ ПРОКУРОР ТИХОМИР ТОДОРОВ.

ОБВИНЯЕМАТА К.А.А. се явява лично и със защитник адв. М.Е..

СЪДЪТ  разясни на страните правото им на отводи.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. Нямаме искания за отводи.

Адв.Е.: Да  се даде ход на делото. Нямаме искания за отводи.

СЪДЪТ

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМАТА

К.А.А.: родена на *** ***, български гражданин, с основно образование, омъжена, неосъждана, озеленител в „Паркстрой“ - гр. Разград, ЕГН **********.

СЪДЪТ докладва постъпилото споразумение между Окръжна прокуратура - Разград и обвиняемата К.А.А., и защитника й адв. Е. по ДП № 330 ЗМ-58/2017г. по описа на ОД на МВР - гр. Разград.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението така, както е внесено. Моля да приемете, че това споразумение не противоречи на закона и морала и да го одобрите. Налице са законно установените предпоставки за това, включително за вида и размера на наказанието.

Адв.Е.: Поддържаме споразумението. Моля да го одобрите в този му вид, тъй като същото не противоречи на закона и морала. Като индивидуализация на наказанието така упоменатото в споразумението наказанието ще постигне своя ефект спрямо подсъдимата за в бъдеще да не извършва подобни деяния.

ОБВИНЯЕМАТА К.А.А.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновна.Разбирам последиците от споразумението. Съгласна съм с тях. Доброволно го подписах. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

 

СЪДЪТ като изслуша страните и след като обвиняемата отговори на въпросите по чл.382, ал.4 НПК  намира за необходимо да не предлага промени в споразумението

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

 

ВПИСВА съдържанието на споразумението в протокола:

             Страните приемат за безспорно и категорично установено, че обв. К.А.А. *** е използвала платежен инструмент - дебитна карта „Маster Card“ с № 516907******0376, издадена от „Юробанк България“ АД на Айше Ахмед Реджеб от с. Дянково, обл. Разград, като изтеглила и придобила сумата от 200 лева, без съгласието на титуляра Айше Ахмед Реджеб от с. Дянково, обл. Разград, като деянието не представлява по-тежко престъпление - престъпление по чл. 249, ал. 1 от НК.

             Страните приемат, на основание чл. 381 от НПК във вр. с чл. 36 и чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, като вид и размер на наказанието за извършеното от обв. К.А.А. престъпление по чл. 249, ал. 1 от НК - 3 месеца „лишаване от свобода“, което на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години. На основание чл. 55, чл. 3 от НК не налага по-лекото наказание „глоба”, което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода”.

              Направените в хода на делото разноски в размер на 177,41 лева са за сметка на обвиняемата К.А.А..

             Възпитателната работа по отношение на обв. К.А.А. се възлага на Началника на РУ МВР - гр. Разград.

             Наложената принудителна мярка, на основание чл. 68, ал. 1 от НПК „Забрана за напускане пределите на страната”, спрямо обв. К.А.А., взета с прокурорско постановление от 20.06.2017г. (карта обр. ЗП-003 № 800257), следва да бъде отменена.

             На страните е известно и същите се съгласяват с правните последици от споразумението, а именно, че след одобряването му от съда, определението по чл. 382 НПК е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда за К.А.А. и не подлежи на обжалване.

 

 

ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР:                                     АДВОКАТ:            

               (ТИХОМИР ТОДОРОВ)                                   ( адв. М.Е. )

            

                                                                           ОБВИНЯЕМ:

                                                                                   (К.А.А.)

 

 

             СЪДЪТ счита, че постигнатото споразумение между прокурор, защитника и обвиняемата не противоречи на закона и морала, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА споразумение между Окръжна прокуратура – Разград представлявана от окръжния прокурор Тихомир Тодоров от една страна и обвиняемата К.А.А., ЕГН **********, родена на *** ***, български гражданин, с основно образование, омъжена, неосъждана, озеленител в „Паркстрой“ - гр. Разград и редовно упълномощения й защитник, адвокат М.Е. от АК - гр.Русе от друга, касаещо ДП № 330 ЗМ-58/2017г. по описа на ОД на МВР - гр. Разград, относно следното:

Обвиняемата К.А.А. се признава за виновна в това, че: на 08.11.2016г. в гр. Разград е използвала платежен инструмент - дебитна карта „Маster Card“ с № 516907******0376, издадена от „Юробанк България“ АД на Айше Ахмед Реджеб от с. Дянково, обл. Разград, като изтеглила и придобила сумата от 200 лева, без съгласието на титуляра Айше Ахмед Реджеб от с. Дянково, обл. Разград, като деянието не представлява по-тежко престъпление - престъпление по чл. 249, ал. 1 от НК.

Страните приемат, на основание чл. 381 от НПК във вр. с чл. 36 и чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, като вид и размер на наказанието за извършеното от обв. К.А.А. престъпление по чл. 249, ал. 1 от НК - 3 месеца „лишаване от свобода“, което на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години. На основание чл. 55, чл. 3 от НК не налага по-лекото наказание „глоба”, което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода”.

Направените в хода на делото разноски в размер на 177,41 лева са за сметка на обвиняемата К.А.А..

ВЪЗЛАГА възпитателната работа по отношение на обв. К.А.А. на Началника на РУ МВР - гр. Разград.

ОТМЕНЯ наложената принудителна мярка, на основание чл. 68, ал. 1 от НПК           „Забрана за напускане пределите на страната”, спрямо обв. К.А.А., взета с прокурорско постановление от 20.06.2017г. (карта обр. ЗП-003 № 800257).

ПРЕКРАТЯВА производството  по нох.дело №265/2017 г. по описа на Разградски окръжен съд, поради постигнато споразумение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно.

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

Протоколът изготвен в съдебно заседание, което завърши в 11,30 часа.

 

 

 

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                СЕКРЕТАР: