П Р О Т О К О Л

 

 

гр. Разград, 24 март 2017 г.

 

 

 

РАЗГРАДСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, в публично съдебно заседание на

двадесет и четвърти март 2017 г. в следния състав:

 

Председател:    ЛАЗАР МИЧЕВ

 

Членове:            ЕМИЛ СТОЕВ

СВЕТЛА РОБЕВА

 

Секретар: Д.Г.                                    

 

Прокурор: АНТОНИЯ ДОНЕВА

сложи за разглеждане докладваното  от  ПРЕДСЕДАТЕЛЯ  чн. дело

№ 87/2017 година

          На именното повикване в 13,30 часа се явиха:

           

            ЗАСЕГНАТОТО ЛИЦЕ О.К.,  нередовно призован, не се явява. По отношение на същия призовката се е върнала в цялост с отбелязване от връчителя, че на посочения адрес се намира Счетоводна къща и по сведение на счетоводител от същата Счетоводна къща, лицето О.К. не живее на този адрес. Намира се и живее постоянно в ФРГермания, като е посочен конкретен адрес в гр. Сусен, ул. “Роберт Бошщрасе” №24, пк 73079, даден е и немски телефон. Същата е отказала да получи призовката, тъй като не е била упълномощена. Видно от справката от НБД по посочените данни за раждане на същата дата, година, ден в РБългария няма родено такова лице. На посочения в призовката телефонен номер се е обадил служител от РОС, който провел на турски език разговор с лицето О.К., при което било заявено, че в България това лице има регистрирано ЕООД “Курт Европа Транспорт” със седалище и адрес на управление гр.Разград, ул. “Иван Вазов” №21. Този адрес е посочен и в удостоверение приложено по делото. В разговорът лицето заявило, че няма  да може да се организира, за да присъства на посоченото съдебно заседание.

          ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – РАЗГРАД се явява ЗАМ.ОКРЪЖНИЯ ПРОКУРОР ДОНЕВА.

ПРОКУРОРЪТ: Аз считам, че настоящото производство се касае за акт от категорията на чл.3, ал.1, т.1 от ЗПИИРКОРНФС издадено от държава членка на ЕС,  но лицето по отношение, на което е постановена тази санкция като физическо такова при установените данни нито е български гражданин, нито има постоянен или настоящ адрес у нас, поради което намирам, че липсва основание за признаване и изпълнение на това решение. Ако не приемете това ми становище по отношение на лицето следва да се назначи представител, който да го защитава в това производство.

СЪДЪТ се оттегли на съвещание.

СЪДЪТ след съвещание намери, че са налице предпоставките на чл.15, ал.5 от ЗПИИРКОРНФС видно от доказателствата по делото лицето няма установено местоживеене и обичайно пребиваване на територията на Република България, при това положение чл.15, ал.5 предвижда като компетентен да разгледа решението Софийски градски съд. С оглед на горното

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

         ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по чнд. №87/2017 г.

ИЗПРАЩА същото по компетентност на Софийски градски съд.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

 

                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                        ЧЛЕНОВЕ:1.                   2.

 

 

Протоколът изготвен в съдебно заседание, което продължи до 13,45 часа.

 

 

 

 

                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                        СЕКРЕТАР: