П Р И С Ъ Д А № 46

 

гр.Разград, 29.09.2016г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на двадесет и девети септември две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СВЕТЛА РОБЕВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: М.К.Я.Д.

В присъствието на секретаря М.Н. и с участието на прокурора АНТОНИЯ Д. като разгледа докладваното от съдия Робева НОХД № 162 по описа за 2016г.

 

                                         П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимия Л.И.К., ***, ЕГН: **********, ЗА ВИНОВЕН в това, че през периода м. юни – 25.11.2015 г. в с. Дянково, с. Каменар и с. Студенец, обл. Разградска, в условията на продължавано престъпление се е съвкупил с ненавършилата 14-години ***., родена на *** г., като я принуждавал към това със сила и заплашване, поради което и на основание чл. 152, ал. 4, т. 1 във вр. с ал. 1, т. 2 във вр. с чл. 26, ал. 1 НК и чл.54 НК ГО ОСЪЖДА на ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ лишаване от свобода при първоначален СТРОГ режим в ЗАТВОР.

На основание чл.59, ал.1 НК ПРИСПАДА времето, през което подсъдимият Л.И.К. е бил задържан по ЗМВР и му е била наложена мярка за неотклонение задържане под стража, считано от 25.11.2015г.

ОСЪЖДА Л.И.К. да заплати на ***. чрез нейната майка и законен представител Г.Ф.Ю. сумата 15 000 лв, представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва от 25.11.2015г. до окончателното изплащане.

ОСЪЖДА подсъдимия Л.И.К. да заплати в полза на ОД на МВР за разноски на досъдебното производство сумата 895,34 лева и по сметка на РОС за разноски на съдебното производство сумата 332 лева, както и държавна такса върху уважения граждански иск в размер на 600 лева.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Варненския апелативен съд в 15-дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:              

 

                                 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.            

 

 

                                                                           2.

 

MH