П Р И С Ъ Д А

 

11

 

гр. Разград, 06.02.2017 г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на шести февруари две хиляди и седемнадесета година, в състав:

               ПРЕДСЕДАТЕЛ: Емил Стоев

              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  Венета Стоянова

                                                                                    Мирослава Кацарова-Цочева

секретар Д. Г., с участието на прокурора С. Османов, като разгледа докладваното от съдия Емил Стоев нохд № 25 по описа за 2017 година,

 

П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимия Д.Г.М. ***, роден на *** ***, с постоянен адрес ***, живущ ***, български гражданин, етнически турчин, с основно образование, неосъждан, ЕГН ********** за виновен в това, че на 20.01.2017 г. в с. Свещари, Област Разград, по ул. „Демокрация”, пред сграда №39, е предложил и дал подкуп - сумата от 20 лева — една банкнота с номинал от 20 лв., със сериен № БД 0607823 - на длъжностно лице, полицейски орган – С. Ц. Д. - младши автоконтрольор II степен в група „Окранителна полиция” към Районно управление на МВР град Исперих при ОД МВР - Разград, за да не извърши действие по служба - да не състави, на водача Д.С. С., акт за установяване на административно нарушение за установено административно нарушение по чл. 150 от Закона за движение по пътищата, с което е осъществил от обективна и субективна страна съставът на престъплението по чл. 304а, предл. 1 и 3 НК, поради което и на основание чл.  373, ал. 2 НПК, чл. 58а НК и чл. 54 НК ОПРЕДЕЛЯ наказание лишаване от свобода за срок от  шест месеца, което намалява с 1/3 и го ОСЪЖДА на ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА и на ГЛОБА в размер на 100 лв.

На основание чл. 66 НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ.

          На основание чл. 307а НК ОТНЕМА в полза на държавата вещественото доказателство - банкнота с номинал от 20 лв., със сериен № БД 0607823.

          Присъдата ПОДЛЕЖИ на обжалване и протестиране пред Апелативен съд Варна в петнадесетдневен срок.

 

 

СЪДИЯ:                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                      2.

дг