П Р И С Ъ Д А

 

13

 

гр. Разград, 14.02.2017 г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на четиринадесети февруари две хиляди и седемнадесета година, в състав:

               ПРЕДСЕДАТЕЛ: Емил Стоев

              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  В.С.

                                                                М.Б.

секретар С. Л., с участието на прокурора Т. Тодоров, като разгледа докладваното от съдия Емил Стоев нохд № 41 по описа за 2017 година,

 

П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимия С.А.С., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, живущ ***, български гражданин, с основно образование, неженен, във фактическо съжителство, безработен, неосъждан, ЕГН ********** за виновен в това, че на 01.02.2017 г. в гр. Исперих, Област Разград, по ул. „Н.Й.Вапцаров” пред дом №42А е дал подкуп - сумата от 20 (двадесет) лева - една банкнота с номинал от 20 лв. на длъжностно лице, полицейски орган - младши авто-контрольор С.Ц. Д - служител при Районно управление на МВР гр. Исперих, за да не извърши действие по служба - да не състави акт за установяване на административно нарушение за установено административно нарушение по чл. 6, т. 1 от Закона за движение по пътищата, с което е осъществил от обективна и субективна страна съставът на престъплението по чл. 304а, предл. 3 НК, поради което и на основание чл.  373, ал. 2 НПК, чл. 58а НК и чл. 54 НК ОПРЕДЕЛЯ наказание лишаване от свобода за срок от  шест месеца, което намалява с 1/3 и го ОСЪЖДА на ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА и на ГЛОБА в размер на 100 лв.

На основание чл. 66 НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ.

          На основание чл. 307а НК ОТНЕМА в полза на държавата вещественото доказателство - банкнота с номинал от 20 лв., със сериен № БЧ 6258442.

          Присъдата ПОДЛЕЖИ на обжалване и протестиране пред Апелативен съд Варна в петнадесетдневен срок.

 

 

СЪДИЯ:                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                       2.