П Р И С Ъ Д А   № 38

 

гр. Разград, 06 юли 2017 г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на шести юли две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Емил Стоев

            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:   М.К.

                                                     Р.Б.

секретар Д. Георгиева, с участието на прокурора Т. Тодоров, като разгледа докладваното от съдия Емил Стоев нохд № 237 по описа за 2017 година,

 

П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимия Р.Р.А., роден на *** ***, Област Разград, с настоящ адрес ***, български гражданин, с основно образование, женен, неосъждан, работи по граждански правоотношения, ЕГН ********** за виновен в това, на 22.06.2017 г. в гр. Исперих, Област Разград, по ул. „Васил Левски“, пред дом № 122, е предложил и дал подкуп - сумата от 50 (петдесет) лева - една банкнота с номинал от 50 лева със сериен № БЛ 7763843 - на длъжностно лице, полицейски орган - Стефан Цвятков Димитров - младши автоконтрольор II степен в група „Охранителна полиция“ към Районно управление на МВР гр. Исперих, за да не извърши действие по служба – да не му състави акт за установяване на административно нарушение по „Закона за движение по пътищата“ и по „Кодекса за застраховането“, с което е осъществил от обективна и субективна страна съставът на престъплението по чл. 304а, предл. 1 и 3 НК, поради което и на основание чл. 36 НК и чл. 373, ал. 2 НПК във вр. с чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б” НК НАЛАГА наказание ПРОБАЦИЯ, включващо следните пробационни мерки:

1.  задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца, с периодичност два пъти седмично

2.  задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.

          На основание чл. 307а НК ОТНЕМА в полза на държавата вещественото доказателство - банкнота с номинал от 50 (петдесет) лева със сериен № БЛ 7763843.

          Присъдата ПОДЛЕЖИ на обжалване и протестиране пред Апелативен съд Варна в петнадесетдневен срок.

 

 

СЪДИЯ:                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                                2.