П Р И С Ъ Д А №49

гр.Разград, 14.09.2017 г.

      

В ИМЕТО НА НАРОДА

Разградски окръжен съд, наказателно отделение в публично съдебно заседание на четиринадесети септември през две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:      ДИЛЯНА НИКОЛОВА

 

         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: М.К.                                                        М.Б.

 

                                                                                    

 

при секретаря   Дияна Георгиева   и в присъствието на прокурор Тодоров  като разгледа докладваното от съдия Николова   НОХД № 325 по описа за 2017 г.

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия М.Д.С. - роден на *** ***, с постоянен адрес ***, български гражданин, с основно образование, женен, неосъждан, безработен, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 01.09.2017 г. в гр. Исперих, на ул. Христо Ясенов, пред дом№18 предложил да даде подкуп дар, представляващ  парична облага– пари на стойност 20 лева- на длъжностно лице – полицейски орган – Стефан Цвятков Димитров – младши автоконтрольор при  РУ „Полиция“ –гр. Исперих, за да не извърши действие по служба – да не му състави акт за установяване на административно нарушение, серия Г№887458 за установено административно нарушение по чл.137а, ал.1 и чл.147 от ЗДвП, поради което и на основание чл.304а, пр.1, вр. чл.304, ал.1 от НК, вр. 58а, ал.1 и чл.54, ал.1 от НК го ОСЪЖДА на ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА И ГЛОБА В РАЗМЕР НА СТО ЛЕВА.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на наложеното наказание Лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ,  считано от влизане в сила на присъдата.

ОСЪЖДА М.Д.С., ЕГН********** ***, ДА ЗАПЛАТИ  на основание чл.307а от НК  в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на ОС-Разград сумата от 20 /двадесет/ лева, представляваща равностойност на предмета на престъплението.

ОСЪЖДА М.Д.С., ЕГН********** ***, да заплати по сметка на ОД на МВР-гр. Разград сумата от 59,25 лева разноски по бързото производство.

          Присъдата може да се обжалва и протестира в 7 - дневен срок от днес пред АС-Варна. 

 

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.

                                                                                                          2.