Р    Е    Ш    Е  Н  И  Е

 

№…

 

Разград

 
 


 12.V.2017

 
Номер                                                                                                 Град                                           

Разградски окръжен

 
В ИМЕТО НА НАРОДА

                                              Съд

                                                                                                                                       

 12.V.

 

2016

 

 
На                                                                                                                                  Година

 

 РАЯ ЙОНЧЕВА

 
В ЗАКРИТО  заседание в следния състав:

    Пр                                                                                                    Председател:

        88

 

2009

 

търговско

 
като разгледа докладваното от председателя

                                 дело                                            по описа за                                   година.

     съобрази следното:

          Производство по чл.632, ал.4  ТЗ.

 

              С влязло в сила  Решение №20/20.VІІІ.2010г. по т.д.№88/2009г. на РОС „ТАРМАК ТРЕЙД/н/”ООД,ЕИК131047077, със седалище и адрес на управление по търг. регистрация в с.Гецово, Разградска обл., ул.”Ивайло”№2     е обявено в неплатежоспособност с начална дата-15.Х.2007г., поставено   е в производство  по обявяване    в несъстоятелност и е обявено   в несъстоятелност, прекратена е дейността на предприятието на търговеца и прекратяване правомощията на органите му на управление.        

               Със свой     Доклад вх.№2163/27.V.2015г. ,  синдикът на обявеното в несъстоятелност ТАРМАК ТРЕЙД/н/”ООД,ЕИК131047077, със седалище и адрес на управление по търг. регистрация в с.Гецово, Разградска обл., ул.”Ивайло”№2 уведомява съда, че         по особена см/ка на несъстоятелността не са налице средства  за покриване на  присъщо необходимите за производството начални разноски, включващи и полагащото му се за минало време възнаграждение,     както  и за   осребряване на имуществото.

           Със свое Определение №126/27.V.2015г., съобразявайки   доклада  на синдика и  на осн.чл.629бТЗ, съдът прикани кредиторите към  предплащане  на сумата от 3 000,00лв. за   следващите се в производството разходи, като изрично разясни последиците от бездействието им по см. на чл.632ТЗ, както и възможността за последващото им удовлетворяване .

             Определението по чл.629бТЗ е обявено с вписването му в ТР на 28.V.2016г.  Определеният за привнасяне на сумите  едномесечен срок  е изтекъл на 10.VІ.2015г.(сряда, присъствен ден).   

            Поради непредприети в срока на чл.629бТЗ,  от длъжника и кредиторите, действия по привнасяне на необходимата  за разноските в несъстоятелността сума, със свое Решение №156/10.V.2016г. съдът постанови спиране на производството по несъстоятелността на   „ТАРМАК ТРЕЙД/н/”ООД,ЕИК131047077, със седалище и адрес на управление по търг. регистрация в с.Гецово, Разградска обл.,  

                      Спирането  на производството по реда на чл.632, ал.5 ТЗ е обявено с вписването му по партида на длъжника в ТР на 11.VІ.2016г.

              Съдът с оглед факта,че в срока по  Чл. 632, ал.4 от Търговския закон не е поискано възобновяване на производството по несъстоятелност, респ. не са привнесени определените за издръжката му средства,  намира, че следва да бъде постановено заличаването на търговеца от търговския регистър.

                  Водим от гореизложеното Разградски окръжен съд

 

Р Е Ш И:

 

            ПРЕКРАТЯВА производството по несъстоятелност на „ТАРМАК ТРЕЙД/н/”ООД,ЕИК131047077, със седалище и адрес на управление по търг. регистрация в с.Гецово, Разградска обл., ул.”Ивайло”№2 

           ЗАЛИЧАВА от търговския регистър „ТАРМАК ТРЕЙД/н/”ООД,ЕИК131047077, със седалище и адрес на управление по търг. регистрация в с.Гецово, Разградска обл., ул.”Ивайло”№2    

       Решението подлежи на незабавно вписване в Търговския регистър при Агенция по вписването и в книгата по чл.634вТЗ. 

             Решението подлежи на обжалване пред ВнАпС в седмодневен срок от вписването му в търговския регистър, на осн. Чл. 613а, ал. 1 от ТЗ.

                                                                          СЪДИЯ