РЕШЕНИЕ

                                          № …. / 13.01.2017г., гр.Разград

                                            В ИМЕТО НА НАРОДА

Окръжен съд Разград

На тринадесети януари, две хиляди и седемнадесета година

В закрито съдебно заседание в следния състав

                                                                                     СЪДИЯ: ИРИНА ГАНЕВА

Секретар:

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдията

Т.д.№ 2 по описа на съда за 2015 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл.632 ал.5 в.в. с ал.1 ТЗ.

Депозиран е отчет с вх. № 140 / 13.01.2017г. на синдика Е.Т., с който същият прави искане за спиране на производството, поради недостатъчност на средствата в особената банкова сметка ***есъстоятелността. Приложено е извлечение от банковата сметка, от което се установява, че към 5.01.2017г. са налични 51,02лв.

С определение № 165 / 13.05.2016г. по настоящото т.д. № 2 / 2015г. е определена сумата  5 000 лева за покриване на разноските по несъстоятелността, която да се внесе по особената сметка на длъжника в едномесечен срок от съобщаването. На кредиторите е указано, че при неизпълнение на указанието ще настъпят последиците на чл.632 ТЗ.

Горепосоченото определение е връчено на кредиторите.  Едномесечният срок за предплащане на необходимите разноски за издръжка на производството по несъстоятелност е изтекъл на 13.07.2016г. В дадения срок и до настоящия момент кредиторите не са представили доказателства за плащането на определените разноски. От междувременно проведените търгове с явно наддаване не е осребрено имущество, с което да е възможно покриването на разноските по несъстоятелността. Към настоящия момент техният размер е нараснал.

Налице е хипотезата на чл.632 ал.5 в.в. с ал.1 ТЗ за спиране на производството по несъстоятелност. Ако същото бъде продължено, не би могла да се реализирала целта, формулирана в чл. 607 ал.1 ТЗ, за справедливо удовлетворяване на кредиторите.

Водим от горното, съдът

Р Е Ш И:

Спира производството по несъстоятелност по търговско дело № 2 /2015г. по описа на Окръжен съд Разград;

Указва на кредиторите на "Нивара-транс”ЕООД, че спряното производство по несъстоятелността може да бъде възобновено от съда, в срок от една година от вписването на настоящото решение в Търговския регистър, по молба на длъжника или на кредитор, ако молителят удостовери, че е налице достатъчно имущество или ако депозира сумата за предплащане на необходимите разноски.

Указва на кредиторите на "Нивара-транс”ЕООД, че ако в срока за възобновяване по чл.632 ал.2 ТЗ, такова не бъде поискано, съдът ще прекрати производството по несъстоятелност и ще постанови заличаване на длъжника от Търговския регистър.

Решението да се впише в Търговския регистър и в книгата на съда по реда на чл.634в ТЗ.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд Варна в 7-дневен срок от вписването му в Търговския регистър.

 

 

 

                                                                               СЪДИЯ: