ПРОТОКОЛ

 

От събранието на кредиторите на обявеното в несъстоятелност  „Ситигаз” АД гр. Разград

 

          Днес 20.03.2017 година от 10,30 ч. в зала № 3 на Разградски окръжен съд се проведе събрание на кредиторите на обявеното в несъстоятелност „Ситигаз” АД гр. Разград с влязло в сила решение по т.д. № 25/2015г. по описа на РОС.

Събранието се ръководи от съдия АНЕЛИЯ ЙОРДАНОВА докладчик по т.д. № 25/2015 г. при РОС.

С протоколчик Д.Г. съдебен секретар при РОС по предварително насрочен дневен ред:

1.           Вземане на решение за начина на продажба на активите на „Ситигаз” АД гр. Разград /в несъстоятелност/ по реда на чл. 718 от ТЗ.

 

Събранието е свикано с определение от 08.03.2017 г., вписано в ТР на  09.03.2017 г.

         

          Синдикът Р.Т. не се явява.

За кредитора НАП се явява Александър Гунев – ст. инспектор по приходите с юридическо образование, редовно упълномощен.

Явява се Георги Стефанов Стефанов.

По дневният ред съдът докладва молбата от синдика Р.Т., че на състоялата се на 27.02.2017 г. публична продан не се е явил купувач за самостоятелен обект – офис.

          АЛЕКСАНДЪР ГУНЕВ: Относно начина на осребряване на имуществото на длъжника и вземане на решения за броя продани, които да се провеждат по реда на чл.718, ал.1 ТЗ предлагам и гласувам вещите и имуществените права от масата на несъстоятелността да се предложат двукратно по реда на чл.718 ТЗ, чрез обявяване по чл.717а, ал.1 ТЗ като в случай, че продажбите по чл.718 ТЗ са неуспешно проведени, да се актуализира оценката извършена в съответствие с взетите решения от събранието на кредиторите с дневен ред по чл.677, ал.1, т.8 ТЗ. Ние имаме проведено такова събрание, евентуално да се актуализира съгласно взетите на него решения.

Относно определяне началната тръжна цена, от която да започне прякото договаряне по чл.718, ал.1 ТЗ и определяне на процентното намаляване на цената при всяка следваща продажба по реда на чл.718, ал.1 ТЗ предлагам и гласувам първата продажба на вещите и имуществените права от масата на несъстоятелността по реда на чл.718 ТЗ да започне при цена равна на 60% от оценката, а втората при цена равна на 50% от оценката извършена в съответствие с взетите решения от събранието на кредиторите с дневен ред по чл.677, ал.1, т.8 ТЗ.

          ГЕОРГИ СТЕФАНОВ: Аз се съгласявам с колегата.

 

          Подложи се на гласуване.

„За“ предложението на НАП гласува НАП и кредитора Георги Стефанов.

Събраните на кредиторите

 

Р Е Ш И:

 

Вещите и имуществените права от масата на несъстоятелността да се предложат двукратно по реда на чл.718 ТЗ, чрез обявяване по чл.717а, ал.1 ТЗ като в случай, че продажбите по чл.718 ТЗ са неуспешно проведени, да се актуализира оценката извършена в съответствие с взетите решения от събранието на кредиторите с дневен ред по чл.677, ал.1, т.8 ТЗ.

Първата продажба на вещите и имуществените права от масата на несъстоятелността по реда на чл.718 ТЗ да започне при цена равна на 60% от оценката, а втората при цена равна на 50% от оценката извършена в съответствие с взетите решения от събранието на кредиторите с дневен ред по чл.677, ал.1, т.8 ТЗ.

Поради изчерпване на дневния ред събранието приключи в 10.40ч.

 

 

                                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                                      СЕКРЕТАР: