ПРОТОКОЛ

От събранието на кредиторите

на  „АДЕЛАИДА БГ ГРУП” ЕООД гр. Разград

по т.д. № 100/2016  година

по описа на Разградски окръжен съд

 

Днес 07.03.2017 година от 14.00 ч. в зала № 4 на Разградски окръжен съд се проведе събрание на кредиторите на „АДЕЛАИДА БГ ГРУП” ЕООД гр. Разград, по отношение на което е открито производство по несъстоятелност с Решение № 45/13.12.2016 г. по т.д. № 100/2016 г. на РОС.

             Кредиторите са редовно поканени на събранието с покана обявена в Търговски регистър на 23.02.2017г.

Събранието се ръководи от съдия Анелия Йорданова, докладчик по т.д.№ 100/2016 г. при РОС. С протоколчик С.Л., съдебен секретар при РОС, при следния дневен ред:

Определяне реда и начина за осребряване на имуществото на длъжника, метода  и условията на оценка на имуществото, избор на оценители и определяне на възнаграждението им.

На събранието присъстват:

            ЗА „УНИКРЕДИТ БУЛБАНК“ АД -  АДВ.ЖЕЧЕВА.

            ЗА КРЕДИТОР ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ се явява СТ.ЮРИСК. АБИЛОВ.

            ЯВЯВА СЕ И СИНДИКА Г.П.С..

            ИЗСЛУША СЕ ДОКЛАДА НА СИНДИКА.

            АДВ. ЖЕЧЕВА: Запознати сме с доклада.

            СТ.ЮРИСК.АБЛИЛОВ: Запознати сме с доклада на синдика.

            СИНДИКЪТ Г.С.: Представила съм списък  за общия размер на вземанията на кредиторите.

            Събранието пристъпи към определяне реда и начина за осребряване на имуществото на длъжника, метода  и условията на оценка на имуществото, избор на оценители и определяне на възнаграждението им.

            АДВ. ЖЕЧЕВА: Предлагаме пазарна стойност на актива. Тъй като от доклада на синдика става ясно, че има един, единствен  актив предлагаме да бъде оценен по пазарна стойност като възлагаме на синдика избора на оценител при определяне на възнаграждение не повече от 150лв.

            СИНДИКЪТ Г.С.: Единственото, което е останало от машините е челен товарач. Всичко останало е продадено и вписано в счетоводните  книги м.август 2016г. Няма данни за налични суми по банкови сметки, в каси. Няма данни за участие в други предприятия и във фондове. На този етап единственото имущество е точи челен товарач, който трябва да бъде оценен и изнесен на публична продан по реда на ТЗ.

            СТ.ЮРИСК АБИЛОВ: Съгласен съм с искането да се определи пазарната стойност на имуществото. Възнаграждението  за оценител  да бъде 150лв. Изборът на оценител  да се направи от синдика.

             Пристъпи се към гласуване предложението на кредитора „УНИКРЕДИТ БУЛБАНК“ АД – СОФИЯ.

            Единодушно събранието на присъстващите кредитори

 

Р Е Ш И:

 

            Имуществото на длъжника да бъде оценено по пазарна стойност като синдика извърши избор на оценител, при определяне на възнаграждение 150лв.

 

СИНДИКЪТ С.: Няколко пъти съм искала документи от длъжника и не са ми били предоставяни до този момент.  Ще инФормирам съда с искане да бъдат поканени или да им  бъде поискана отговорност по чл.640. В началото оказваха съдействие, но когато  стигнах до конкретни искания по отношение на „Пилко“ ЕООД срещам затруднения и забавяне във времето. От „Пилко“ ЕООД не съм изискала, разчитах да получа от „Адеалида БГ Груп“ЕООД, но ще поискам и от „Пилко“ЕООД.

Поради изчерпване на дневния ред събранието бе закрито в 14,15ч.

 

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                СЕКРЕТАР: