Р          Е          Ш         Е          Н          И          Е           

                                                Гр.Разград, 24. 03. 2017 г.

                                               В ИМЕТО НА НАРОДА

 

            Разградският окръжен съд в закрито заседание на двадесет и четвърти март през две хиляди и седемнадесета година в състав:

Съдия: Анелия Йорданова

 

при секретаря      , като разгледа докладваното от  съдия Ан. Йорданова т. д. № 100 по описа за 2016 г.,  за да се произнесе взе предвид следното:

            Производството е с правно основание чл. 710 и сл. от ТЗ.

            С влязло в сила Решение № 45/ 13. 12. 2016 г. по т. д. № 100/ 2016 г. по описа на Разградския окръжен съд е обявена неплатежоспособността на „Аделаида БГ ГРУП” ЕООД и е открито производство по несъстоятелност.

С Определение № 54/ 22. 02. 2017 г. съдът по несъстоятелността е одобрил списъците на приетите и на служебно вписаните вземания на кредиторите на „Аделаида БГ ГРУПЕООД. Определението е вписано в ТР под № 20170223150208. На осн. чл. 673, ал. 1 във вр. с чл. 674, ал. 2 от ТЗ е свикано събрание на кредиторите на 07. 03. 2017г.  с дневен ред по чл. 677, т. 8 от ТЗ: определяне реда и начина за осребряване имуществото на длъжника, метода и условията на оценка на имуществото, избора на оценители и определянето на възнаграждението им.

На 07. 03. 2017г.  е проведено свиканото събрание на кредиторите на „Аделаида БГ ГРУПЕООД, на което  кредиторите са приели решения по обявения дневен ред.

            В срока по чл. 698, ал. 1 от ТЗ не е предложен план за оздравяване на предприятието.

            Предвид изложеното, съдът намира, че са налице условията на чл. 710 от ТЗ и длъжника следва да бъде обявен в несъстоятелност с всички произтичащи последици, съгл. разпоредбата на чл. 711 от ТЗ.

Воден от изложеното, съдът на осн. чл. 710 и чл. 711 от ТЗ

 

                                    Р          Е          Ш         И          :

                       

            ОБЯВЯВА В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ „АДЕЛАИДА БГ ГРУП” ЕООД с ЕИК ***** със седалище и адрес на управление гр. Разград, обл. Разградска, ж*****.

            ПРЕКРАТЯВА дейността на „АДЕЛАИДА БГ ГРУП” ЕООД с ЕИК *****.

            ПРЕКРАТЯВА правомощията на органите на „АДЕЛАИДА БГ ГРУП” ЕООД с ЕИК *****.

            ПОСТАНОВЯВА обща възбрана и запор върху имуществото на „АДЕЛАИДА БГ ГРУП” ЕООД с ЕИК *****.

            ЛИШАВА „АДЕЛАИДА БГ ГРУП” ЕООД с ЕИК ***** от правото да управлява и да се разпорежда с имуществото, включено в масата на несъстоятелността.

            ПОСТАНОВЯВА започване на осребряване на имуществото, включено в масата на несъстоятелността и разпределение на осребреното имущество.

             Решението подлежи на незабавно изпълнение и вписване в Търговския регистър.

 Решението подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд  в седмодневен срок от вписването му в Търговския регистър.

 

                                                                                             СЪДИЯ: