ОПРЕДЕЛЕНИЕ №

                                           05.04.2017г., гр.Разград

 

Разградски окръжен съд

На пети април, две хиляди и седемнадесета година

В закрито съдебно заседание в следния състав

                         СЪДИЯ: Валентина Димитрова

Като разгледа докладваното от съдията търговско дело №17 по описа за 2017 година , за да се произнесе, взе предвид следното:

         Производството е по реда на чл.625 и сл. ТЗ.

Делото е образувано по подадена молба от „Варош Инвест“ООД , ЕИК 116591552 със седалище и адрес на управление гр.Разград,ул.”Мидия“№4а ,представлявано от управителя Марин Георгиев Маринов,с която се иска откриване производство по несъстоятелност на  дружеството,с начална дата на неплатежоспособност-датата на подаване на молбата.Към същата са приложени препис от последния  годишен финансов отчет, заверен от дипломиран експерт счетоводител и счетоводен баланс към 31.12.2016г. , опис и оценка на активите и пасивите към същата дата,представено е и  уведомление по чл.78,ал.2 от ДОПК.

Съдът при постъпване на молбата е счел същата за редовна и ,като с определение от 01.03.2017г. за установяване правнорелевантните факти по делото е назначил съдебно-икономическа експертиза.Определил е вещо лице,което да извърши същата,както и съответен депозит, вносим от молителя-длъжник и е насрочил делото за разглеждане в открито съдебно заседание с призоваване на вещото лице и молителя.

С определение от 08.03.2017г.е констатирал опущение при проверката на молбата.Установил е, че към същата длъжника не е представил списък на кредиторите си, изискуем съгласно чл.628,ал.1,т.3 от ТЗ. Оставил е молбата без движение, като на молителя е даден едноседмичен срок за поправянето й с представяне на списък на кредиторите на дружеството, с посочване на техните адреси, вида размера и обезпеченията на вземанията им.Съобщението е връчено при условията на чл.619,ал.1 от ТЗ на 24.03.2017г. на вписания в търговския регистър адрес на управление на дружеството. От тази дата тече едноседмичният срок за изпълнение на дадените от съда указания, който изтича на 31.03.2017 г., до който ден нередовностите на подадената молба не са отстранени.

 С оглед на това и на основание чл. 129, ал. 3 ГПК, приложим в настоящото производство на основание препращащата норма на чл. 621 ТЗ, молбата по чл. 625 ТЗ следва да бъде върната,а производството по делото прекратено.

 Предвид горното, съдът

                                           О П Р Е Д Е Л И:

 ВРЪЩА  молбата, подадена от „Варош Инвест“ООД , ЕИК 116591552 със седалище и адрес на управление гр.Разград,ул.”Мидия“№4а ,представлявано от управителя Марин Георгиев Маринов, с която се иска откриване производство по несъстоятелност на  дружеството,с начална дата на неплатежоспособност-датата на подаване на молбата.

ПРЕКРАТЯВА  производството по делото.

 Определението подлежи на обжалване пред Варненски апелативен съд с частна жалба в едноседмичен срок от съобщаването му на молителя.

                                                                               СЪДИЯ: