О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е 

                                        Гр.Разград, 11. 05. 2017 г.

 

 

Разградският окръжен съд в закрито заседание на единадесети  май през две хиляди и седемнадесета година в състав:

Председател:Анелия Йорданова

    Членове:   Валентина Димитрова

                     Ирина Ганева

като разгледа докладваното от съдия Ан. Йорданова ч. в. т. д.   33 по описа за 2017 г. , за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 274 от ГПК.

Постъпила е Частна жалба от Г.М.Г. *** чрез пълномощник против Определение № 964/ 29. 03. 2017 г.  по гр. д. № 1974/ 2016 г. по описа на РРС, с което е прекратено производството по предявения от Г. против ЗАД „Армеец“ обратен иск за сумата 22 818, 76 лв.  

Районният съд не е изпълнил задължението си да администрира частната жалба, като провери редовността й и след изпращане на препис на другата страна, е постановил да се изпрати за разглеждане от РОС.

С оглед на изложеното, производството пред настоящата инстанция следва да бъде прекратено, а частната жалба с делото да бъде върнато на РРС за администриране, като този съд поправи пропуска си да провери редовността й, предвид невнесена държавна такса. В писмения отговор, подаден по реда на чл. 131 ГПК, Г. е поискал да бъде освободен  на осн. чл. 83, ал. 2 ГПК от заплащане на държавна такса във връзка с предявяването на обратния иск от него, но в приложеното копие от делото няма данни съдът да се е произнесъл по искането и да го е освободил от заплащане на държавна такса.

 Воден от изложеното, Разградският окръжен съд

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА  производството по ч. в. т. д. № 33/ 2017 г. по описа на ОС Разград.

            ВРЪЩА делото на Разградския районен съд за администриране на Частна жалба от Г.М.Г. *** чрез пълномощник против Определение № 964/ 29. 03. 2017 г.  по гр. д. № 1974/ 2016 г. по описа на РРС, с което е прекратено производството по предявения от Г. против ЗАД „Армеец“ обратен иск за сумата 22 818, 76 лв.

            След приключване на производството пред РРС, делото да се върне на ОС Разград за ново образуване по реда на чл. 76, ал. 9 от ПАС.

            Определението не  подлежи на обжалване.

 

 

Председател:   

 

      Членове: 1.               

 

                      2.