ОПРЕДЕЛЕНИЕ

                                   гр.Разград, 07. 07. 2017 г.

                                        

Разградският окръжен съд в закрито заседание на седми юли през две хиляди и седемнадесета година в състав:

                                                                                                 Съдия: Анелия Йорданова

 

като разгледа  докладваното от съдията –докладчик т. дело № 64 по описа за 2017 год. и за да се произнесе взе предвид следното:

 

            Постъпила е искова молба от „Биоконтрол корпорация“ ЕООД гр. Разград, ЕИК 116556188, представлявано от управител Методи Христов Ботровлиев, с която моли съда да постанови решение, като обяви ЕТ „ИРА-Йордан Панчев“ гр. Разград в неплатежоспособност, да открие производство по несъстоятелност с произтичащите от това последици.

            Исковата молба като нередовна, е оставена без движение.

            В срока за отстраняване на нередовности е постъпила Молба от ищеца вх. № 2854/ 07. 07. 17 г. , с която заявява, че оттегля предявения иск срещу ЕТ „ИРА-Йордан Панчев“ гр. Разград, тъй като задължението е платено на 06. 07. 17 г. Моли производството да бъде прекратено.  Прилага препис от банково извлечение, удостоверяващо плащането на задължението от ответника.

            Предвид изложеното, съдът приема, че молбата за оттегляне на иска е процесуално допустима. Налице са условията на чл. 232 ГПК. Подадена е в срока за отстраняване на нередовности, т. е. преди провеждане и приключване на първото заседание по делото, поради което съгласие на ответника не се изисква. На осн. чл. 232 ГПК производството по делото следва да бъде прекратено.

            Воден о т изложеното, съдът   на осн. чл. 232 ГПК                                         

                           

                                               О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА производството по делото по предявената искова молба от „Биоконтрол корпорация“ ЕООД гр. Разград, ЕИК 116556188, представлявано от управител Методи Христов Ботровлиев против ЕТ „ИРА-Йордан Панчев“ гр. Разград за обявяване в неплатежоспособност, откриване на производство по несъстоятелност с произтичащите от това последици, поради оттегляне на иска.

            Определението подлежи на обжалване в едноседмичен срок от съобщаването му на ищеца с частна жалба пред Варненския апелативен съд.

 

                                                                                                         

                                                                             Съдия: