ОПРЕДЕЛЕНИЕ №

Гр. Разград  10.11.2017 г.

 

 

Разградски окръжен съд на десети ноември две хиляди и седемнадесета  година в закрито заседание в състав:

 

                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЛАЗАР МИЧЕВ

                                                                                           

Като разгледа докладваното от съдия МИЧЕВ

в.т. дело № 97 по описа за 2017 г.

и за да се произнесе взе предвид следното:

         Производството е по реда на чл. 23, ал. 3 от ГПК.

         Делото е образувано по въззивна жалба, подадена от “Енерго-Про Продажби“ АД гр. Варна, срещу постановено Решение № 156/23.06.2017 г. по гр. дело № 2331/2016 г. описа на РС-Разград. Ищец по делото на РС-Разград, сега въззиваема страна се явява Сдружение “Център на неправителствените организации в гр. Разград, представлявано от Г.М.Д.. За докладчик по делото е определена съдия Рая Йончева, а член на въззивния състав съдия Диляна Николова. Останалите съдии от ОС-Разград - Лазар Мичев, Анелия Йорданова, Емил Стоев, Валентина Димитрова и Ирина Ганева са се отвели от участие в разглеждането и решаването на делото.

        По реда на чл. 227, ал. 2 от ЗСВ беше направено искане до РС-Разград да бъде определен съдия, който да бъде командирован за да попълни въззивния състав по конкретното дело. Последователно от участие в разглеждането и решаването на делото са се отвели съдиите от РС-Разград Светлана Чолакова, Атанас Христов и Цветелина Дочева. Съдия Нели Генчева е депозирала отвод още при първоначалното й определяне на съдия-докладчик, а съдия Маргарита Новакова е участвала в съдебния състав, произнесъл обжалвания съдебен акт. Останалите съдии от РС-Разград – Константин Косев, Доротея Иванова и Николай Борисов разглеждат наказателни дела.

         Предвид отдалечеността и натовареността им, не е правено искане по чл. 227, ал. 2 от ЗСВ за определяне на съдия, който да бъде командирован по конкретното дело, измежду съдиите от РС-Исперих и РС-Кубрат. 

         Считам, че в случая са налице предпоставките по чл. 23, ал. 3 от ГПК, поради което производството по настоящото дело следва да бъде прекратено и същото да бъде изпратено на ВнАС за определяне на друг равен съд за разглеждането му.

         Воден от горното Разградският окръжен съд

         

               ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРЕКРАТЯВА  производството по в.т. дело № 97 / 2017 г. по описа на ОС-Разград.

         ИЗПРАЩА делото по компетентност на ВнАС за определяне на друг равен по степен съд за разглеждането му.

         Определението не подлежи на обжалване.

 

 

          Председател:    

     

                  Членове: 1.

 

                                   2.