РАЗПОРЕЖДАНЕ

 

                                             гр. Разград, 31.07.2017 г.

                                       

СВЕТЛА РОБЕВА – съдия в Разградският окръжен съд в закрито заседание на тридесет и първи юли две хиляди и седемнадесета година, като разгледах материалите по ч. т. дело № 79 по описа за 2017 г., взех предвид следното:

 

Производството е по реда на чл. 406 във вр. с чл. 404, т. 1 ГПК.

Постъпила е молба от „ПРОФИ КРЕДИТ България“ ЕООД - гр. София за издаване на изпълнителен лист въз основа на арбитражно решение.

Представено е Решение № 1255/10.11.2016 г. по арб. дело № 201600637 на Арбитражен съд при фондация за юридическо развитие – София.  Със същото решение Б.С.С., ЕГН **********, с адрес ***, е осъдена да заплати на „Профи Кредит България“ ЕООД - гр. София сумата 2956,93 лева, ведно със законната лихва от постановяване на арбитражното решение до окончателното погасяване на задължението, сумата 70 лева разноски по арбитражното производство и 436,99 лева  юрисконсултско възнаграждение.

Решението е постановено от договорен между страните арбитраж, съгласно чл. 4 от ЗМТА и чл. 14 от Общите условия към договора за потребителски кредит. В съответствие с чл. 298, ал. 1, т. 1 ТЗ общите условия са задължителни за кредитополучателя, когато той е заявил писмено, че ги приема. В случая те са приети и подписани от клиента.

Съгласно чл. 404, т. 1 ГПК решенията на арбитражните съдилища са годно изпълнително основание.

Приложеното решение е редовно от външна страна и удостоверява подлежащо на изпълнение вземане срещу длъжника.

Молбата за издаване на изпълнителен лист срещу длъжника отговаря на изискванията за нейната допустимост и основателност, поради което следва да бъде уважена.

На основание чл. 78, ал. 8 ГПК длъжникът следва да понесе разноските по настоящото производство – 50 лева за издаване на изпълнителен лист и 100 лева юрисконсултско възнаграждение, определено на основание чл. 25, ал. 1 от Наредбата за заплащането на правната помощ.

По изложените съображения и на основание чл. 406, ал. 1 ГПК

         

  Р А З П О Р Е Ж Д А М :

 

ДА СЕ ИЗДАДЕ НА "ПРОФИ КРЕДИТ България" ЕООД – гр. София, бул. "България" № 49, бл. 53Е, вх. В, представлявано от процесуален представител - юрисконсулт Г.С.С.К., ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ срещу Б.С.С., ЕГН **********, с адрес ***, за присъдените в полза на молителя суми въз основа на Решение № 1255/10.11.2016 г. по арб. дело № 201600637 на Арбитражен съд при фондация за юридическо развитие – София, ул. „Граф Игнатиев“ № 14, ет. 1

ОСЪЖДА Б.С.С., ЕГН **********, с адрес ***, да запати на „ПРОФИ КРЕДИТ България“ ЕООД - гр. София сумата от 150 лева разноски за настоящото производство.

    РАЗПОРЕЖДАНЕТО може да се обжалва на основание чл. 407, ал. 1 ГПК с частна жалба пред Варненския апелативен съд в двуседмичен срок, който тече за молителя от връчването на разпореждането, а за ответника - от връчването на поканата за доброволно изпълнение.

    ПРЕПИС от разпореждането да се връчи на молителя на основание чл. 7, ал. 2 и чл. 407, ал. 1 ГПК.

 

 

                                                           СЪДИЯ: