ОПРЕДЕЛЕНИЕ

  Гр.Разград, 08.01.2018г

 

 

        РАЗГРАДСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданско отделение,  в закрито заседание на осми януари, две хиляди и осемнадесета година,  в състав:

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:   РАЯ ЙОНЧЕВА 

                                               ЧЛЕНОВЕ:       ИРИНА ГАНЕВА

                                                                             ДИЛЯНА НИКОЛОВА

                                                                                     

        като се запозна с докладваното от съдия Николова ч.г.д № 3 по описа на съда за 2018г, за да се произнесе, съобрази следното:

 

   

              Производството е по реда на чл.23 ал.3 от ГПК.

              С Определение от 29.12.2017г., постановено по гр.д.№1062/2017г. по описа на  Районен съд-Исперих, е прекратено производството по гр.д.№ 1062/2017г. по описа на същия съд и делото е изпратено на ОС-Разград за определяне на друг равен по степен съд, който да го разгледа, на основание чл.23 ал.3 от ГПК, тъй като поради отвод на всички съдии от РС-Исперих разглеждането на делото е невъзможно.

              Видно от данните по делото производството по гр.д.№1062/2017г. по описа на РС-Исперих е образувано по искова молба от Б.М.Х., А.М.Х., З.Ю.А., З.А.Х., А.А.М., Ю.А.Х. и Р.А.И. /Разие Авджъ/, всички със съдебен адрес ***, против В. И. К. и Л.Е.К.,***. Последвало е отвеждане  на всички съдии от РС-Исперих с последователно постановени определения по реда на чл.22 ал.2 вр.ал.1 т.6 от ГПК, с което е изчерпана възможността за разглеждане на делото от този съд.

                При това положение, поради обективна невъзможност за разглеждане на делото от РС-Исперих, същото следва да бъде изпратено за разглеждане от друг равен по степен съд.              

                        На основание чл.23 ал.3 от ГПК, поради невъзможност за  разглеждане на делото в РС-Исперих, предвид отстраняването на съдиите от този съд по реда на чл.22 ал.1 т.6 от ГПК, Окръжен съд-Разград приема, че образуваното гражданско дело следва да бъде разгледано от Районен съд-Разград.         

               Така мотивиран, съдът

 

                                                О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И   :

 

          ИЗПРАЩА гр.д.№1062/2017г. по описа на Районен съд-Исперих, образувано по искова молба, предявена от Б.М.Х., А.М.Х., З.Ю.А., З.А.Х., А.А.М., Ю.А.Х. и Р.А.И. /Разие Авджъ/, всички със съдебен адрес ***, против В. И. К. и Л.Е.К.,***, за разглеждане на Районен съд-Разград.

          Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

           Председател:                        Членове:1.                                  2.