О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

гр. Разград , 04.04.2018 г.

РАЗГРАДСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданска колегия, в закрито заседание на четвърти април през две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                                                           

                                            Председател:            АНЕЛИЯ ЙОРДАНОВА

                                                           Членове:        РАЯ ЙОНЧЕВА

                                                                                    ДИЛЯНА НИКОЛОВА

                                                

като разгледа докладваното от съдия Николова в.  г. д. № 83 по описа на РОС за 2018г., за  да се произнесе, съобрази:

Производството е образувано по жалба от ЕТ „Габриела - Петя Цонева“, със седалище гр. Разград срещу решение №419 от 25.01.2018г. на РС-Разград, постановено по гр.д.№1985/2015г., с което е обявен за недействителен сключения между въззивнивната страна и Л.Р.Х. трудов договор от 11.11.2014г. в частта относно един час работно време от 16 до 17 часа и основно месечно възнаграждение от 45 лева и относно клаузата за изпитване  11.05.2015г., като недействителните клаузи са заместени с осемчасов работен ден и основно месечно възнаграждение в размер на минималното, предвидено за страната, както и жалбоподателката е осъдена като ЕТ да заплати на ответната страна сумата от 770,23 лева трудово възнаграждение и сумата от 69 лева обезщетение за неползват платен годишен отпуск.

Предмет на въвзизвно обжалване е решението на РРС по три обективно кумулативно съединени искове, първият от които неоценяем, като минималната държавна такса за въззивно обжалване  е 15 лева съгласно. чл. 3 вр. чл.18, ал.1 от ТДТСС по реда на ГПК. Останалите два иска са оценяеми, като държавната такса за  въззивно обжалане по всеки от исковете възлиза на 25 лева съгласно чл.1 вр. чл.18, ал.1 от ТДТСС по реда на ГПК. Следователно общият размер на дължимата от въззивната страна държавна такса е в общ размер на 65 лева. По делото са представени доказателства за внесена държавна такса по сметка на РОС в размер на 60 лева, като остават за довнасяне още 5 лева държавна такса. Ето защо делото следва да се изпрати на РС-Разград за надлежно администриране на подадената въззивна жалба и изпълнение на правомощията му по чл. 262 от ГПК.

Така мотивиран, РОС

 

                                          

 

                    О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по в.гр.д.№83/2018г. по описа на РОС.

Изпраща делото на РС-Разград  за администриране на жалбата, съобразно дадените указания с настоящото определение, след което делото да бъде върнато на ОС-Разград за произнасяне по въззивната жалба на ЕТ „Габриела - Петя Цонева“.     

Определението не подлежи на обжалване.

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                      ЧЛЕНОВЕ:           1.                                               2.