ОПРЕДЕЛЕНИЕ

                                                   / 15.06.2018г., гр.Разград

Окръжен съд Разград

На петнадесети юни, две хиляди и осемнадесета година

В закрито съдебно заседание в следния състав :

СЪДИЯ: ИРИНА ГАНЕВА

Секретар:

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдията

Гр. дело № 106 по описа на съда за 2018 година, за да се произнесе взе предвид следното :

С определение № 365/10.05.2018г., постановено в настоящото производство, на ищеца е даден едноседмичен срок да отстрани нередовности на исковата молба по реда на чл.129 ал.2 ГПК.

Съобщението с указанията е получено лично от ищеца на 8.06.2018г. В дадения срок същият е представил нова молба, с която обаче не отстранява нередовностите с оглед дадените указания. В новата молба хаотично са описани различни действия, свързани с подаване на молби до различни институции, за които не се установява връзката с конкретно подадената искова молба. Между твърденията, ищецът заявява, че претенцията му е насочена срещу бездействия на ответника в лично качество, защото не се е произнесла по негова молба, но по-надолу посочва, че вината й е свързана с несъбиране на вземания на топлофикационно дружество. По този начин не е отстранена неяснотата дали ищецът търси отговорност от ответника на основание пряко причиняване на твърдените му вреди или като възложител на работа на други лица, вследствие действията на които са му причинени тези вреди. По-нататък, ищецът не е посочил адрес на ответника – същият може да бъде призован по месторабота, но този факт не замества изискването на чл.127 ал.1 т.2 ГПК в исковата молба да бъде посочен адресът по местоживеене на ответника.

Исковата молба следва да бъде върната на основание чл.129 ал.3 ГПК.

Ищецът е направил искане за освобождаване от внасяне на държавни такси, но доколкото съдебното производство подлежи на прекратяване поради неотстраняване на нередовности в исковата молба, искането по чл.83 ал.2 ГПК се явява без предмет и не следва да бъде разгледано.

Предвид горното, съдът  

 

                                        О П Р Е Д Е Л И :

 

Връща исковата молба заедно с приложенията на К.И.Б.;

Оставя без разглеждане искането на същия за освобождаване от внасяне на държавни такси.

Прекратява съдебното производство по гр.д. № 106/2018г. по описа на ОС Разград.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд Варна в едноседмичен срок от връчването му на ищеца.  

 

 

 

СЪДИЯ: