ОПРЕДЕЛЕНИЕ

        № …….. / 22.06.2018г. Гр.Разград

Окръжен съд Разград

На двадесети  втори юни, две хиляди и осемнадесета година

В закрито съдебно заседание в следния състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: РАЯ ЙОНЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ: ИРИНА ГАНЕВА

ДИЛЯНА НИКОЛОВА

 

като разгледа докладваното от съдия Николова

в.г.д. № 156 по описа на съда за 2018г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Разградският окръжен съд, като взе предвид постъпилите въззивна жалба от М.И.С. и насрещна въззивна жалба от С.А.А., Н.И.Т. и Н.А.А.  срещу решение №23 от 06.02.2018г. по гр.д.№751/2015г. на РС-Разград, намира, че същите не подлежат на разглеждане по същество в производството по настоящото дело,тъй като по отношение на жалбите не е спазена предвидената в ГПК процедура за администрирането й.

            В жалбата на въззивницата М.И.С., която обжалва решението в частта по предявените от нея и срещу нея претенции по сметки посочва, че липсва произнасяне на първостепенния съд по искането й за постановяване на привременни мерки, направено в с.з. от 23.12.2015г. пред РРС. По искането на въззивницата с правно основание чл.344, ал.2 от ГПК първоинстанционният съд е пропуснал да се произнесе във втората фаза на делбата, включително с решението по извършването й, като все още е налице правен интерес за страната от постановяване на исканите привременни мерки, доколкото съсобствеността не е ликвидирана. По съществото си жалбата на М.И.С. следва да се квалифицира като искане за допълване на обжалваното решение по искането по чл.344, ал.2 от ГПК, поради което районният съд следва да развие процедурата по чл. 250 от ГПК.

           Насрещната въззивна жалба от С.А.А., Н.И.Т. и Н.А.А.  е нередовна по смисъла на чл.261,т.4 от ГПК,тъй като към нея не е приложен платежен документ, удостоверяващ внасяне по сметка на РОС на пълния размер на дължимата държавна такса за обжалване на решението в частта, в която е изнесен имота на публична продан и по уважените срещу въззивниците по насрещната жалба претенции по сметки, възлизаща на 206,96 лева, като остават за довнасяне още 66,96 лева по сметка на РОС.

По изложените съображения производството по настоящото дело следва да се прекрати, като жалбата се върне на РРС за изпълнение на процедурата по допълване на решението по искането за привременни мерки по жалбата на М.И.С. и за администрирането на насрещната въззивна жалба съобразно горните указания.

          Така мотивиран, Разградският Окръжен съд

 

                                                             О П Р Е Д Е Л И:

 

         ПРЕКРАТЯВА производството по в.гр.д.№ 156/2018г.по описа на Разградски окръжен съд.

          ВРЪЩА делото на Районен съд-Разград за администриране на подадената насрещната въззивна жалба от С.А.А., Н.И.Т. и Н.А.А.  жалба срещу решение №23 от 06.02.2018г. по гр.д.№751/2015г. на РС-Разград и за допълване на решението по искането за произнасяне по привременните мерки на М.И.С., съдържащо се в постъпилата от последната въззивна жалба

         Определението не подлежи на обжалване.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                                  

 

          ЧЛЕНОВЕ: 1.                                               2.