ОПРЕДЕЛЕНИЕ

        № …….. / 14.09.2018г., гр.Разград

Окръжен съд Разград

На четиринадесети септември, две хиляди и осемнадесета година

В закрито съдебно заседание в следния състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: АНЕЛИЯ ЙОРДАНОВА

ЧЛЕНОВЕ: ИРИНА ГАНЕВА

АНГЕЛ ТАШЕВ

Секретар:

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдия Ирина Ганева

ВГрД № 231 по описа на съда за 2018г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Постъпила е въззивна жалба от „Еу транс лимитед“ООД, представляван от управителя Д.Николова, подадена чрез пълномощник, против решение № 115 / 16.07.2018г., постановено по гр.д. № 39 / 2018г. по описа на РС Кубрат, с което е отвърлен като неоснователен и недоказан искът му за осъждане на М.Б.Б. да му заплати сума в размер 3 071 евро, претендирана като обезщетение за имуществени вреди, нанесени умишлено в качеството му на работник по трудово правоотношение. Като излага доводи за незаконосъобразност и необоснованост на съдебния акт, жалбоподателят моли въззивния съд да го отмени и вместо него да постанови решение, с което да уважи предявения от него иск.

            По подадената въззивна жалба е постъпил писмен отговор от М.Б.Б., чрез пълномощник, в който е изразено становище за неоснователност на въззивната жалба. Отделно от писмения отговор въззиваемият е депозирал молба, адресирана до РС Кубрат за изменение на постановеното решение в частта за разноските с искане за увеличаване на размера им.

Молбата по чл.248 ГПК е от компетентност на първостепенния съд, постановил решението, чието изменение се иска. Същата е изпратена от РС Кубрат, заедно с писмения отговор, без да има произнасяне по нея.

Ето защо, съдът 

 

ОПРЕДЕЛИ :

 

Прекратява съдебното производство по в.гр.д. № 231 / 2018г. по описа на ОС Разград;

Връща делото на Районен съд Кубрат за администриране и произнасяне по молбата на М.Б.Б. в частта за присъденото адвокатско възнаграждение в негова полза, по реда на чл.248 ГПК. 

След произнасяне делото да се върне на ОС Разград за разглеждане на въззивната жалба.

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:        

                  

 

ЧЛЕНОВЕ: 1.                         

 

 

                                                                              2.