П Р О Т О К О Л

 

 

гр. Разград, 24 април 2018 г.

 

 

 

РАЗГРАДСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, в публично съдебно заседание на

двадесет и четвърти април 2018 г. в следния състав:

 

Председател:    ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

 

 

Секретар: Дияна Георгиева                                         

 

Прокурор: ТИХОМИР ТОДОРОВ

сложи за разглеждане докладваното  от  ПРЕДСЕДАТЕЛЯ нох. дело

№ 159/2018 година

          На именното повикване в 11,00 часа се явиха:

           

            ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - РАЗГРАД се явява ОКРЪЖНИЯ ПРОКУРОР ТИХОМИР ТОДОРОВ.

          ОБВИНЯЕМИТЕ И.Н.М. и С.И.Н. се явяват лично и със защитник адв.С.Д. ***.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

Адв. Д.: Да се даде ход на делото.

          СЪДЪТ

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

          ДОКЛАДВА постъпило споразумение за решаване на наказателното производство по ДП № 275 ЗМ-453/2017 година по описа на РУ - гр. Исперих.

          ПРОКУРОРЪТ: Поддържам така депозираното споразумение. Други доказателства няма да сочим.

          Адв.Д.: Поддържам споразумението. Други доказателства няма да сочим.

ОБВИНЯЕМИЯТ И.Н.М.: Разбирам, в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно го подписах.

ОБВИНЯЕМИЯТ С.И.Н.: Разбирам, в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно го подписах.

          СЪДЪТ съобщава на страните, че няма да предлага промени в споразумението.

          На основание чл.382, ал.6 НПК, СЪДЪТ

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ВПИСВА съдържание на окончателното споразумение, както следва:

 

          Днес, 19.04.2018г. в гр. Разград, адвокат С.Д. ***, защитник на обв. И.Н.М., ЕГН **********, роден на *** ***, с пост. адрес ***, български гражданин, с основно образование, женен, неосъждан, месторабота – работи като общ работник в Белгия и на обв. С.И.Н., ЕГН **********, роден на *** ***, с пост. адрес ***, български гражданин, със средно образование, неженен, неосъждан, месторабота – работи като общ работник в Белгия, от една страна, и  ТИХОМИР ТОДОРОВ - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - град Разград, постигнаха настоящото споразумение, касаещо ДП № 275 ЗМ-453/2017 година по описа на РУ - гр. Исперих.

 

          СЪДЪРЖАНИЕ  НА СПОРАЗУМЕНИЕТО:

І. Страните приемат за безспорно и категорично установено, че:

1. обв. И.Н.М.:*** е отвлякъл другиго – ненавършилия 18 години Юлиян Иванов Андреев, ЕГН ********** - престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 3, предл. 2 вр. с ал. 1 от НК;

- На 08.11.2017 г. в с.Желязковец, обл.Разград, в собственото си жилище, находящо се на ул. „Камчия“ № 1, в съучастие, като съизвършител със С.И.Н.,  за не по-малко от един час противозаконно е лишил от свобода малолетния Юлиян Иванов Андреев, ЕГН **********,***- престъпление по чл.142“а“, ал. 3, предл. 2 вр. с ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

2. обв. С.И.Н.:***, в собственото си жилище находящо се на ул. „Камчия“ № 1, в съучастие, като съизвършител с И.Н.М. за не по-малко от един час противозаконно е лишил от свобода малолетния Юлиян Иванов Андреев, ЕГН ********** ***- престъпление по чл. 142“а“, ал. 3, предл. 2 вр. с ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК

ІІ. Страните приемат като вид и размер на наказанието за извършените от обвиняемите престъпления, както следва:

1.       За обвиняемия  И.Н.М.:

- На основание чл. 381 от НПК във вр. с чл. 36 и 55, ал. 1, т. 1 от НК като вид и размер на наказанието за извършеното престъпление  по чл. 142, ал. 2, т. 3, предл. 2 вр. с ал. 1 от НК – 3 години „лишаване от свобода“, изтърпяването на което да се отложи на основание чл. 66, ал. 1 от НК за изпитателен срок от 5 години.

- На основание чл. 381 от НПК във вр. с чл. 36 и 55, ал. 1, т. 1 от НК като вид и размер на наказанието за извършеното престъпление  по чл. 142“а“, ал. 3, предл. 2 вр. с ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК – 2 години „лишаване от свобода“ изтърпяването на което да се отложи на основание чл. 66, ал. 1 от НК за изпитателен срок от 4 години.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК определя едно общо наказание „лишаване от свобода“ в размер на 3 години, изтърпяването на което да се отложи на основание чл. 66, ал. 1 от НК за изпитателен срок от 5 години.

2.       За обвиняемия С.И.Н. - на основание чл. 381 от НПК във вр. с чл. 36 и 55, ал. 1, т. 1 от НК като вид и размер на наказанието за извършеното  престъпление по чл. 142“а“, ал. 3, предл. 2 вр. с ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК – 2 години „лишаване от свобода“, изтърпяването на което да се отложи на основание чл. 66, ал. 1 от НК за изпитателен срок от 4 години.

III. Направените в хода на ДП разноски в  размер на 521,15 лева са за сметка на обвиняемите И.Н.М. и С.И.Н., разпределени поравно между двамата.

IV. Възпитателната работа по отношение на обв. И.Н.М. и С.И.Н. се възлага на Началника на РУ МВР - гр. Исперих.  

V. По отношение на веществените доказателства:

          1 брой метална тръба с дължина 61,5 см. и  4см. диаметър – да се унищожи.   

VI. На страните е известно и същите се съгласяват с правните последици от споразумението, а именно, че след одобряването му от съда, определението по чл. 382 НПК е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда за обв. И.Н.М. и С.И.Н. и не подлежи на обжалване.

Долуподписаните И.Н.М., ЕГН **********, и С.И.Н., ЕГН **********, на основание чл. 381, ал. 6 от НПК декларират, че са съгласни със споразумението и се отказват от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР:………………..

                                     /Тихомир Тодоров/    

 

                        

АДВОКАТ:. …..……………………           

                /С.Д./      

 

                            

ОБВИНЯЕМ:…………………………..…           ОБВИНЯЕМ: …………………………

                   /И.Н.М./                             /С.И.Н./ 

                                                                                                                                                                                                                

 

       СЪДЪТ намира, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и на морала, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА споразумението, постигнато между адвокат С.Д. ***, защитник на обв. И.Н.М., ЕГН **********, роден на *** ***, с пост. адрес ***, български гражданин, с основно образование, женен, неосъждан, месторабота – работи като общ работник в Белгия и на обв. С.И.Н., ЕГН **********, роден на *** ***, с пост. адрес ***, български гражданин, със средно образование, неженен, неосъждан, месторабота – работи като общ работник в Белгия, от една страна, и  ТИХОМИР ТОДОРОВ - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - град Разград, постигнаха настоящото споразумение, касаещо ДП № 275 ЗМ-453/2017 година по описа на РУ на МВР - гр. Исперих.

Обвиняемият И.Н.М. се признава за виновен в това, че:

На 08.11.2017 г. в с.Желязковец, обл.Разград, ул.“Пирин” № 8 е отвлякъл другиго – ненавършилия 18 години Юлиян Иванов Андреев, ЕГН ********** - престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 3, предл. 2 вр. с ал. 1 от НК;

На 08.11.2017 г. в с.Желязковец, обл.Разград, в собственото си жилище, находящо се на ул. „Камчия“ № 1, в съучастие, като съизвършител със С.И.Н.,  за не по-малко от един час противозаконно е лишил от свобода малолетния Юлиян Иванов Андреев, ЕГН **********,***- престъпление по чл.142“а“, ал. 3, предл. 2 вр. с ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

Обвиняемият С.И.Н. се признава за виновен в това, че:

На 08.11.2017 г. в с. Желязковец, обл.Разград, в собственото си жилище находящо се на ул. „Камчия“ № 1, в съучастие, като съизвършител с И.Н.М. за не по-малко от един час противозаконно е лишил от свобода малолетния Юлиян Иванов Андреев, ЕГН ********** ***- престъпление по чл. 142“а“, ал. 3, предл. 2 вр. с ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК

На основание чл. 381 от НПК във вр. с чл. 36 и 55, ал. 1, т. 1 от НК НАЛАГА на обвиняемия  И.Н.М. за извършеното престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 3, предл. 2 вр. с ал. 1 от НК наказание 3 години „лишаване от свобода“, изтърпяването на което да се отложи на основание чл. 66, ал. 1 от НК за изпитателен срок от 5 години.

На основание чл. 381 от НПК във вр. с чл. 36 и 55, ал. 1, т. 1 от НК НАЛАГА на обвиняемия  И.Н.М. за извършеното престъпление по чл. 142“а“, ал. 3, предл. 2 вр. с ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК наказание 2 години „лишаване от свобода“ изтърпяването на което да се отложи на основание чл. 66, ал. 1 от НК за изпитателен срок от 4 години.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК определя на обвиняемия  И.Н.М. едно общо наказание „лишаване от свобода“ в размер на 3 години, изтърпяването на което да се отложи на основание чл. 66, ал. 1 от НК за изпитателен срок от 5 години.

На основание чл. 381 от НПК във вр. с чл. 36 и 55, ал. 1, т. 1 от НК НАЛАГА на обвиняемия С.И.Н. за извършеното  престъпление по чл. 142“а“, ал. 3, предл. 2 вр. с ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК наказание 2 години „лишаване от свобода“, изтърпяването на което да се отложи на основание чл. 66, ал. 1 от НК за изпитателен срок от 4 години.

ВЪЗЛАГА направените в хода на делото разноски в  размер на 521,15 лева на обвиняемите И.Н.М. и С.И.Н., разпределени поравно между двамата.

ВЪЗЛАГА възпитателната работа по отношение на обвиняемите И.Н.М. и С.И.Н. на Началника на РУ МВР - гр. Исперих.  

Веществените доказателства:

          1 брой метална тръба с дължина 61,5 см. и 4см. диаметър – да се унищожи.  

          Адв.Д.: Имаме искане за отмяна на наложените мерки за процесуална  принуда “Забрана за напускане пределите на РБ”  и “Подписка”.

ПРОКУРОРЪТ: Няма пречка мерките за бъдат отменени.

СЪДЪТ

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОТМЕНЯВА наложените на двамата обвиняеми И.Н.М. и С.И.Н. мерки за процесуална принуда “Забрана за напускане пределите на страната” и “Подписка”.

ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

На адв.Д. да се издаде препис от протокола.

          Протоколът изготвен в съдебно заседание, което завърши в 11.30 часа.

 

 

                                                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                                                          СЕКРЕТАР: