РЕШЕНИЕ №

                                             В ИМЕТО НА НАРОДА

                                          Град Разград, 12.03.2018г.  

                                                    

Разградски окръжен съд на дванадесети март  две хиляди и осемнадесета година в открито заседание в следния състав:

 

          Председател: ЛАЗАР МИЧЕВ

    Членове:  РАЯ ЙОНЧЕВА

                    ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

 

При секретаря М. Н., с участието на прокурора ИВА РАНГЕЛОВА, като разгледа докладваното от съдия В.Димитрова ВАНД №36 по описа за 2018 г., съобразно правомощията си по чл. 336, ал. 1, т. 3 НПК и чл.334,т.6 от НПК,

          РЕШИ:

ОТМЕНЯ Решение №105/07.12.2017 г. по АНД №307/2017 г.по описа на  Районен съд – гр. Исперих, В ЧАСТТА МУ, с която обвиняемият А.Х.А., ЕГН ********** е признат за  виновен в това, че на неопределена дата през месец юли 2016 г., в село К., си служил с табели с регистрационен номер ***, издадени за друго моторно превозно средство, като управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Форд Фиеста“ с номер на рама ***, с поставени регистрационни табели ***, с което да е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл. 345, ал. 1 от НК, и на  основание чл. 78а от НК  е освободен от наказателна отговорност, с налагане на  административно наказание “глоба“ в размер на 1000 лева и  ПОСТАНОВЯВА:

          ПРИЗНАВА обвиняемия А.Х.А., ЕГН ********** , роден на *** ***, живущ ***, български гражданин, с основно образование, женен, неосъждан, пенсионер, за НЕВИНОВЕН в това, че на неопределена дата през месец юли 2016 г., в село К., си служил с табели с регистрационен номер ***, издадени за друго моторно превозно средство, като управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Форд Фиеста“ с номер на рама ***, с поставени регистрационни табели ***, поради което го оправдава по повдигнатото обвинение за извършено престъпление по чл. 345,ал.1 от НК.

  ПОТВЪРЖДАВА  решението в ЧАСТТА , с която обвиняемият  С.Х.Б., ЕГН-**********,*** е признат  за НЕВИНОВЕН в това, че на 16.12.2016 г., в село Голям Извор е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Форд Фиеста“ с номер на рама *** и поставени регистрационни табели с номер ***, което не е било регистрирано по съответния ред, с което да е осъществил съставът на престъпление по чл. 345, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК  и на  основание чл.378,ал.4,т.2 от НПК във вр.с чл.78,ал.1 от НК  е оправдан по така повдигнатото му обвинение.

  Решението не подлежи на касационно обжалване.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:               ЧЛЕНОВЕ:1.                  2.

MH