Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е   33

                                               гр.Разград, 30.07.2018г.

 

                                         В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

            РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на тридесети юли две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЛАЗАР МИЧЕВ

                                             ЧЛЕНОВЕ:          ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

                                                                         ТЕОДОРА НЕЙЧЕВА

 

            с участието на секретар Н. Р.  и  прокурор Веселин Якимов, като разгледа докладваното от съдия Теодора Нейчева  ЧНД № 256/2018г., след преценка на доказателствата и на основание чл.32, в.в. с чл.16, ал.7, т.1 от Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции,

 

Р  Е  Ш  И:

 

           ПРИЗНАВА  РЕШЕНИЕ   4286Js6481/17 от 04.08.2017г., влязло в сила на 14.09.2017г., постановено от Районен съд Ландщул – съдия по наказателни дела/ Amtsgericht Landstuhl Strafrichter/, град Ландщул, ул. Кайзерщрасе № 55, 66849/ KaiserstraBe 55,66849 Landstuhl/, Федерална република Германия,  с което на  К.Н.Р., с ЕГН  **********, с последен известен/постоянен и настоящ/ адрес  в Република България - град Разград, област Разград, ж.к. Орел № 4, вх.В, ет.5, ап.15, е наложена глоба в размер на 1 200 /хиляда и двеста / евро и за разходи по съдебното наказателно административно производство – 70.00/седемдесет/ евро, или общо 1270/хиляда двеста и седемдесет/евро, за това, че на 14.06.2017г. в гр. Рамщайн-Мизенбах като участник в пътнотранспортно произшествие в уличното движение да се е отдалечил от местопроизшествието преди да е дал възможност в полза на другите участници в ПТП и на потърпевшите да бъдат установени: неговата самоличност, моторното му превозно средство както и начина му на участие в ПТП чрез личното му присъствие и като посочи, че е участвал в извършването на ПТП, като на 14.06.2017г. около 22.30 часа осъденият е управлявал товарен автомобил Волво с регистрационен номер СВ 7590 КА по паркинга на автомобилен двор в гр. Рамщайн. Извършвайки маневра за паркиране със своя автомобил е блъснал друг автомобил с регистрационен номер SOK-AT 112. Вследствие на сблъсъка е възникнала щета на чужда вещ на стойност от 1 500.00/хиляда и петстотин/ евро. Въпреки че е забелязал произшествието, осъденото лице е напуснало местопроизшествието без да даде възможност да бъдат направени необходимите констатации, съставляващо нарушение - непозволено напускане на местопроизшествие, което се санкционира по реда на чл. 142 алинея 1 точка 1 от Наказателния кодекс (StGB) на Федерална република Германия.

          ИЗПРАЩА решението на германския съдебен орган, ведно с препис от настоящото решение на органите на  Национална агенция по приходите, за изпълнение.

          Препис от решението на съда да се връчи на засегнатото лице К.Н.Р..

          Да  се  уведоми  компетентният  орган  на издаващата държава. Копие  от

уведомлението, на основание чл.38 от Закона да се изпрати на Министерство на правосъдието на Р.България.

         Решението може да се обжалва и протестира в 7 – дневен срок от днес пред АПЕЛАТИВЕН СЪД-Варна.

 

        

         ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                ЧЛЕНОВЕ: 1.                    2.          

 

НР